fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Volvo øger produktion af elektriske biler

Posted on
Volvo øger produktion af elektriske biler

Volvo oplever stor efterspørgsel på Recharge-modelserien, som er navnet på grønne Volvo’er med plug-in hybrid teknologi eller en fuld elektrisk drivlinje. Derfor tredobles produktionskapaciteten for elbiler på fabrikken i Gent, Belgien.

2020-salget viser en stærk vækst i salget af Recharge-modeller. Sammenlignet med 2019 er salget fordoblet i 2020.

I Danmark udgør Recharge 32% af det samlede salg i 2020, og i 2021 forventer Volvo Car Danmark, at Recharge vil stige yderligere, således at over halvdelen af alle solgte Volvo’er i Danmark vil være elektrificeret.

I 2022 vil elbilkapaciteten på Gent-fabrikken være mere end tredoblet i forhold til de nuværende niveauer og udgøre omkring 60 procent af fabrikkens samlede produktionskapacitet.

Første fuldelektriske Volvo er XC40 Recharge

Fabrikken bygger allerede XC40 Recharge, Volvos første fuldelektriske bil, samt en plugin-hybrid version af XC40.

“Vores fremtid er elektrisk, og kunderne kan tydeligvis lide det, de ser fra vores Recharge-modeller,” sagde Javier Varela, Head of Global Industrial Operations and Quality. “I takt med at vi fortsætter med at elektrificere vores modelserier og øger vores elektriske produktionskapacitet, er Gent en reel banebryder for vores globale produktionsnetværk.”

Målsætningen er, at det globale salg i 2025 består af 50 % rene elbiler. Resten skal være hybrider.

For at øge produktionen af de elektriske biler yderligere, vil Volvo også producere elbiler på andre fabrikker. Volvo har bl.a. meddelt, at planen er at samle elmotorer på drivlinefabrikken i Skövde, Sverige.

Volvo investerer 700 millioner SEK til at udbygge produktionen af elektriske biler, og investerer desuden betydelige midler i internt design og udvikling af elmotorer til næste generation af Volvo-biler.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: