fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 7 2023

Posted on
Newsflash: Uge 7 2023

Her er et udpluk af ugens højdepunkter: MG åbner ny Brand Store i Aalborg, Renault tilbyder skarpe privatleasingpriser på Megane Electric, NIO åbner batteri swap station i Slagelse og Alfa Romeo prissætter Tonale plug-in hybrid.
God læselyst.

Ny MG Brand Store i Aalborg

I løbet af marts åbner MG en ny Brand Store i Aalborg som erstatning for det tidligere MG Studio. Det bliver på Hadsundvej 102 med MG servicepartner lige på den anden side af gaden.

”Den store efterspørgsel på effektive og prisvenlige elbiler, kræver mere plads. Vi har alene det sidste år øget bestanden af MG biler i Danmark med 27 % fra 5.182 ved udgangen af 2021 til 6.600 ved udgangen af 2022 – og efterspørgslen stiger fortsat” fortæller Rasmus Aagaard, som er COO hos Nellemann Bilimport, der står bag importen af MG i Danmark.

Da MG Motor Danmark lancerede MG i sommeren 2020 var prøvekørsler og udlevering fra online salg muligt fra fire MG Brand Stores fordelt i byerne Viby, Odense, Roskilde og Valby.

Siden er der kommet to lokationer mere til – Østerbro i København og Aalborg.  

I 2022 blev der solgt i alt 1.591 MG biler i Danmark (registreringstal) reelt fordelt på 4 modeller, da leveringerne af MG4 først er påbegyndt i 2023.

Læs anmeldelsen af MG4 her

MG4
MG4. Foto: Thomas Saks

Attraktiv privatleasing på Renault Megane Electric

Renault har fået bedre flow med at levere den elektriske Renault Megane Electric, og kan nu tilbyde privatleasing for 3.895 kr. om måneden. Det er for versionen med det store 60 kWh batteri mens versionen med det mindre 40 kWh batteri udgår.

”Vi har slanket vores modelprogram, og tilbyder nu kun versionen med det store batteri på 60 kWh – både til salg og privatleasing. Det betyder dog ikke en højere leasingpris – den er faktisk mere attraktiv, end da vi lukkede for ordrer på versionen med de lille batteri i efteråret”, siger Søren Hyltoft fra RN Danmark, der importerer Renault og Dacia i Danmark.

Renault Megane Equilibre er indstigningsmodellen med udstyr som klimaanlæg, varmepumpe og LED lys. Der er 12,3” førerdisplay og 9” multimedieskærm samt 18” alufælge.

Næste udstyrstrin Techno koster 300 kr. mere og har 20” alufælge, 2 x 12” skærme til cockpit og infotainmentsystem med Google Automotive.

Smider du yderligere 300 kr. på bordet får du topversionen Iconic med lædersæder og Harman Kardon lydsystem.

Megane Electric lader med 22 kW AC og op til 130 kW DC. Rækkevidden er 442 kilometer.

Førstegangsydelsen på alle udstyrsversioner er 19.995 kr. og du må køre 10.000 km om året i tre år. Det koster 200 kr. at tilkøbe yderligere 5.000 km og aftalen kan øges op til 35.000 km kørsel om året. Der kan også tilkøbes mere udstyr.

Læs anmeldelsen af Renault Megane Electric her

Renault Megane E-TECH Electric
Renault Megane E-TECH Electric. Foto: Thomas Saks

Første danske NIO swap station står klar i Slagelse

NIO ønsker at åbne 120 Power Swap Stationer i Europa inden 2024 og batteriskiftestationen i Slagelse bliver den første af sin slags i Danmark. Globalt er der mere end 1.313 Power Swap Stationer.

“Vi er glade for at kunne åbne den første Power Swap Station i Danmark og give NIO brugerne muligheden for hurtigt at komme tilbage på farten. Vi arbejder på højtryk for at få etableret endnu flere og give danskerne maksimalt fleksibilitet rundt om i hele landet, og stationen i Slagelse er en vigtig milepæl for os.” Udtaler Michael Salomon, Power Network Rollout Lead i NIO Danmark.

Power Swap Stationen er på størrelse med en dobbelt garage og kan i sit nuværende design håndtere 312 byt om dagen. På stationen oplades op til 13 batterier med en effekt på 20 til 80 kW med en tilsluttet belastning på kun 550 kW.

Udover at kunne lade sin NIO i almindelige ladere og lynladere, tilbyder Power Swap brugerne muligheden at for nemt og hurtigt at få strøm på bilen. Et byt tager ca. 5 min og du får et 90 % opladet batteri.

Læs interview med Anja Bruun Meineche – CMO fra NIO

Læs anmeldelsen af NIO ET7

Læs om den nye NIO ET5

Foto: NIO

Danske priser på ny Alfa Romeo Tonale plug-in hybid

Alfa Romeos elektrificerede topmodel, Tonale plug-in hybrid 280 Q4, kommer til at koste fra 525.000 kr.

Den har avanceret firehjulstræk og en samlet systemydelse på 280 hestekræfter: 180 benzin-heste på forakslen og 122 elektriske hestekræfter på bagakslen.  

Rækkevidde på el er op til 69 km (WLTP kombineret). Den indbyggede lader kan lade med op til 7,4 kW så ved en hjemmeladning kan den blive fuldt opladt på under 5 timer.

Bilen har en 6-trins automatgearkasse og 0-100 km/t klares på 6,2 sek. Tophastigheden er 206 km/t og 135 km/t på ren el.

Tonale plug-in hybid 280 Q4 kommer i to veludstyrede varianter, Ti og Veloce. Ti koster 525.000 kr. og er den elegante og stilede version. Veloce koster 560.000 kr. og er den optimerede og sportslige udgave.

Merprisen for Veloce byder bl.a. på elektronisk styret undervogn, røde Brembo sports bremsekalibre med AR logo, skifte padler i aluminium, 19” Veloce alufælge 235/45R19 99V, dobbelt udstødning, mørk antracit grill, sportspedaler i aluminium og Alcantara/kunstlæder indtræk med røde syninger.

Tonale har fået fem stjerner i sikkerhed ved Euro NCAP.

Tonale plug-in hybid 280 Q4 har dansk lancering i slutningen af april måned, men kan allerede nu forudbestilles. Tonale fås også som diesel og hybrid til en startpris på 475.000 kroner.

Foto: Alfa Romeo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet