fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Clever opjusterer med Danmarks største lynladestation på Fyn

Posted on
Clever opjusterer med Danmarks største lynladestation på Fyn

Byggeriet af Danmarks største lynladestation, der kommer til at ligge ved motorvejen i Odense, påbegyndes i sensommeren 2021. Ladestationen forventes at kunne lade minimum 28 biler på samme tid og skulle stå klar i 1.kvartal af  2022. Den store lynladestations prisvindende design er udviklet i et samarbejde mellem arkitekterne fra Cobe og Clever.

Den nye lynladestation skal sikre og skabe tryghed om, at elbilen er fremtiden, såvel som at opladningen på farten bliver en bedre og bedre oplevelse.

I takt med at antallet af elbilister i Odense er fordoblet, har By- og Kulturudvalget i april givet tilladelse til, at landets førende ladeoperatør, Clever, kan opjustere og etablere antallet af ladestationer i Odense Kommune. Det forventes at 50 nye offentlige ladepunkter skal etableres, hvilket hæver antallet fra 18 til 68 ladepunkter i Odense Kommune.

Rådmanden for By- og Kulturudvalget, Christoffer Lilleholt, udtaler følgende om opjusteringen ”lynladestationen  ligger fint i forlængelse af den øvrige opgradering af ladefaciliteterne, vi er i gang med. Det skal tilsammen sikre, at det forbliver nemt og ubesværet at lade i hele kommunen.”

Clever deler også ambitionen om, at de forskellige lademuligheder skal spille sammen.

”Alle de forskellige lademuligheder arbejder vi på at integrere på tværs af landet for at skabe mere tryghed i dagligdagen, så elbilen bliver et stadigt mere indlysende valg,” siger Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller.

Den nye lynladestation oplyses til at lade med 300 kW og gør det derfor muligt at lade elbilen op på 15 minutter.

Clever satte i efteråret et mål om at opsætte 500 lynladepunkter landet over, men grundet den markante stigning i antallet af elbiler, arbejdes der fra virksomhedens side allerede nu på også at øge målet af lynladepunkter.

Fakta

  • Byggeriet af lynladestationen fra Clever forventes at starte i sensommeren 2021
  • Lynladestationen forventes at stå færdig i første kvartal af 2022
  • Minimum 28 biler vil kunne lade på lynladestationen på samme tid
  • Lynladestationen og omgivelserne bliver opført i Clevers prisvindende design udviklet i samarbejde med arkitekterne fra Cobe

Foto: Clever

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: