fbpx
 
Categories Biltest

First Drive: Plug-in hybrid versioner af Jeep Renegade og Compass

Posted on
First Drive: Plug-in hybrid versioner af Jeep Renegade og Compass

Det vælter frem med nye grønne biler på tværs af mærkerne, og Jeep er nu også kommet ind i kampen. I modelprogrammet har Jeep Renegade og Compass fået en tur med den grønne pensel og kan med en elmotor på bagakslen præstere 43 km (WLTP) på ren el.

Rendyrket firehjulstræk

Modelbetegnelsen for hybridversionerne er 4xe. Jeep understreger, at man ikke går på kompromis med mærkets DNA, så bilerne har permanent firehjulstræk i et mix af benzin- og elmotorer og batteri. Den samlede pakke giver bilerne en vægtforøgelse på 240 kg, men den ekstra vægt er fordelt, så bilerne få en mere balanceret vægt.

Offroad-egenskaber

På trods af de elektrificerede elementer i de højbenede offroadere, kan bilerne præstere at køre i vand op til 50 cm. Du vil også fortsat kunne vælge de køreprogrammer, som du kender fra Jeep. Sne og mudder burde ikke være et problem. Da bagakslen er drevet af en elmotor, kunne man tænke, at bilen ville ”miste” sit firehjulstræk, hvis strømmen på batteriet er brugt. Men her træder benzinmotoren ind og kan, i fald det er påkrævet, producere strøm til elmotoren.

På trods af de elektrificerede elementer i de højbenede offroadere, kan bilerne præstere at køre i vand op til 50 cm. Her ses vandhunden Renegade.

Bilerne kan bestilles med enten 190 eller 240 heste, som udgøres af henholdsvis en 130 hk (1.3 liters benzinmotor) + 60 hk (elmotor) og en 180 hk (1.3 liters benzinmotor) + 60 hk (elmotor). Den elektriske motor har et moment på 250 Nm og benzinmotoren har 270 Nm. Det giver et samlet moment på over 500 Nm. 0-100 km/t klares på 7,5 sekunder og topfarten på ren el er 130 km/t. I hybrid mode er topfarten 200 km/t.

Begge biler leveres med en traditionel 6-trins automatgearkasse.

Vi har prøvet en kort tur i Jeep Compass 4xe men havde desværre ikke mulighed for at teste offroadegenskaberne. Vi går i dybden med en test af Jeep Renegade 4xe senere på måneden.

Hvis du skal have træk på din Jeep, kan Renegade 4xe trække 1.150 kg og Compass 4xe kan tage yderligere 100 kg så den samlet kan trække 1.250 kg.

Modelprogram og udstyr

En Jeep 4xe har en elektrisk varmer, som kan programmeres så bilen en vinterdag har en temperatur på 20 grader i kabinen, når du skal afsted om morgenen. Den er også udstyret med en slags varmeveksler, som sørger for at fugt ikke giver duggede ruder.

I en medfølgende app kan du på afstand betjene bl.a. klimaanlæg og styring af opladning. Derudover kan app’en hjælpe dig med at finde din Jeep hvis du har glemt, hvor du parkerede den, og du kan også låse bilen.

På udstyrssiden har både Renegade 4xe og Compass 4xe et ganske højt komfort- og sikkerhedsudstyrsniveau allerede fra de billigste udgaver. Renegade kan du få i tre versioner: ”Limited” med 190 hk til 290.000 kr. samt ”S” og ”Trailhawk” med 240 hk til 330.000 kr. Compass koster i billigste udgave ”Longitude” med 190 hk 320.000 kr. og en ”Limited” udgave med mere udstyr og 190 hk koster 340.000 kr. Compass topmodellen hedder ”S” og har 240 hk til 390.000 kr.

Privatleasing er ikke en mulighed på nuværende tidspunkt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: