fbpx
 
Categories Biltest

Test: Range Rover Velar P400e Dynamic SE

Posted on
Test: Range Rover Velar P400e Dynamic SE

Når Range Rover designer biler, er linjerne ualmindeligt langtidsholdbare. Det gælder også for Velar, som blev lanceret i 2017. Den har fået et let facelift, hvor ændringerne primært ses og mærkes bag rattet. Jeg tester plug-in hybriden med 404 hk.

Range Rover Velar MY25 har fået et facelift med få designjusteringer udvendigt.

Velar udstråler elegance og sport

Velar er en af mine store favoritter i modelprogrammet. Designet er en perfekt combo af elegance og sport og størrelsen er tilpas for en SUV. Ikke for stor og ikke for lille.

Testbilen med Santorini-sort lak, sort styling og mørke fælge balancerer hårfint på grænsen mellem gangsterøse og rigmandstype nord for København.

Grill og lygter er strammet lidt op med faceliftet.

Med en pricetag på godt 1,3 mio. kroner skal der da også graves dybt i lommerne. Den før så attraktive rabat på plug-in hybrider er ved at klinge af, og bilen skal være fuldt elektrificeret for at afgiften er lav. Startprisen for plug-in hybrid er 1.139.900 kroner.

Her har Range Rover ikke noget klar endnu, så plug-in hybriden er bedste bud, og den med den fortsat mest attraktive pris i programmet.

Rabatten på plug-in hybrider, der udleder under 50 g co2 / km, er under udfasning, men du sparer fortsat noget ved at vælge Velar med den drivlinje.

Smooth ved elektrisk kørsel

Her får du en elektrisk rækkevidde op til 61 km fra et relativt stort batteri på 19,2 kWh. I en hjemmelader kan den lade med 7 kW mens en hurtiglader peaker ved 35 kW. Det er pænt for en plug-in hybrid.

At køre Velar i ren elektrisk indstilling er en fed oplevelse. Den er smooth og stille med en god komfort. Ud over den elektriske indstillig kan du også vælge hybrid og save – sidstnævnte gemmer den strøm, der er tilbage på batteriet.

Når strømmen er brugt er det den firecylindrede motor, der gør arbejdet. Den virker smidig, harmonisk og stærk – og så er jeg ret paf over hvor lækker lyden er. Der er ganske vist tilført lidt ekstra kunstig lyd, det opleves lækkert og giver en fornemmelse af en sportslig bil.

Køreegenskaberne i ”dynamic” drive mode med gearet i sport får det helt store smil frem. Her får du fuld valuta for den dynamiske side af bilen med 404 heste (640 Nm), og det klæder den.

0-100 km/t klares på 5,4 sekunder og selvom mange elbiler slår Velaren, føles den hurtig. Automatgearkassen med 8 trin gør en fin figur og leger harmonisk sammen med motoren.

Topfarten er 209 km/t.

20″ fælge er standard på Dynamic SE.

Offroader by heart

Den sportslige side af bilen er den, jeg virkelig godt kan lide. Den yder også fin komfort til de lange ture, men det er som om, en Velar godt kan lide at køres lidt til den hårde side.

At den kommer ud af en offroad-familie fornægter den ikke, og der er masser af offroad potentiale med specifikke off-road køreprogrammer og info om vinkel, højde, leje og styring af differentiale.

Benzinforbrug uden strøm på batteriet er i min test på 9,5 km/l ved blandet kørsel og tung fod på speederen.

Følger simplificeringstrend

Med faceliftet har Range Rover renset Velar for analoge knapper. De er blevet ramt af den simplificeringstrend, som Tesla startede. Det betyder at stort set alt styres via touchskærmen eller knapper på rattet.

Jeg er – som nogle nok ved – glad for et mix. Jeg synes, det er mere brugervenligt med et mix af almindelige knapper til fx volumen og klimastyring sammen med en touchskærm.

Her er Range Rover gået så langt, at volumenknappen endda er væk. Der er vitterligt stort set kun knappen til advarselsblink tilbage.

Det stiller store krav til touchskærmen, og heldigvis bliver man hurtigt dus med den.

Instrumentbordet er renset for analoge knapper, så du får et mere stramt og stilrent look. Touchskærmen med Pivi-pro gør det godt – men jeg savner de basale knapper til bl.a. volumen og klimastyring.

Pivi-pro-systemet er overskueligt og nem at finde rundt i med hurtig respons og super flot grafik. Størrelsen på 11,4” er fin.  

På plussiden tæller også, at kabinedesignet er enormt stramt, tidløst og elegant. Skærmen er flot integreret. Men jeg må sige, at lidt flere knapper ville være at foretrække.

Det digitale cockpit har jeg ikke en finger at sætte på. Igen er grafikken utrolig skarp og flot, og alt er nemt at aflæse.

Rummelig kabine

Pladsen i kabinen er god, og man sidder godt i de sorte lædersæder, som jeg vil tro rent faktisk er ægte læder. Det kan efterhånden være svært at afgøre, om det er ægte læder eller vegan, du har med at gøre.

Ved bagsædet er der fin plads og komfort med friskluftdyser og varme i sæderne.

Med min 187 cm lange krop sidder jeg godt på bagsædet med fin benplads og godkendt loftshøjde.

Et bagagerum på 503 liter er pænt for en bil af den størrelse. Rummet er regulært og den store bagklap åbner så adgangsforholdene er fine.

Man kunne frygte, at batteriet ville stjæle plads, men det er ikke så galt. 503 liter er der i plug-in hybriden mens varianter uden batteri sluger 552 liter.

Udstyrsmæssigt står testbilen komplet med adaptiv fartpilot, varme i sæder og rat m.m. Kvalitetsindtrykket er højt og alt i bilen er flot udført og lækkert at røre ved.

Det eneste, der er tilføjet af udstyr, er et stort glastag/soltag til 33.800 kroner. Alt andet udstyr i bilen er standard.

Dynamic SE er mellemste trin i udstyrsvarianterne, og her får du 20” alufælge og en mere sportslig styling.

Diesel- og benzin-varianter tilbydes også, men så længe der er lidt rabat på plug-in hybrid, er den variant, der giver mest bil for pengene.

Specifikationer

 • Motor: Plug-in hybrid med firecylindret benzinmotor
 • Ydelser: 404 hk
 • Moment: 640 Nm
 • Batteri: 19,2 kWh
 • Elektrisk rækkevidde: 61 km
 • Opladning AC/DC: 7/35 kW
 • Forbrug: 62,5 – 52,6 km/l
 • Topfart: 209 km/t
 • Acceleration 0-100 km/t: 5,4 sek.
 • Dimensioner: L 4.797 mm / B 1.959 mm / H 1.683 mm
 • Bagagerum: 503 liter
 • Påhæng: 2.000 kg
 • Pris fra 1.139.900 kr.

Foto: Thomas Saks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet