fbpx
 
Categories Bilnyheder

Vild version af Årets bil i Danmark: 280 hk i ny Focus ST

Posted on
Vild version af Årets bil i Danmark: 280 hk i ny Focus ST

Den vandt titlen som Årets bil i Danmark 2019 i kraft af en fuldendt pakke til familien Danmark. Ford Focus er en stærk bil i mellemklassen – og den er nu blevet endnu stærkere i den nye ST-version.

Den nye Ford Focus ST er udviklet af eksperterne hos Ford Performance – den kan køres hårdt eller bruges som familiens komfortable transportmiddel, men også alt andet mellem de to yderpunkter.

Under motorhjelmen i den nye ST ligger en ny 2,3-liters EcoBoost-benzinmotor med hele 280 hk eller Fords nyeste EcoBlue-dieselmotor med 190 hk – og Ford tilbyder den nye Focus ST som både skarp hatchback og rummelig stationcar.

Her er de 5 vigtigste facts om den nye kraftkarl

  • Den nye og meget omdrejningsvillige 2,3-liters EcoBoost-motor har en imponerende ydelse på 280 hk og et maksimalt drejningsmoment på massive 420 Nm.
  • Den stærke EcoBlue-dieselmotor på 2 liter giver med 190 hk og 400 Nm både voldsomt bundtræk og lineær kraftudvikling – med valg mellem en præcis 6-trins manuel gearkasse og en 7-trins automatisk gearkasse.
  • Den nye ST er den første forhjulstrukne Ford med elektronisk styret spærredifferentiale, som giver mærkbart bedre greb og stabilitet.
  • Focus ST har nu Drive Mode-køreindstillinger, avanceret bagaksel med uafhængige hjulophæng og mulighed for adaptiv undervogn (CCD), som gør,at bilen både kan optræde som den meget dynamiske bil og den komfortable hverdagsbil.
  • Den helt nye Focus ST introduceres i Danmark til sommer, og den vil kunne leveres som både hatchback og stationcar.

Inspiration fra Ford GT

Instrumenterne i Focus ST er udført med inspiration fra superbilen Ford GT. Digital visning af turbotrykket, olietrykket og olietemperaturen vises nu i en særlig Ford Performance-visning på den 4,2” store TFT-farveskærm mellem hovedurene. Launch control for hurtig og konsistent start på banen er en del af Performance-pakken til Focus ST 2,3.

Ford Focus ST bygges i Tyskland

Den nye Focus ST vil blive produceret på Fords topmoderne fabrik i Saarlouis i Tyskland, hvor der forud for den nye Focus-generation er investeret 4,5 mia. kr. i en opgradering, der fremmer bl.a. kvalitet, effektivitet og præcision i produktionen.

Foto: Ford

Læs mere om Ford Focus

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet