fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Volvo C40 Recharge

Posted on
Nyhed: Volvo C40 Recharge

Volvo præsenterer nu den næste elbil i modelprogrammet – den nye Volvo C40 Recharge. Bilen ligner ved første øjekast en Polestar 2 – men den har altså Volvo emblem på fronten. Den nye elektriske Volvo udbydes udelukkende online, og Volvo lover hurtig levering. Ambitionen er at 50 procent af det globale salg skal bestå af fuldelektriske biler – resten hybrid – inden 2025. I 2030 vil Volvo udelukkende sælge elektriske biler.

C40 Recharge er en crossover SUV med en sportslig bagende. Den ligner lidt en Volvo XC40 Recharge med – som Audi ville sige – en Sportback bagende. Den har en ny Volvo front, som bliver ansigtet på fremtidige elektriske Volvoer.

Slut med læder i Volvo

Indvendigt byder C40 Recharge på en høj siddeposition. Bilen fås i en række farver og interiører, der er unikke for modellen. Det er den første Volvo-model helt uden læder.

Volvo C40 Recharge kommer med et infotainment-system udviklet i fællesskab med Google. Det er baseret på Android-styresystemet, og giver brugerne adgang til integrerede Google-apps og -tjenester. Samme system anvendes i Volvo XC40 Recharge.

Forventet rækkevidde på 420 km

Den nye Volvo C40 har to elmotorer fordelt på hhv. for- og bagakslen, og får dermed firehjulstræk. Motorerne får power af et 78 kWh batteri, der kan hurtiglade op til 80 procent på cirka 40 minutter. Den har en rækkevidde på omkring 420 km, som forventes at blive forbedret over tid via trådløse softwareopdateringer. De nævnte tal er foreløbige, oplyser Volvo.

Når kunder får en ny C40 Recharge, kommer den med en Care by Volvo-pakke, der blandt andet inkluderer service, garanti, vejhjælp og hjemmeopladningsmuligheder.

C40 Recharge skal bygges side om side med XC40 Recharge på Volvo Cars’ produktionsanlæg i Gent, Belgien. Produktionen starter i efteråret 2021.

Foto: Volvo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: