fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Kia Sportage satser på Europa

Posted on
Nyhed: Kia Sportage satser på Europa

Kia kunne den 1. september løfte sløret for deres nyeste udgave af Kia Sportage – en SUV der er designet udviklet til det europæiske marked, og som Kia regner med, kommer til at sætte nye standarder indenfor SUV-segmentet.

En europæisk SUV

SUV’erne har frempas i Europa, og det er ikke gået Kia’s næse forbi. Derfor har de tilpasset den nye Kia Sportage det europæiske marked med optimal akselafstand og ideelle mål og proportioner til de europæiske veje. De har dog ikke gået på kompromis med pladsen, hvilket vil sige, at der er en væsentlig forøgelse af bagagerum kapaciteten, loftshøjden og benpladsen i forhold til en tidligere Sportage.

Den europæiske Sportage byder på 996 mm benplads til passagererne på 2. sæderække, og loftshøjden bagi er 998 mm. Bagagerumskapaciteten er på 591 l (VDA). For at maksimere anvendeligheden kan bagsæderne klappes frem i forholdet 40:20:40, så bagagerumskapaciteten øges til 1.780 l.

Forskellige drivlinjer

Den nye Kia Sportage bliver tilgængelig i en række forskellige drivlinjer.

Hybrid- (HEV) og plug-in-hybridmodellerne (PHEV) af den nye europæiske Sportage er udviklet på en avanceret platform, som passer til elektrificerede drivlinjer, og bilerne er en miljøvenlig SUV-løsning uden kompromiser.

I Sportage PHEV kombinerer Kia deres populære 180 hestes 1,6 liters T-GDI motor med en 66,9 kW elmotor, hvilket får den samlede ydelse til at lande på 265 hk.

HEV-udgaven med samme motor og en 44,2 kW elmotor yder 230 hk.

Er man ikke helt klar til hybrid endnu, fås den nye Kia Sportage også med en effektiv 1,6 liters clean-dieselmotor med hhv. 115 hk eller 136 hk eller med ren benzinmotor og en ydelse på hhv. 150 hk eller 180 hk.

Kia Sportage kommer for første gang også med terræn-drivemodes, til dem der ønsker lidt off-road kørsel.

Optimeret sikkerhed og udstyr

Under Sportages elegante udvendige design er der et forstærket letvægtskarrosseri med stor torsionsstivhed. Den nye Sportage har forskellige sikkerhedssystemer som fx førerairbag, passagerairbag, gardinairbags, centerairbag foran og lavt placerede sideairbags.

I kabinen er den nye Sportage 2021-optimeret med touchscreen, digital instrumentering, trådløs opladning og mobil osv.

Kias velrenommerede Advanced Driver Assistance System-teknologi (ADAS), som koncernen selv har udviklet, og som også kendes under betegnelsen DriveWise, hjælper den nye Sportage med at undgå potentielle farer og yder komplet beskyttelse til personerne i bilen og andre trafikanter på enhver køretur.

Som en del af den nye Sportages DriveWise ADAS-pakke er bilen udstyret med Kias brancheførende Forward Collision-Avoidance Assist System med Junction Turning-funktion, som hjælper med til at undgå kollisioner med modkørende køretøjer i forbindelse med venstresving i vejkryds.

Andre ting som Highway Driving Assist (HAD), Navigationsbaseret Smart Cruise Control (NSCC) og Intelligent Speed Limit Assist-teknologi er også med til at øge sikkerheden i Kia Sportage.

Den nye Kia Sportage er klar til de europæiske veje omkring årsskiftet.

Foto: Kia

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: