fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

30 år med Renault Clio

Posted on
30 år med Renault Clio

Renault Clio, der netop er blevet præsenteret i E-TECH hybrid version for den danske presse i København, fejrer i år 30 år som Renaults bedst sælgende model i Europa

Fra starten tilbage i 1990 til i dag, har modellen etableret sig som den bedst sælgende model i Europa. Ofte med et design, der på mange måder har defineret Renaults design på de andre og større bilmodeller.

Her i Danmark har kunderne også taget godt imod bilen, som der i alt er solgt knap 59.000 styks af. Og det er faktisk konservativt sat. Det er nemlig kun muligt at se salget fra januar 1995 – altså fem år efter bilen blev lanceret herhjemme.

Men, det er til gengæld ganske vist, at der i dag er indregistreret 46.000 Clio i Danmark. Så det er en populær bil – både ude i Europa og herhjemme. Og med den nye Clio. er der ikke noget der tyder på, at den trend bliver brudt.

Den har bevaret det DNA, der har sikret populariteten. Ganske som den første Clio, har den ”lånt” teknologi fra modeller i højere segmenter, den er stadig førende, når det gælder komfort og oplevet kvalitet. Og den har et design, der har inspireret resten af modelprogrammet.

Som noget helt nyt fås den også som E-TECH Hybrid teknologi. Det bidrager ikke alene til et reduceret brændstofforbrug, men også i den grad til et højere komfortniveau med lydløs start – altid i el-mode.

Den nye Renault Clio E-TECH Hybrid har et 1.2 kWh batteri (230 V) som giver betragtelige besparelser på brændstoffet. Den 140 hk 1.6 liters motor klarer 4.3/l pr 100 km og udleder blot 96 gram CO2 pr km. Og starter altid lydløst op på el.

Så det, der begyndte for 30 år siden, fortsætter endnu stærkere den dag i dag. Med de samme dyder, og med sammen brede appel. 

Foto: Renault

3 kommentarer

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: