fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Lars Oxholm Jensen

Posted on
Mød ugens profil Lars Oxholm Jensen

48 år og indehaver af Carcare by Oxholm

Carcare by Oxholm er specialister i lakkorrektion og bilpleje.

Hvad har du i din egen garage?

Jeg har en VW Golf 7.

Hvilken bil var din første?

Det var en orange VW T3 kassevogn. Den var ombygget, så man kunne sove bagi. Helt perfekt til ferie og festivaler.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Det er forskelligt. I øjeblikket leaser jeg, men det afhænger lidt af situationen.

Når du skal have ny bil, vælger du så ”mest med hjertet” eller ”mest med hjernen”?

Jeg tror, at det er lige fordelt. Men for tiden har jeg et stort kørselsbehov, så der vinder fornuften.

Hvornår startede din passion for biler?

Den har været der lige så længe, jeg kan huske. Min første kærlighed til en bil faldt på en rød VW Golf1 GTI, som min far kørte i.

Min far er tidligere AUDI- og VW-forhandler. Senere blev han importør af bilplejeproduktet SONAX, så biler har altid været en stor del af mit liv.

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

I 2002 arbejdede jeg i Tyskland. Her skulle vi i en uge arbejde på Volkswagens sikrede testområde Ehra Lessin uden for Wolfsburg. Vi skulle klargøre ca. 180 biler – lige fra de vildeste superbiler til små hverdagsbiler.

Eventet hedder Top Management Meeting, hvor alle top-folk fra VW-koncernen fra hele verden mødes en gang om året. Her tester de biler på området, som omfatter over 100 km asfalteret vej, en højhastigsbane og offroad tracks til firehjulstrækkere.

Ved dette event klargjorde jeg prototypen på Bugatti Veyron, som først udkom i 2004 efter en del års forsinkelser. Bugattien stod i et VIP telt ude på området sammen med andre prototyper og hvem kommer gående lige forbi? Ferdinand Piech – efterkommeren af Ferdinand Porsche og daværende adm. direktør for VW koncernen. Det var stort!

Jeg har haft mange oplevelser med biler. Der er også nogle, som jeg ikke kan dele. Men oplevelsen på Ehra Lessin er absolut den største.

Hvis du var en bil, hvilket mærke ville det så være?

Mercedes G-Wagon. Stor, stabil og rummelig – men af og til også lidt firkantet 😉

Hvilken bil er din drømmebil?

Jeg er kæmpe Porsche fan, så en 991 Speedster er nok den bil, jeg drømmer allermest om. Prikken over i’et ville være en Ferrari F40 ved siden af.

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Yes, en Porsche Cayenne. Den havde jeg kun i en måned. Jeg havde lige solgt min Range Rover Vogue, som jeg havde været rigtig glad for. Så jeg følte, at jeg gik tilbage på komfort og køreglæde, da jeg kom over i Cayenne.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

Helt sikker mere grønt og mere selvkørende end i dag. Men til weekenden håber jeg stadig, man kan høre lyden af en lækker 6, 8, 10 eller 12 cylindret motor.

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid?

Mercedes. Jeg synes, de har udviklet sig meget de sidste 10 år. De laver nogle af de flotteste og lækreste biler på markedet. Jeg er spændt på, om de kan forsætte denne rejse, og ser meget frem til se deres “Project One”, som en kunde har bestilt.

Mercedes Project One er en plug-in hybrid med både turbomotor og elmotor. Den er baseret på Formel 1 teknologi. Klik og læs mere om Mercedes Project One.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: