fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 42 2022

Posted on
Newsflash: Uge 42 2022

Her er et udpluk af ugens højdepunkter – bl.a. ny Polestar 3, nyt fra Mercedes-Benz, finalister til Årets Bil i Danmark 2023, nyt fra Nio og Paris Motor Show.

Polestar 3

Polestar har fået en flyvende start med den populære Polestar 2. Mærket præsenterer nu den næste model i programmet, Polestar 3, som er en næsten 5 meter lang SUV med god plads.  

Polestar 3 kommer med to el-motorer og et stort batteri på 111 kW batteri. Rækkevidden er op til 610 km (WLTP).

Bilens ydelse er op til 380 kW/910 Nm og 0-100 km/t klares på 5 sekunder eller 4,7 sekunder i en performanceudgave. Topfarten er op til 210 km/t.

Bilen er spækket med avancerede assistent- og sikkerhedssystemer. I kabinen er bl.a. en kæmpe 14,5” skærm med Googlebaseret software.

Den nye Polestar 3 kommer til Danmark i slutningen af 2023 i en topversion med firehjulstræk, 480 hk og fuld udstyrspakke til 800.000 kr.

Foto: Polestar

Mercedes EQE SUV

Det elektriske EQ-modelprogram får med EQE SUV endnu et medlem i højformat. Den baseres på samme platform som EQE men har en kortere akselafstand. Det giver et mere kompakt og sportsligt udtryk. Kabinen har plads til fem personer og virker rummelig. Bagagerummet tager op til 480 liter afhængig af bagsæderyglænets position, og bilen må trække op til 1.800 kg.

Læs mere om EQE SUV her.

Foto: Thomas Saks

Her er de 7 finalister til Årets Bil i Danmark 2023

Den indledende runde ved Årets Bil i Danmark 2023 har indsnævret feltet af kombattanter fra 19 til 7. Alle finalister på nær én er elbiler.

Over to dage har 20 dommere testet alle kandidater grundigt på FDM Jyllandsringen lidt uden for Silkeborg og på vejene omkring i lokalområdet. Herefter har hver dommer stemt på syv favoritter, stemmerne er talt sammen og de syv biler med flest stemmer er videre i finalen. Fra Carlife365 er redaktør og bilanmelder Thomas Saks med i juryen.

Vinderen kåres den 30. november.

Se finalisterne her

Foto: Thomas Saks

Facelift til A-og B-Klasse fra Mercedes-Benz

Efter nogle år på markedet giver Mercedes-Benz de kompakte modeller i A- og B-Klassen et facelift. Designet friskes op, MBUX infotainment opgraderes og rækkevidden i plug-in hybriderne forbedres. A-Klassen fås fortsat som 5-dørs og 4-dørs sedan.

Læs mere her

Foto: Daimler AG / Mercedes-Benz

Nio House åbner i København med café og bil på abonnement

På Kultorvet i København åbner et 2.200 m2 stort NIO House. Udover biler tilbyder NIO House cafe, auditorium, lounge, mødelokale, boghjørne og børneområde. Visionen er at skabe et sted, der inspirer og giver glæde for brugerne og bliver et samlingspunkt. Der er indtil videre tre modeller programsat i Danmark, som fås i en abonnementsløsning.

Læs mere om Nio, planlagte modeller og abonnementsløsninger til det danske marked

Nyt fra Paris motor show

Paris Motor Show slår dørene op i den danske efterårsferie. Her viser Renault bl.a. en elektrisk konceptbil – Renault 4Ever Trophy – og der er også nyt fra Jeep og Peugeot.

Renault 4Ever Trophy er en showcar, og den ser noget speciel ud. Den har retrolinjer fra den 30 år gamle Renault 4 tilsat et kraftigt SUV twist, som giver et rå offroad look. Konceptbilen skal vise en retning for fremtidens kompakte Renaulter.

Foto: Renault

Fra Jeep vises en elektrisk Avenger, som ser interessant ud. Jeep vil være 100 % elektrisk inden 2030, og Avenger er første skridt i den retning. Den er en kompakte elektrisk SUV med en forventet rækkevidde omkring 400 km. Jeep Avenger lanceres i Europa i 2023.  

Foto: Jeep

Peugeot genåbner 400-nummerserien og viser en 408 fastback. Formen minder om Citroen C5 X og er en blanding af sedan, coupé og lidt SUV. Den kommer som interessante plug-in hybrider og fås også med benzinmotor. Senere kommer en ren eldrevet variant.

Foto: Peugeot

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet