fbpx
 
Categories Biltest

First drive: Renault E-TECH Hybrid

Posted on
First drive: Renault E-TECH Hybrid

Renault skruer op for de elektrificerede biler med introduktionen af hybrid-modeller på Renault Clio, Renault Captur og Renault Megane med op til 65 km kørsel på ren el. Carlife365 har kørt en tur i de tre grønne biler ved et presseevent i København.

En grøn bil på franske plader i København.

En elbil-pioner i Europa

Renault har næsten 10 års erfaring med elbiler med Renault Zoe som første rigtige elbil. Den blev introduceret i 2011 og ligger salgsmæssigt helt i top i Europa. I første halvår af 2020 voksede salget af Renault Zoe med 50 % med en total på 37.540 solgte eksemplarer.

Det giver blod på tanden og med lanceringen af E-TECH Hybrid har Renault som ambition at gøre bæredygtig transport tilgængelig til så mange som muligt. Den nye line op af E-TECH motorer er en del af den allerede annoncerede plan om at lancere otte fuldt elektriske biler og 12 hybrid og plug in hybrid modeller.

Tre modeller – to teknologier

De tre modeller, der udgør Renaults nye E-TECH Hybrid og Plug-In Hybrid serie er:

  • Clio Hybrid (140 hk),
  • Ny Captur Plug-in Hybrid (160 hk)
  • Ny Mégane Plug-in Hybrid (160 hk)

Den nye Renault Clio E-TECH Hybrid har et 1.2 kWh batteri (230 V) som giver betragtelige besparelser på brændstoffet. Den 140 hk 1.6 liters motor klarer 4.3/l pr 100 km og udleder blot 96 gram CO2 pr km.

Renault Megane og Renault Captur er begge Plug In Hybrider og har identiske drivlinjer. Udstyret med et 9.8 kWh batteri (400 V), der giver op til 65 km kørsel på ren el i bykørsel og op til 50 km ved blandet kørsel og med en tophastighed på ren el på 135 km/t.

Man kan for stor dels vedkommende selv bestemmer hvordan man kører de nye Plug In Hybrider. I multisensesystemet har man tre forskellige indstillinger. Sætter man den i Pure, kører bilen udelukkende på el. Sætter man bilen i Sport Mode, så spiller de to motorer sammen og sætter man systemet i E – så begrænser man brugen af batteriet, så man altid vil have en reserve på 40 %, hvis man for eksempel ønsker at køre på ren el i byen.

Brændstofforbruget ved blandet kørsel (WLTP) er på blot 1.3L/100 km og udleder således kun 28 gram CO2.

Grønne familiebiler

Særligt Megane og Captur E-TECH Hybrid imponerer. De er rummelige og praktiske familiebiler med god plads, høj komfort og gode køreegenskaber. Plug-in hybrid teknologien gør, at du kan køre på ren el op til 65 km.

Vi har prøvekørt bilerne i byen og på motorvej, og det er en helt igennem smooth og god oplevelse at ”hoppe rundt” mellem de forskellige EV modes. Vi kørte det meste af tiden i Pure – dvs. på ren eldrift.

Megane plug-in hybrid er en super interessant model til familien. Bilen kører godt, har masser af plads og starter prismæssigt fra 259.900 kr.

Betjeningen sker via den trykfølsomme skærm i midterkonsollen, som er opgraderet og har flot og intuitiv grafik.

Vi får senere på året mulighed for at teste bilerne i dybden, hvor vi bl.a. vil undersøge om rækkevidden på ren el nu også holder.

Det koster de grønne Renaulter

  • Captur: 259.900 kr. – Intense versionen – Zen kommer først senere
  • Megane: 259.900 kr. – Zen versionen
  • Clio: 209.900 kr. – Zen versionen.

Foto: Thomas Saks

8 kommentarer

8 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: