fbpx
 
Categories Biltest

Test: VW California Ocean 6.1 2,0 TDI 150 DSG

Posted on
Test: VW California Ocean 6.1 2,0 TDI 150 DSG

En af de ting, der gør det interessant at arbejde i bilbranchen, er, at næsten alle har en mening eller et forhold til biler. Så der er altid noget at tale om. Selvom jeg har arbejdet i branchen i mange år, er det sjældent, at man kommer i nærheden af en bil, der er så mange meninger om som VW California.

Min holdning til California har længe været klar: Den vil jeg rigtig gerne eje en dag. Sådan havde jeg det allerede inden jeg overhovedet havde prøvet at campere i en. Men hvad er det så, der er så attraktivt ved at køre camper? For mig er det helt klart muligheden for at køre præcis derhen, jeg vil, og kunne overnatte i smukke omgivelser fx tæt på vandet, i en skov eller det helt perfekte sted til at se en solnedgang.

California 6.1

VW lancerede California i 1988. Siden har der været nogle enkelte face lifts, og med 6.1 opdateringen fra 2020 har bilen fået en ny front, et nyt udvalg af letmetalfælge og LED-lygter med ny signatur.

De fleste af VWs velfungerende køreassistenter som f.eks. adaptiv fartpilot, Lane Assist og vejskiltegenkendelse har også fundet vej til camperen.

California kører behageligt og uden de store overraskelser. Dieselmotoren støjer lidt men det ødelægger heldigvis ikke det samlede støjbillede. Heller ikke når det kommer til sidevind, hvor California iøvrigt føles retningsstabil.

Forsæderne er komfortable med armlæn på begge sider. De kan begge drejes, så de bliver en del af beboelsesområdet.  

Listeprisen for en California Ocean med en 2.0 TDI 150hk motor og DSG er 631.040 kroner. Dertil kommer adaptiv fartpilot og metallak som ekstraudstyr.

Camping for begyndere

Da muligheden for at tage på forlænget weekend i en spritny California bød sig, var betænkningstiden kort. Jeg havde allerede i maj 2020 oplevet California på en rute over Nyborg til Ristinge Strand på Langeland efterfulgt af en køretur over Faaborg til Helnæs Camping. Det var en super fed tur med skøn solskin hele vejen. Så jeg ville meget gerne afsted igen.

Anden tur i maj 2021 startede med en enkelt overnatning på Sinebjerg Camping ved Horne (Faaborg), og dagen efter fulgte en overfart med færgen fra Bøjden til Fynshav på Als. Vejret var ikke med os denne gang, og det regnede stort set på hele turen. Men der skal mere end dårligt vejr til at slukke for glæden ved California.

Som førstegangs California-campister tog vi afsted med en smule nervøsitet. Hvad pakker vi? Hvor meget skal vi pakke? Er køleskabet stort nok? Og kan man holde varmen? Vi endte med at tage tynde sommerdyner med, som hurtigt viste sig at være alt for kolde.

Men overordnet er det min erfaring, at du kommer langt med få ting. En kasserolle og få basiskøkkenting er nok til de fleste måltider på farten. Der er to gasblus i bilen, og det er rigeligt til at koge et par æg og varme vandet til kaffen.

Køleboksen er på 42 liter og det rækker til forsyninger af diverse drikkevarer til hele turen. Indstilles den til max kølekapacitet, kan den endda fryse.

California har et centralt betjeningselement placeret i loftet over forsæderne. Det består af et touch-panel og en enkelt drejeknap. Her betjenes alt hvad der vedrører varme og lys i beboelsesområdet, indstillinger til køleboks og betjening af hævetaget og meget mere. Det er nemt og overskueligt, og man farer ikke vild i en masse menuer og muligheder.

Der er fire sovepladser i California. To under taget og to i kabinen. Efter at have prøvet begge muligheder, står det klart, at kabinen er mest komfortabel. Kører man til varmere himmelstrøg har taget dog den fordel, at man kan lyne den forreste del af siderne ned og nyde udsigten.

California Glamping

Selvom det for mange – mig selv inklusiv – er svært at få et glamourøst indtryk, når man hører ordet camping, så får campinglivet en anden dimension med California. Her kommer udtrykket “glamping” til sin ret, for du føler ikke, at du mangler noget. Der er tænkt på alt – bl.a. to campingstole indbygget i bagsmækken og campingbordet i skydedøren. Den enorme køleboks er et stort plus og der er faktisk god plads til opbevaring af tøj og andet fritidsudstyr.

Og det bedste ved det hele er, at man kan stoppe næsten hvor man har lyst. Du kan vælge den udstigt, som du ønsker, og selv bestemme ruten og farten. Der er ingen teltpløkker, som skal hives op. Det er bare afsted og videre på næste eventyr.

Holdningernes campingplads

Når du lander på en campingplads går der ikke mange minutter før nysgerrige med-campister står klar med deres holdninger eller spørgsmål. Nogle sværger til campingvognen. Andre til et telt. Og så er der dem, hvor California fungerer bedst. Og dem, som ikke har prøvet det endnu, men godt kan se fidusen. For der er en fleksibilitet og frihed i en California, som bare kan noget.

Fan af California er jeg i hvert fald, og jeg glæder mig allerede til næste tur.

Foto: Jesper Scott Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: