fbpx
 
Categories Bilnyheder

Opels nye ansigt er inspireret af Opel Manta

Posted on
Opels nye ansigt er inspireret af Opel Manta

Ansigtet på fremtidens Opel virker bekendt. Tyskerne har kigget tilbage i tiden og valgt at stoppe tidsrejsen omkring 70’erne, hvor Opel Manta var det mest flabede indslag fra den tyske fabrik i Rüsselheim. Opel Manta blev lanceret for at kapre kunder fra Ford Capri, som på det tidspunkt var en konkurrerende gavflab. Ford Capri blev lanceret i 1968.

Fremtidens Opel

Vi ser det nye Opel Manta-inspirerede ansigt på Opel GT X Experimental, som er en konceptbil. Den giver nogle fingerpeg i forhold til, hvordan Opels design kommer til at se ud i det kommende årti. Der er noget SUV/crossover-stil at spore og Opel sætter kraftigt ind på netop dette område. Opel har i den forbindelse også besluttet, at modellerne Opel Karl og Opel Adam udgår.

Opel GT X Experimental
To hovedelementer i den nye designfilosofi er det såkaldte Opel Compass og Opel Vizor, som begge kan kædes tæt sammen med den første generation af Opel Manta.

Fremtidens el- og selvkørende bil

Opel Vizor ikke bare et designstatement, men også entrebilletten til en verden af el- og selvkørende kørsel og gør alle Opel modeller ‘fremtidsparate’, ved at integrere sensorer og kameraer som er nødvendige for den moderne bil.

 

2018 Opel GT X Experimental
Der er noget SUV/crossover-agtigt over designet på Opels konceptbil Opel GT X Experimental. Og så er der lige ansigtet, som er en hilsen til 70’ernes gavflab Opel Manta.

En opskrift fra moderselskabet PSA

Opel nye designfilosofi er på linje med det, vi ser fra andre bilproducenter. Eller i hvert fald det, som vi ser fra PSA, som bl.a. laver Peugeot. Her viser franskmændene konceptbilen Peugeot e-Legend, som, udover at være en retro-hilsen til Peugeot 504 Coupe, er et bud på fremtidens el- og selvkørende bil fra det franske mærke. Opskriften fra Peugeot lyder, at det aldrig må blive kedeligt at se på bilen og køre i den.

Ny Peugeot e-LEGEND
Foto: Peugeot. Peugeot e-Legend er en muskelbil med elmotor. Den er præsenteret på Paris Motor Show i oktober og vi krydser fingre for, at Peugeot sætter den i produktion.

Det ligner samme opskrift, som Opel nu igangsætter. De to mærker Opel og Peugeot er da også i samme familie, da PSA ejer Opel. Om det er nok til at kapre kunder på et voksende marked for elbiler, må tiden vise. Og om Opel Manta DNA er den rigtige vej at gå for Opel, er i virkeligheden nok det største spørgsmål. I givet fald bliver det Brian-kult anno 2020’erne.

Foto og kilde: Opel

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: