fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 18 2022

Posted on
Newsflash: Uge 18 2022

Her er et udpluk af ugens højdepunkter – bl.a. mere hæder til Ioniq 5, åbning af Danmarks største lynladestation, en ny elektrisk stationcar fra MG, fremgang i Renault Group, første tur i den nye Range Rover og en elektrisk Mercedes som kører 1.000 km på én opladning.

Hyundai IONIQ 5 er Årets Bil i Verden

Hyundai IONIQ 5 er hædret med tre verdenspriser ved dette års World Car Awards. Ikke alene blev den kåret til Årets Bil i Verden, den tog også priserne for Årets Elbil og Årets Bildesign 2022 i Verden. Dermed blev IONIQ 5 den store vinder ved World Car Awards 2022.

IONIQ 5 er også kåret som Årets Bil i hele syv lande: Danmark, Tyskland, Storbritannien, Norge, Schweiz, Irland og Estland. Vi er ovenud begejstrede,” siger Annegrethe Skovby, pressechef hos Hyundai Danmark.

Læs vores anmeldelse af Ioniq 5 her

Foto: Thomas Saks

Ny elektrisk stationcar fra MG

Den fjerde model i MG-familien er lidt af en sensation. For første gang nogensinde lanceres en elbil i et praktisk stationcarformat – den hedder MG5. Med priser under 300.000 kr. og en rækkevidde omkring 400 km er potentialet til at få øje på. Vi har kørt en tur i den elektrificerede mellemklassebil, og her er vores første indtryk.

Læs om vores første tur i MG5 her

MG5
Foto: Thomas Saks

Clever åbner Danmarks største åbne lynladestation i Odense

Den 2. maj blev Danmarks største åbne lynladestation indviet i Odense. Den ligger ved motorvejen (Odense SØ-afkørslen) og har 28 lynladere til rådighed. Stationen er designet af Cobe arkitekterne og er opført i træ med solceller på tagene. Der er forskellige zoner til børn på stationen hvor de kan lege. Der bliver opført toiletter og pusleplads ved stationen.

Læs mere om ladestationen her

Foto: Thomas Saks

Hyundai i10 – den mest solgte mikrobil i april

Da vi i sin tid testede den nye Hyundai i10, var konklusionen tydelig: Den mest komplette mikrobil i klassen. I april 2022 er bilen den mest solgte i sin klasse.

Genlæs anmeldelsen her

Hyundai i10 1.0 Essential
Foto: Thomas Saks

Volvo Cars Tech Fund foretager strategisk investering i carwow

Volvo Cars har via sin venturekapitalarm, Volvo Cars Tech Fund, købt en strategisk minoritetsandel i carwow, en online salgsplatform for nye biler. Carwow er førende indenfor online køb og salg af nye biler og har i de senere år oplevet en betydelig vækst i Storbritannien, Tyskland og Spanien.

Gennem investeringen får Volvo Cars værdifuld indsigt i områder som online salg, kundeerhvervelse og generering af indhold, hvilket vil hjælpe virksomheden med skiftet til at håndtere direkte kunderelationer og sælge biler online. Aktieposten er næste skridt i det eksisterende partnerskab mellem Volvo Cars og carwow, som omfatter samarbejde om Volvo Cars’ abonnementsordning samt generering af trafik- og salgsleads til Volvo Cars og dets detailpartnere.

Foto: Volvo

Gode resultater i Renault Group

Trods store udfordringer lykkedes det Renault Group at sælge 552.000 biler i første kvartal 2022 og har øget salget til private markant.

Andelen af salg til private, der udgør en af de mest profitable salgskanaler, er i de fem største europæiske markeder (Frankrig, England, Tyskland, Spanien og Italien) steget fra 54 % i første kvartal 2021 til nu 69 % i første kvartal 2022. Samtidig er ordrebogen helt fyldt – det højeste antal i 15 år med hvad der svarer til 3.9 måneders salg.

Der er tegnet 9000 ordrer om måneden i første kvartal på Renault Arkana – hvoraf 60 % er hybridversionen og højeste udstyrsniveau. Renault Megane E-Tech Electric tegner også til at blive en succes med 10.000 ordrer på to måneder – igen med 70 % af salget på højeste udstyrsniveau, hvilket giver bedre indtjening pr bil.

Salget af E-Tech versionerne, der omfatter hybrid, plug in hybrid og fuldt elektriske biler, udgør nu 36 % af det samlede salg, hvilket er 13 % point op i forhold til samme tidspunkt i 2021.

Kigger man i retning af Dacia, fortsætter Dacia Sandero med at være privatkundernes foretrukne bil i Europa, mens den faceliftede Dacia Duster rundede 2 mio. solgte eksemplarer i første kvartal og bare ”still goes strong”.

Læs vores anmeldelse af Renault Megane E-Tech Electric her. Du kan også læse vores anmeldelse af Dacia Sandero.

Renault Megane E-TECH Electric
Foto: Thomas Saks

Audi e-tron GT vinder ved World Car Awards 2022

Audi e-tron GT er en af vinderne ved dette års World Car Awards, som er blevet uddelt for 18. gang i New York. Audi e-tron GT var nomineret i kategorierne World Electric Vehicle of the Year, World Performance Car og World Car Design of the Year, og vandt titlen som World Performance Car ved verdens største og mest prestigefyldte prisuddeling for nye biler – også kaldet “bilverdenens Oscars”. Mere end 100 motorjournalister fra hele verden havde grundigt testet de biler, der kvalificerede sig, og efterfølgende stemt på dem.

Læs vores anmeldelse af Audi e-tron GT her

Foto: Thomas Saks

Elbilen Mercedes-Benz Vision EQXX kører 1.000 kilometer på én opladning

Første officielle langturstest af den fuldt elektriske VISION EQXX har resulteret i mere end 1.000 kilometer på én enkelt opladning.

På sin rejse startende fra Mercedes-Benz’ udviklingscenter i Sindelfingen, tværs over de schweiziske alper og gennem Norditalien til slutdestinationen, sydfranske Cassis nær Marseille, har den fuldt elektriske konceptbil tilbagelagt mere end 1.000 kilometer i almindelig trafik – på én enkelt opladning.

Køreturen – som hele vejen blev foretaget med forseglet ladestik og overvåget af en uafhængig ekspert fra det tyske test- og certificeringsorgan TÜV Süd – begyndte i koldt og regnfuldt vejr og foregik hele vejen i almindelig trafik og ved normale hastigheder, inklusive kørsel på de tyske motorveje med op til 140 kilometer i timen og nær hastighedsgrænsen andre steder. Temperaturen spændte fra tre til 18 graders celsius. Den samlede distance oversteg præcis 1.008 kilometer, og der var endda strøm til endnu mere. Ved ankomsten til slutdestinationen – efter 11 timer og 32 minutters kørsel – var batteriets strømniveau således stadig omkring 15 procent, svarende til en resterende rækkevidde på omkring 140 kilometer. Det gennemsnitlige forbrug over hele turen var så lavt som 8,7 kWh pr. 100 kilometer.

Læs mere om VISION EQXX her

Foto: Daimler AG

Mercedes EQS SUV

En rummelig elektrisk SUV med plads til syv og en rækkevidde op til 600 km bliver syvende model i strømmen af elektriske EQ-modeller fra Mercedes-Benz.

Læs mere her

EQS SUV
Foto: Daimler AG

Første tur i ny Range Rover

Overdådig luksus og kapable offroad-egenskaber er essensen af Range Rover, og med den nye model løftes barren endnu højere. Femte generation er en opvisning i sofistikeret design og moderne teknologi. 50 kunder har allerede bestilt den, og en plug-in hybrid variant med op til 109 km elektrisk rækkevidde og stor afgiftsrabat er det store trækplaster. Vi har kørt den enorme luksus SUV on- og offroad, og her er vores første indtryk.

Læs om vores første tur i den nye Range Rover her

Range Rover
Foto: Land Rover

Den nye BMW 7-serie

Flagskibet i BMW’s sedanmodelprogram lander i en ny udgave med en opdateret kabine med nyt design og BMW Live Cockpit Professional. To digitale skærme på hhv. 12,3 og 10,25 tommer tilbyder et endnu større udvalg af information for både fører og passagerer.

Motorudvalget er også opdateret og inkluderer en ny V8-motor, sekscylindrede udgaver samt plug-in-hybrid med endnu længere rækkevidde end forgængeren.

Udviklingen i den nye BMW 7-serie understreges af nye digitale funktioner, som peger hen mod den automatiserede kørsel. Reversing Assistant kan automatisk bakke bilen, hvor pladsen er trang. Bilen husker de sidst kørte 50 meter og kan derved selv bakke bilen tilbage gennem smalle og kringlede passager.

BMW Intelligent Personal Assistant er den nye personlige, digitale assistent på rejsen, som svarer på alle relevante spørgsmål om fx bilens brændstofniveau, nærmeste Michelin-restaurant, eller det nærmeste museum. Hvis føreren er træt, er det bare at sige det højt, og så sørger assistenten for fx oplivende musik, sænkning af varmen og opkvikkende lys i kabinen. Assistenten lærer hele tiden førerens vaner og rutiner.

Foto: BMW

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: