fbpx
 
Categories Biltest

Test: MG4 Luxury

Posted on
Test: MG4 Luxury

Den nye familiehatchback fra MG har hele pakken: Lang rækkevidde, hurtig opladning, god plads, masser af udstyr og lang garanti. Køreegenskaberne er gode med fin balance mellem komfort og dynamik. Hvordan kan alt det sælges for kun 284.999 kroner? Vi undersøger sagen.

Imponerende fremskridt på bare to år

MG4 er fjerde elbil fra det kinesiske mærke og femte model i Danmark siden lanceringen af ZS EV i sommeren 2020. Der er fart på, og mærket udvikler sig med imponerende fremskridt. Det går faktisk så godt, at den nye MG4 er kørt direkte i finalen til Årets Bil i Danmark 2023.

MG4 er første model på en dedikeret elbilplatform. Det kan i den grad mærkes. Batteriet i bunden af bilen måler kun 11 cm i højden, og derfor har MG kunne designe en elbil, som ligner og føles som en helt almindelig hatchback i Golf-klassen. Kun Renault Megane E-Tech Electric har samme lave batterihøjde.

Den nye platform er skalerbar og skal bære fremtidens elbiler fra MG.

Den nye dedikerede elbilplatform har et batteri på 64 kWh, og elmotoren trækker på baghjulene. Ydelsen på 204 hk er pænt for en bil i den størrelse. Rækkevidden er 435 km (WLTP) og hurtigladning klares med op til 135 kWh (DC) eller 3-faset 11 kWh (AC) ved hjemmeladning. Det er gode specs.

Hurtigladning op til 135 kW er pænt.

Bilen har som standard varmepumpe. Den har også V2L, som betyder, at du kan trække strøm til et 230 v apparat direkte fra bilens batteri.

Høj underholdningsværdi

Vi har kørt MG4 to gange før i forbindelse med lanceringen, og har bl.a. testet bilen på almindelige veje og på FDM Jyllandsringen. På bane overrasker MG4 med høj underholdningsværdi, og den er super sjov at rive rundt gennem svingene.

MG4 viser høj underholdningsværdi på FDM Jyllandsringen. Her er den fotograferet i forbindelse med den indledende runde til Årets Bil i Danmark 2023.

De færreste kommer til at køre MG4 sidelæns gennem sving i hverdagen, men nu ved vi, at bilen har en dynamisk side, og det klæder den. Bremserne er gode og styretøjet præcist. 0-100 km/t kræver 8 sekunder, men den føles faktisk hurtigere. Totalvægten på lige over 2 tons mærkes ikke, og bilen er i det hele taget letkørt.

På sigt har MG planer om at lancere en performance variant med over 400 hk. Den ser vi frem til at køre. En variant med mindre batteri er også planlagt. Det vil få indstigningsprisen til at falde yderligere, hvis man kan leve med kortere rækkevidde.

Det kantede rat giver et sportsligt look Knapperne kan tilpasses til forskellige funktioner – bl.a. bilens klimaanlæg.

Komfortabel og letkørt

I dagligdagen er MG4 omgængelig. Bilen har ikke en startknap, så når du låser den op og stiger ind, er den klar til at køre. På samme måde skal den heller ikke slukkes. Så når du forlader bilen og låser den, lukker den ned.

På almindelige veje i byen og på lande- og motorveje er køreoplevelsen komfortabel med lavt støjniveau. Der er en smule vindstøj, men ikke noget som generer nævneværdigt.

Bagklappen åbnes og lukkes manuelt.

Der er forskellige køreindstillinger (Eco, Normal og Sport) hvor bl.a. bremser og styretøj tilpasses, og den regenererende bremseeffekt kan justeres i flere trin afhængig af, hvor kraftigt bilen skal bremse, når du letter foden fra speederen.

Svævende midterkonsol

I kabinen er indretningen præget af en svævende midterkonsol, hvorfra du på en drejeknap sætter den i gear. Her er også knappen til den elektroniske håndbremse samt en hylde til trådløs mobilopladning. Apple CarPlay og Android Auto er muligt med kabel.

Den svævende midterkonsol har bl.a. et rum til trådløs mobilopladning. Det er standard i Luxury.

Bilen betjenes primært fra en 10,25” touch skærm og fra knapper i rattet. Knapperne i rattet kan indstilles, så du kan vælge direkte adgang til fx klimaanlæg. Det er smart.

Klimaanlæg kan tilgås ved at trække menuen i toppen af skærmen ned eller via en genvejsknap i rattet. Stemmestyring foregår på engelsk, og selvom jeg gør mig umage, kan jeg ikke føre en samtale med bilen.

Touch skærmen har klar grafik men er ikke hurtig nok, når du klikker rundt. Nogle af knapperne er for små og teksterne står meget småt – fx når du skal vælge drive mode. Hvis du har lange ben og skubber sædet godt tilbage, bliver afstanden til skærmen lige lang nok.

Efter nogle dage bag rattet bliver man hurtigt dus med skærmen, og den bliver nemmere at finde rundt i. Sensoren, der får baggrundslyset til at skifte mellem lys og mørk baggrund afhængig af lysforhold, er lige ivrig nok.

Det digitale cockpit på 7” er simpelt og minder om noget, der er set i VW ID.3 men med flere visningsmuligheder. Grafikken er tydeligt og det er let at aflæse.
Kvaliteten i kabinen er fin og indretningen praktisk.
Bag på forsædet er bl.a. en lomme til mobiltelefonen.

Masser af udstyr i Luxury

MG4 Luxury, som vi tester, er den mest veludstyrede model, og den står meget komplet. Navigation tilpasset elbil og opladning er standard sammen med bl.a. varme i delkunstlædersæderne foran og varme i rattet. Sæderne er el-justerbare. Der er 360 grader kamera og bakkamera samt baksensorer. Du kan låse døren op “keyless”.     

Listen med assistent- og sikkerhedssystemer er lang og tæller bl.a. adaptiv fartpilot, blind spot assist og avanceret nødbremse samt vejbaneassistent. Vi tester den adaptive fartpilot på motorvej, og den gør, hvad den skal, uden at være best in class.

Nødbremsen blev aktiveret i forbindelse med et venstresving, hvor vi triller stille frem og venter på klar bane fra en modkørende. Her virker den lige emsig nok. På motorvej opleves vejbaneassistenten fin uden at korrigere for kraftigt.

God plads og fin kvalitet

Kabineindretningen er funktionel med god aflæggeplads. Kvaliteten er i orden med blød plast de rigtige steder. Sæderne mangler lidt fasthed, men man sidder udmærket i dem. Med mine 187 cm er pladsen både for og bag godkendt. Loftshøjden volder heller ingen kvaler.

Her ses benpladsen ved bagsædet, når forsædet er indstillet til mine 187 cm. Loftshøjden er ligeledes fin.

Bagagerummet med plads til 350 liter er mindre end i en VW Golf, men rummet er regulært, og der er et lille rum under gulvet til ladekabler. MG4 har ikke frunk under motorhjelmen.

Der er plads til 350 liter bagage og MG4 kan trække op til 500 kg på krogen.

Designet har et meget karakteristisk baglygtearrangement, hvor LED lys giver en helt særlig lysgrafik på toppen af det tværgående lygtebånd i spoileren. Hækspoileren i toppen, som er delt i to, bidrager med et sporligsligt look.

LED lyset i baglygterne og tværs gennem lygtebåndet i spoileren ser flot ud.
Fronten ser sportslig ud med de dråbeformede LED-forlygter og vertikale blinklys. Der er et aktivt kølespjæld, som åbner og lukker efter behov og optimerer aerodynamikken.

Luxury har 17” alufælge og testbilen i den skrappe orange farve har et kontrastfarvet sort tag. De sorte lister langs siderne i bunden træder tydeligt frem med den orange lak. Mere afdæmpede farver bliver nok de foretrukne, og MG4 fås også i helt sort, men designdetaljerne skiller sig mest ud på de lyse modeller.

MG4 kører på Continental dæk med lav rullemodstand.

MG4 har hitpotentiale i Danmark

MG4 gør mange ting rigtigt og få ting forkert. Jeg kunne godt tænke mig trådløs Apple CarPlay, en større og mere responsiv touch skærm med større knapper og tekst samt en tand mere raffinerede assistentsystemer. En bagrudevisker savner jeg også.

Men de afgørende ting er der styr på, og køreegenskaberne er virkelig gode med fin balance mellem komfort og underholdende dynamik. MG4 kører simpelthen super godt! Kvaliteten virker overbevisende og rækkevidden holder stort set hvad den lover.

At du kan få så meget elbil for 284.999 kr. er ganske enkelt imponerende, og MG4 har potentiale til at blive et hit blandt de danske familier. Smider du mærkets 7 års garanti oveni, er det svært at finde noget i den (pris)klasse, som står tilsvarende stærkt.

MG4 kan leveres i første kvartal 2023. Senere i 2023 følger en billigere variant med mindre batteri, og det bliver muligt at vælge mindre udstyr i en Comfort-udgave. Privatleasing lanceres ligeledes i 2023.

MG4 er tænkt som elbil fra starten. Det kan mærkes, og det er den bedste elbil fra mærket, vi endnu har kørt.

Specifikationer MG4 Luxury

  • Motor: Elektrisk motor
  • Ydelse: 150 kW – 204 hk
  • Moment: 250 Nm ved 1.000-3.500 omdr./min.
  • Gearkasse: 1 trins automatgearkasse
  • 0-100 km/t: 8 sek.
  • Topfart: 160 km/t
  • Batteri: 64 kWh
  • Rækkevidde (WLTP): 435 km
  • Opladning: 3 faset 11 kW (AC) og 135 kW hurtigladning (DC)
  • Totalvægt: 2.133 kg
  • Træk: 500 kg
  • Bagagerum: 350 liter (1.165 med bagsædet lagt ned)
  • Pris: 284.999 kr.
  • Dimensioner: 4.287 mm længde x 1.836 mm bredde x 1.504 mm højde
  • Garanti: 7 år

Foto: Thomas Saks

8 kommentarer

8 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: