fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Danskerne er vilde med VW

Posted on
Danskerne er vilde med VW

Tyske VW dominerer totalt bilsalget i april. Golf, Polo, Up! og Passat ligger i top 5. Den mest solgte bil i april er Peugeot 208 – den lå på en 2. plads i marts.

Kigger vi på top 20 finder vi hele seks modeller fra VW, da Touran ligger på en 11. plads og Tiguan på en 20. plads.

Det er godt gået af VW, som åbenbart ikke døjer med at sælge biler i kølvandet på dieselskandalen. Og jeg må da også sige, at VW er inde i en god periode med mange spændende og gode biler, som falder i manges smag. Læs om Carlife365’s testkørsel i VW Polo (ja ja – det er GTI versionen, jeg har prøvet – men læs den alligevel ;-)) og VW Tiguan.

Den mest solgte SUV er fortsat Nissan Qashqai, som i top 20 ligger på en 7. plads. I top 20 sniger premium mærket Mercedes sig også ind med A-klassen på en 14. plads. Der har været en massiv kampagne med gode tilbud for at komme af med den gamle A-klasse model hos landets forhandlere. En helt ny A-klasse lanceres i den kommende weekend 5.-6. maj.


Den nye A-klasse lanceres 5.-6. maj. Tjek lige den fede skærm. Jeg er helt vild med den!
Foto: Mercedes

Flere køber – lidt færre leaser og lejer

Kigger man ned i tallene, er der nogle tendenser fra årets tidligere måneder, som bliver forstærket. Flere køber nemlig deres nye bil og lidt færre leaser eller lejer. Det er både privat- og erhvervsleasing, som går tilbage.

Spørger man De Danske Bilimportører er de ikke tvivl: Efterårets indgreb med dels en betydelig afgiftslettelse, men også en stramning på leasingområdet har haft den effekt, som politikerne ønskede.

Ser vi på segmentfordelingen, altså hvilke typer og størrelser af biler, danskerne køber, er tendensen fortsat: Færre af de mindste biler, et stabilt mellemsegment og en stor stigning blandt SUV’er – primært blandt de såkaldte crossovers. Det generelle billede er stadig, at danskerne har anskaffet sig lidt større biler.

”Vi glæder os over, at danskerne går efter lidt større og mere rummelige biler og tilmed køber biler med mere udstyr – til glæde for trafiksikkerheden. Man kan også sagtens anskaffe sig en større bil og bevare den gode samvittighed overfor miljøet fordi nye biler helt generelt har en lavere emission end de ældre,” udtaler direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Top20 bilsalg i April 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: