fbpx
 
Categories Biltest

Test: KIA EV3 Upgrade

Posted on
Test: KIA EV3 Upgrade

EV3 er Årets Bil i Danmark 2025 – og titlen er fuldt fortjent. En uge bag rattet i den fikse elbil bekræfter, at den klarer sig rigtig godt hele vejen rundt.

Med en attraktiv startpris på 269.990 kr. står den nye elektriske KIA EV3 som en stærk og spændende spiller på markedet for kompakte elbiler.

EV3 kombinerer et moderne design, avanceret teknologi og høj brugsværdi i en pakke, der er både økonomisk overkommelig og fuldt ud tidssvarende – og ikke mindst attraktiv for den lille  familie.

Op til 604 km rækkevidde (WLTP), et højt udstyrsniveau og intelligent teknologi – alt sammen pakket ind i et iøjnefaldende og aerodynamisk design og 7 års garanti.

Modigt og markant design

EV3 viderefører KIA’s nye designstrategi med kant og karakter. Den minder om en kompakt version af flagskibet EV9 og skiller sig positivt ud i gadebilledet – særligt i farver som Frost Blue og Aventurine Green.

Testbilen, som jeg kører, er i Frost Blue, og den klæder EV3. Der er sjovt nok lidt retro over den, men sammen med de moderne linjer bliver helhedsindtrykket cool.

EV3 fås i ni forskellige karrosserifarver, og interiøret trækker tydelige tråde til den store EV9 – både i oplevet kvalitet, materialevalg og funktionalitet. Her får du eksempelvis mulighed for head-up display (4.999 kr.), panorama-soltag og ventilerede forsæder, hvilket er sjældent i denne klasse.

KIA EV3 sætter nye standarder for udstyr i klassen.

Kompakt SUV med plads som en mellemklassebil

Med en længde på 4.300 mm, bredde på 1.850 mm og højde på 1.560 mm har EV3 et kompakt ydre og et rummeligt indre. Akselafstanden på 2.680 mm er identisk med den større KIA Sportage, hvilket giver en imponerende kabineplads.

Trods de kompakte ydre mål, opleves EV3 rummelig i kabinen – også ved bagsædet.

Bagsædet har imponerende god benplads – også til en voksen bilanmelder som mig på 187 cm – og rummeligheden i kabinen gør den til en reel fempersoners bil. Bagagerummet er på hele 460 liter og frunken foran er på 25 liter – det er lige præcis nok til ladekablerne.

Fuld digital oplevelse

Infotainmentsystemet byder på integrerede streamingtjenester som Netflix og Disney+, og midterkonsollen rummer et udtrækkeligt bord, hvor man reelt kan have en lille laptop stående til lidt arbejde – fx under opladning på farten.

Det lille bord kan skydes frem og tilbage.

EV3 er en af de første biler fra KIA med fuld integration af ChatGPT, som assisterer med navigation, underholdning og anbefalinger generelt om stort os småt. Det gør brugeroplevelsen både mere personlig og intelligent over tid. I min test på en uges tid var det svært helt at vurdere effekten.

Bygget på KIA’s elektriske platform – optimeret til den kompakte klasse

EV3 er baseret på en 400V-variant af KIA’s E-GMP platform – den samme arkitektur som benyttes i EV6 og EV9. Ved at anvende 400V fremfor 800V-teknologi, som ses i de større modeller, holdes prisen nede uden at gå på kompromis med funktionaliteten.

Den store batteripakke på 81,4 kWh giver op til 604 km (testbilen 591 km) rækkevidde og lader med op til 128 kW. Indgangsmodellen med 58,3 kWh batteri klarer op til 436 km og lader med op til 101 kW. Begge varianter kan oplade fra 10-80 % på omkring 30 minutter ved en lynlader – helt på niveau med konkurrenterne.

AC-opladning sker med 11 kW, men fra 2026 bliver det muligt at tilkøbe 22 kW onboard-lader, hvilket er en stor fordel for byboere uden egen lader.

KIA EV3 har mulighed for V2L (Vehicle-to-Load), V1G (Smart Charging) og V2V (Vehicle-to-Vehicle)

400V-platformen passer fint til biler som EV3, hvor batteritypen er valgt efter optimal rækkevidde.

EV3 leverer en velafstemt køreoplevelse

EV3 introduceres i første omgang med forhjulstræk og en elektrisk motor med 204 hk (150 kW). Det giver rigeligt kraftoverskud – også ved motorvejskørsel.

EV3 har en præcis styring, ligger stabilt på vejen opleves i det hele taget komfortabel. Lydniveauet er tilpas lavt – både hvad angår dæk- og vindstøj – hvilket øger den samlede komfortfornemmelse.

I testen kører jeg Upgrade med 19” fælge i kølige forårstemperaturer i marts lige omkring 10 grader. Forbruget lander på rimelige 17,5 kWh/100 km ved blandet kørsel.

Standardudstyret inkluderer varmepumpe, som ifølge KIA giver en forbedret rækkevidde i kølige temperaturer.

Upgrade-varianten har 19″ alufælge som standard. Det koster kun lidt på rækkevidden – men pynter gevaldigt.

Fire udstyrsvarianter

KIA EV3 tilbydes i fire varianter: Access, Prestige, Upgrade og GT-Line.

Fra start i Access-versionen (269.990 kr.) får du bl.a. adaptiv fartpilot, varme i rat og forsæder, parkeringssensorer for og bag, samt en rimelig komplet pakke af sikkerheds- og assistentsystemer.

For 20.000 kr. ekstra får du long range-batteriet og Prestige-versionen til 304.990 kr. er mit bud på den mest attraktive variant for de fleste.

Testbilen – KIA EV3 Upgrade Long Range – koster fra 329.999 kr.

GT-Line-topmodellen til 344.990 kr. har alt i udstyr og styling, og gør EV3 til en rendyrket premiumoplevelse i kompaktklassen, som sjældent er set før. Måske i virkeligheden slet ikke set før.

Privatleasing er også muligt.

Et godt valg i den kompakte klasse

KIA EV3 fremstår som et af de mest helstøbte og interessante bud på en elektrisk familiebil i prisklassen 250.000-350.000 kr. Kombinationen af lang rækkevidde, moderne design, høj komfort og en omfattende garantipakke gør den til et oplagt valg.

Konkurrencen er hård – både Renault Megane og Skoda Elroq er stærke spillere – og snart kommer der flere til. Det er bl.a. Toyota Urban Cruiser og Suzuki eVitara, som formentlig begge lander under 250.000 kr. når de lanceres senere på året. En elektrisk Ford Puma står også klar i kulissen.

Men indtil videre står EV3 som en af de stærkeste, hvilket også kunderne har opdaget. EV3 ligger nemlig øverst i toppen af salgslisten for sin klassen.

KIA EV3 får snart følgeskab af EV4 – den er interessant for dem, der ikke vil have en SUV, men foretrækker en sedan eller hatchback.

Specifikationer: KIA EV3 Upgrade (long range)

  • Motor 150 kW
  • Samlet ydelse 204 hk
  • Batterikapacitet 81,4 kWh
  • Rækkevidde 591 km ifølge WLTP-norm
  • Ladehastighed AC / DC 11 kW (3 faser/16 A) / 128 kW
  • Tophastighed 170 km/t.
  • Acc. 0-100 km/t. 7,7 sek.
  • Køreklar vægt / totalvægt 1.885 kg / 2.355 kg
  • Anhængervægt m./u. bremser 1.000 kg / 750 kg
  • Bagagerum 460 liter
  • Dimensioner: Længde 4.300 mm – højde 1.560 mm – bredde 1.850 mm (akselafstand 2.680 mm)
  • Garanti (bil + batteri): 7 år / 150.000 km.
  • Pris: Fra 269.900 kr. (testbil 344.990 kr.)

Foto: Thomas Saks

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet