fbpx
 
Categories Bilnyheder

Ny VW T-Cross: En kompakt SUV til det urbane publikum

Posted on
Ny VW T-Cross: En kompakt SUV til det urbane publikum

SUV-bølgen når nye højder hos VW, hvor den kompakte T-Cross netop er præsenteret som det nye medlem i SUV-familien blandt de større søskende T-Roc, Tiguan og Touareg. VW T-Cross går efter det urbane publikum og med en startpris på 199.990 kr. ser den ud til at komme godt fra start.

VW T-Cross
Volkswagen præsenterede den nye VW T-Cross i Amsterdam. Et imponerende show hvor T-cross blev vist frem i fem friske farver godt pimpet med masser af flot styling og udstyr. Carlife365 var inviteret med til verdenspremieren af Volkswagen Danmark.

En høj version af VW Polo

VW T-Cross ligner ved første øjekast en høj version af Polo. Den kommer ind på et marked i voldsom vækst, hvor rivaler som Renault Captur, Peugeot 2008 og Opel Crossland X allerede er etablerede spillere i samme segment. De to førstnævnte klarer sig pænt godt i salgstallene.

Den nye VW T-Cross er med sine 4.11 m ca. 5 cm længere end en Polo og 12 cm kortere end storebror T-Roc. I højden skyder VW T-Cross 112 mm højere op end Polo, så du får fornemmelsen af at sidde i en SUV.

VW T-Cross
Surfer dude + VW T-Cross = ungt, urbant og cool. Det brede lygtebånd ser super godt ud, og får T-Cross til at syne bredere end den reelt er. Der er genkendelige træk fra de større SUV modeller i familien, og det er bestemt positiv. 

En praktisk SUV

Med en akselafstand på 2,56 m er kabinen ganske rummelig. Der er plads til fem personer og takket være et smart justerbart bagsæde, kan bagagerummet sluge mellem 385 og 455 liter. Du kan derfor vælge mellem god benplads på bagsædet eller mere plads i bagagerummet.

Det er her, at en af styrkerne ved T-cross skal findes. Når bagsædet er helt tilbage, har du fantastisk god benplads ved bagsædet. Jeg prøvede at sidde i den i til verdenspremieren i Amsterdam, og med mine 187 cm, kunne jeg sidde komfortabelt både foran og bagi. Bilen føles reelt større, end den er. Det fleksible bagsæde er standard i alle modeller.

VW T-Cross
T-Cross vinder på det praktiske, hvilket blev understreget kraftigt under præsentation i Amsterdam. Denne “skrællede” T-Cross viser helt tydeligt bilens sædefunktion med det fleksible bagsæde, som kan rykkes 14 cm frem og tilbage.

Avanceret som i større modeller

VW T-Cross er udstyret med en komplet pakke af sikkerhedsfeatures, som hidtil har været forbeholdt større biler. Bilen byder på et ekstra stort udvalg af førerassistentsystemer, der er konstrueret til at reducere faren for, at en kollision i det hele tager sker, og samtidig øger de kørekomforten. Blandt det omfattende standardmonterede sikkerhedsudstyr finder du områdeovervågningssystemet Front Assist med fodgængerregistrering og citynødbremsefunktionen, vognbaneassistenten Lane Assist, Hill Start Assist, det proaktive system til beskyttelse af personer i bilen og vognbaneskiftassistenten Blind Spot Detection med indbygget parkerings- og manøvreringsassistent. Derudover fås Driver Alert System, adaptiv fartpilot og Park Assist som ekstraudstyr.

VW T-Cross
Volkswagen har taget pressebilleder af T-Cross i bl.a. København. Cool!

Smartphonevenlig

VW T-Cross vil kunne fås med et digitalt cockpit med den nyeste generation af Active Info Display-instrumentering (ekstraudstyr) og infotainmentanlæg med 8” touchskærm. Du får op til fire USB-porte (2 foran og 2 bagi) og induktiv trådløs opladning sikrer optimale opkoblingsmuligheder og tilstrækkeligt med strøm til smartphones. Låse- og startsystemet Keyless Access (ekstraudstyr) gør adgangen til T-Cross hurtig og nem, mens fjernlysassistenten Light Assist automatisk tænder og slukker for fjernlyset, når modkørende trafikanter nærmer sig. Et andet highlight er soundsystemet (ekstraudstyr) fra det velkendte amerikanske firma Beats, der har en 300 W 8-kanals-forstærker og en separat subwoofer i bagagerummet. VW T-Cross er dermed en kørende soundbox, så du kan fyre den af på stranden eller hvor festen nu måtte være.

VW T-Cross
I vanlig VW-stil er førerpladsen meget overskuelig, intuitiv og i orden. Under præsentationen i Amsterdam havde jeg mulighed for at sidde i bilen. Her kunne jeg bl.a. konstatere, at plastkvaliteten virker liiiidt skrabet. Dørene smækker tilgengæld med lækker lyd.

Motorudvalget tæller både benzin og diesel

Fra starten vil VW T-Cross kunne fås med tre effektive turboladede motorer, der sikrer en kvik og økonomisk kørsel. De to trecylindrede 1.0 TSI benzinmotorer med benzinpartikelfilter yder henholdsvis 95 hk/175 Nm og 115 hk/200 Nm, og den firecylindrede 1.6 TDI-motor med 95 hk fuldender motorprogrammet. Alle motorer overholder den nyeste Euro 6D-TEMP-emissionsstandard. Afhængigt af den valgte drivlinje overføres motorkraften til forakslen via en 5-manuel gearkasse (95 hk 1,0 TSI), en 6-trins manuel gearkasse (115 hk 1,0 TSI) eller en 7-trins DSG-gearkasse (ekstraudstyr på 115 hk 1,0 TSI). En 150 hk 1,5 TSI-motor introduceres i slutningen af 2019.

Godkendt liste med standardudstyr

Standardudstyret er omfattende og dækker bl.a. over 8” Composition Media infotainmentanlæg, eCall, Lane Assist, Front Assist med fodgængerregistrering, LED dagskørelys, LED baglygter, Adaptiv fartpilot, multifunktionsrat, opvarmede sidespejle og et længdeforskydeligt bagsæde.

Tre udstyrstrin

Går du et niveau op fra basismodellen, hedder din VW T-Cross ”Life”, der omfatter Climatic-aircondition, sort tagræling, Vinterpakke, multifunktionslæderrat, tagræling i sort, variabel bagagerumsbund og 16” Belmont letmetalfælge. I toppen finder du VW T-Cross ”Style” som har parkeringssensorer, tagræling i sølv, ambientebelysning, LED forlygter med automatisk niveauregulering, sportskomfortsæder og 17” Chesterfield (intet mindre!) letmetalfælge.

Volkswagen tilbyder også designpakker i forbindelse med udstyrslinjerne “Life” og “Style”. De omfatter sædeindtræk i eksklusivt stof i designet Neutral, Orange og Turquoise. Til disse to udstyrslinjer fås også R-Line-eksteriør- og interiørpakker, der giver T-Cross et mere sportsligt præg.

VW T-Cross
VW T-Cross 1st Edition kommer kun til landet i 100 eksemplarer, så her skal du være vaks ved havelågen, hvis du vil være med.

I forbindelse med introduktionen i Danmark vil kunderne kunne sikre sig en T-Cross 1st Edition 1,0 TSI 115 hk. T-Cross 1st Edition har en hvid lakering og er udstyret med designpakken “Black”, hvor 18″ fælge sikrer lidt bling bling effekt. Derudover er den udstyret med Discover Media infotainmentsystem, Climatronic, Active Info Display, Light Assist, DAB+, Beats lydsystem og App-Connect mm.

Prisen på T-Cross 1st Edition ligger ikke fast endnu.

Introduceres i Danmark i løbet af april

Volkswagens nye kompakte SUV introduceres i Danmark i løbet af april måned 2019 til priser fra 199.990 kr. for en T-Cross 1,0 TSI med 95 hk. En god startpris, men også skrabet for komfortudstyr som fx aircondition. En forventning om at mange vil vælge Life modellen virker derfor sandsynligt. Volkswagen Danmark er stadig i forhandling om priserne på de øvrige modeller. Herunder kommer der sandsynligvis også DK-pakker, som vi kender fra de øvrige VW-modeller.

De vigtigste facts om den nye T-Cross

• Den nye T-Cross udvider Volkswagens SUV-familie, som også tæller T-Roc, Tiguan og Touareg.
• God plads i kabinen og stor fleksibilitet.
• Det forskydelige bagsæde og det fremklappelige bagsæderyglæn skaber op til 1.281 l opbevaringsplads.
• T-Cross fås med et stort antal assistentsystemer, som hidtil har været forbeholdt biler fra højere klasser.
• Fås med benzin motorer og en enkelt diesel variant.
• Tre udstyrslinjer: T-Cross, Life og Style, hvor de to sidstnævnte  tilbydes med designpakker og R-Line-pakker.
• VW T-Cross introduceres i Danmark til april med priser fra 199.990 kr. inkl. lev.

VW T-Cross
Det fleksible bagagerum sikrer en bred anvendelighed af T-Cross. Du hiver ganske enkelt op i en “dingenot” under bagsædet, hvorefter du kan justere sædet 14 cm frem eller tilbage. Ganske enkelt og meget praktisk. 

Foto: Volkswagen og Thomas Saks.

16 kommentarer

16 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: