fbpx
 
Categories Bilnyheder

Alfa Romeo giver Giulia og Stelvio et løft

Posted on
Alfa Romeo giver Giulia og Stelvio et løft

De nye udgaver af sedanen Giulia og SUV’en Stelvio byder på en række generelle forbedringer, nye teknologier, en høj grad af autonom kørsel og smarte tjenester. Alfa Romeo introducerer også nye udstyrsvarianter.

Køreglæden er intakt i de nye udgaver af Alfa Romeo Giulia og Stelvio, og nu byder de også på en række avancerede sikkerheds- og førerassistentsystemer, opdateret interiør, forbedret infotainmentsystem og nye tjenester. Ovenikøbet til lavere priser end tidligere. De nye udgaver introducerer også de to nye udstyrsvarianter Sprint og TI.

2020 Alfa Romeo Stelvio

Sprint kommer som standard med en række sportslige detaljer som bl.a. sportslæderrat, sorte bremsekalibre og sportspedaler i alu.

TI er den luksuriøse variant med bl.a. eksklusive materialevalg til kabinen som læder og træpaneler. Derudover kommer Giulia og Stelvio også i den veludstyrede introvariant Super samt topudgaven Veloce, der som altid tilbyder kraftoverskud og udstyr fra øverste hylde.

2020 interiør

Giulia Super starter ved 399.990 kr. med en benzinmotor på 2.0 liter og 200 hk. Stelvio Super starter ved 549.000 kr. med en dieselmotor på 2.2 liter og 190 hk.

Ny midterkonsol og infotainment

Der er kommet et lille praktisk rum ved siden af gearvælgeren med plads til bilens nøgle, og rattet er redesignet. Et andet highlight er instrumentgruppen, hvor der nu er et 7’’ TFT-farvedisplay, der klart og hurtigt giver føreren information under kørslen.

I begge modeller er midterkonsollen opgraderet. Gearvælgeren har fået nyt design og er omgivet af poleret stål og – i vanlig selvsikker stil – det italienske flags farver. Drejeknappen er blevet forbedret, og det samme er armlænet, der nu også indeholder aflæggeplads med mulighed for trådløs opladning af mobiltelefon.

Autonom kørsel niveau to

Udstyrsvarianterne Sprint og TI kommer som standard med en lang række praktiske og intelligente førerassistent- og sikkerhedssystemer. De omfatter automatisk langt lys, automatisk nedblænding af side- og bakspejl og vognbaneassistent, der alarmerer visuelt og korrigerer, hvis man er på vej ud af sin vognbane.

Desuden indeholder de aktiv blindvinkelalarm, der alarmerer visuelt og korrigerer, hvis man er ved at skifte til en optaget vognbane, træthedsovervågning, der advarer om træthed hos føreren baseret på køreturens længde og kørestilen, samt skiltegenkendelse.

Veloce kommer desuden med adaptiv fartpilot, intelligent hastighedsbegrænser og kø- og motorvejskørselsassistent, der automatisk holder bilen i midten af vognbanen, styrer bilens hastighed og holder afstanden til den forankørende.

Dermed lever Giulia Veloce og Stelvio Veloce som standard op til niveau to på den internationale standard for autonom kørsel, der er udgivet af SAE International.

2020 Alfa Romeo Stelvio

Brugervenligt infotainment med 8,8’’

Infotainmentsystemet Uconnect er også opdateret med en endnu mere brugervenlig og intuitiv 8,8’’ multi-touchskærm, hvor man kan zoome og lave drag-and-drop som på en tablet eller smartphone.

Den store skærm er opdelt i områder, der viser forskellige informationer, som man nemt kan skifte ud og flytte rundt på direkte via multi-touchskærmen, og man kan dermed tilpasse sin egen brugerflade. Systemet omfatter også flere nye funktioner som styring af klimaanlæg og førerassistentsystemer samt indblik i bilens præstationer.

Bred vifte af smarte tjenester

De nye Stelvio og Giulia indeholder også Alfa Connect Services, der er en bred vifte af smarte tjenester – herunder My Assistant, der gør det muligt i nødstilfælde at foretage opkald og modtage assistance ved uheld og nedbrud.

Med My Remote kan man låse bilen, tænde lys og meget andet via smartphone. My Navigation giver bl.a. opdatering om trafik og vejr. My Car gør det muligt at monitorere bilen og styre alle indstillinger, og med My Theft Assistance kan man hurtigt få hjælp i tilfælde af tyveri af bilen.

Det er ikke alle tjenester i Alfa Connect, der er tilgængelige på nuværende tidspunkt. Det kommer i løbet af 2020.

Priser

Giulia Super starter ved 399.990 kr. med en benzinmotor på 2.0 liter og 200 hk. Giulia Sprint starter ved 459.990 og TI ved 509.990 kr. med samme motor. Giulia Veloce starter ved 629.990 kr. med den nye baghjulstrukne udgave med en benzinmotor på 2.0 liter og 280 hk.

Stelvio Super starter ved 549.000 kr. med en dieselmotor på 2.2 liter og 190 hk. Stelvio Sprint starter ved 609.990 kr. og TI ved 659.990 kr. med samme motor. Stelvio Veloce starter ved 829.990 kr. med en benzinmotor på 2.0 liter, 280 hk og firehjulstræk.

Kilde og fotos: Alfa Romeo

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: