fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Mercedes-AMG EQE SUV

Posted on
Nyhed: Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG teamet i Affalterbach har fået fingrene i en EQE SUV og skabt en elektrisk performance SUV med masser af dynamik i sportslige klæder. Købere kan vælge mellem to varianter med 476 eller 626 hk og mulighed for opgradering til hele 687 hk.

Det er ikke første gang, Mercedes-AMG emblemet smækkes på en EQ-model, men det er første gang, det sker på en SUV.

EQE SUV er netop præsenteret i Paris, og her blev AMG-udgaven også vist. Vi kan nu fortælle, at den kommer i to varianter: EQE SUV 43 4MATIC og EQE SUV 53 4MATIC+

Mercedes-AMG EQE SUV 43 4MATIC

  • Ydelse: 476 hk/858 Nm
  • Acceleration 0-100 km/t: 4,3 sek.
  • Tophastighed: 210 km/t
  • Rækkevidde: 488 km (WLTP)

Mercedes AMG EQE SUV 53 4MATIC+

  • Ydelse: 626 hk/950 NM (med AMG DYNAMIC PLUS pakken 687 hk/1.000 Nm)
  • Acceleration 0-100 km/t: 3,5 sek.
  • Tophastighed: 240 km/t
  • Rækkevidde: 470 km (WLTP).

Designmæssigt er EQE SUV en flot SUV med harmoniske linjer, og AMG-stylingen gør det i forvejen vellykkede design endnu mere skarpt.

I bedste AMG-stil har det sorte panel på fronten lodrette lameller og AMG logo. En tilpasset frontspoiler og større luftindtag samt sidespoilere gør looket mere sportsligt, og bagpå er diffuseren også ændret. Specifikke AMG-fælge er på 21- eller 22” og bremsesystemet er AMG-optimeret med bl.a. 415 mm store skiver på forhjulene. Kulfiberkeramiske bremser kan tilvælges.

I kabinen fortsætter de sportslige toner – også her klæder AMG-stylingen EQE SUV.

I kabinen er der flere sportslige toner – bl.a. sportssæder i læder og mikrofiber og AMG sportsrat i nappalæder med flad bund.

Masser af AMG tilpasninger

Under huden har AMG-specialisterne virkelig givet den gas. Med øje for øget performance har de opgraderet de to elektriske motorer, forfinet firehjulstrækket så det reagerer hurtigere, arbejdet på balancen i luftundervognen og affjedringen samt justeret køreindstillingerne. Den aktive baghjulsstyring er standard.

I topmodellen er motorerne opgraderet med højere spændinger, som giver højere omdrejningshastigheder og et kraftfuldt output.

Mercedes-AMG EQE SUV ved præsentationen i Paris, hvor Carlife365 var inviteret.

Softwaren til styringen af det 90,6 kW store batteri er tilpasset AMG versionerne, så mængden af kræfter, der løbende sendes gennem den elektriske drivlinje, afhænger af det valgte køreprogram. Det muliggør mere dynamisk kørsel eller fokus på komfort og lang rækkevidde.

Mercedes-AMG EQE SUV kan lynlades med op til 170 kW (DC). Fra offentlige ladestandere eller hjemmeladere kan der lades med op til 11 kW (AC) eller 22 kW hvis det tilvælges som ekstraudstyr.

Den nye Mercedes-AMG EQE SUV ventes til Danmark i sommeren 2023.

Foto: Thomas Saks

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet