fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Elbiltendenser i en omstillingstid

Posted on
Elbiltendenser i en omstillingstid

På dagen hvor Eldrup-kommissionen præsenterede en række scenarier for den grønne omstilling af bilparken i Danmark, tog Carlife365 en temperaturmåling blandt vores mere end 7000 følgere på Instagram og Facebook og stillede tre centrale spørgsmål. Se her hvad mere end 200 følgere svarede.

Spørgsmål 1: Hvad vælger du – ren el eller hybrid?

Her svarer 23 % at de vil vælge ren el og 77 % peger på hybrid. Danmark er – i modsætning til andre markeder i Europa – en befolkningsgruppe med stor interesse for hybridbiler. Det kan da også virke som en god overgang til en ren elbil. Og for mange, som kører små ture i dagligdagen og fra tid til anden kører længere strækninger i forbindelse med familiebesøg eller ferie, giver særligt plug-in hybrid biler mulighed for at køre på ren el meget af tiden.

Spørgsmål 2: Kan du lade op ved din bopæl?

28 % svarer ja og 72 % svarer nej. Svaret overrasker ikke, da det stadig er de færreste, som har installeret en privat ladestander, eller har den opfattelse, at der er god adgang til offentligt tilgængelige ladestandere i områder med tæt lejligheds-bebyggelse. Så der ligger en kæmpe opgave i at få infrastrukturen på plads. Selskaber som e.on og Clever får nok at se til i de kommende år. Der kan i svarene i øvrigt ses en tendens i forhold til, at følgere, som har svaret ”ren el” i spørgsmål 1, også er dem, som kan lade op ved deres bopæl.

Spørgsmål 3: Vil du købe eller lease din grønne bil?

Svaret et næsten fifty-fifty idet 47 % vil købe deres grønne bil mens 53 % foretrækker en mere fleksibel anskaffelsesmetode i form af leasing. Dette understreger vigtigheden af, at bilmærkerne tilbyder forskellige anskaffelsesformer med både køb og privatleasing til kunderne.

Carlife365 zoomer ind på den grønne omstilling

I den kommende tid dykker vi endnu mere ned i emnet ”grøn omstilling” og skruer op for test af el- og hybridbiler i alle prisklasser. Du vil også få portrætter i ”ugens profil” med interessante spillere i den grønne omstilling.

Har du emner, som du gerne ser vi tager op, så smid en kommentar eller skriv til os på hello@carlife365.dk

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: