fbpx
 
Categories Leasing, køb og abonnement

Danskernes favoritbiler lige nu

Posted on
Danskernes favoritbiler lige nu

Hvad vil vi ha’? Vi vil ha’ Nissan Qashqai, Peugeot 208 og VW Golf. Et kig på salgstallene i årets første kvartal taler sit tydelige sprog. Japaneren, franskmanden og tyskeren er de mest solgte for hele første kvartal i 2018 og i marts måned isoleret.

Årets bil i Danmark 2018 er ikke populær

Dermed virker effektive kampagner bedre på vores købelyst end kåringer som Årests bil i Danmark. Kigger vi på de biler, som har fået titlen ”Årets bil i Danmark” i de sidste tre år, så ”performer” de ikke super godt rent salgsmæssigt. Værst ser det ud for Seat Arona, som blev kåret til Årets bil i Danmark i 2018. Vi skal ned på plads 60 for at finde den hædrede crossover. I marts blev der således kun solgt 111 Aronaer. Det går lidt bedre med Årets bil i Danmark 2017. Her ligger SUV/crossover Peugeot 3008 på plads 16 i marts med 302 solgte eksemplarer. I 2016 var det Opel Astra, som var nomineret og vandt. I marts blev der lavet 222 slutsedler på den og det giver en samlet 24. plads.

Foto: Seat

Kom og ryd lageret

De tre biler i toppen er alle populære i bannere og annoncer, hvor overskrifter som ”lagerrydning” og ”privatleasing” trækker kunder i butikken. De kan alle erhverves for under 3.000 kr. pr. måned i privatleasing og førstegangsydelserne er lave. Hos Nissan har de en kampagne på Qashqai – både som køb og privatleasing – med en ret OK udstyrsliste.

Opel kom for sent til festen

Hvis vi zoomer ud og kigger på mærkerne, så er danskerne vilde med VW, som samlet set er det mest solgte mærke i Danmark i 2018. På anden pladsen ligger Peugeot. Et mærke som Opel, der tidligere var meget populær, ligger på en samlet 10. plads. Mit bud er, at Opel har været for sent ude i forhold til tendenserne på markedet. Først i mikroklassen, hvor Karl kom for sent til festen (den nappede VW Up!) og dernæst i det voksende marked for SUV’er, hvor det først er nu, at Opel har noget interessant at diske op med. Deres SUV/crossover Crossland X, som i bund og grund er en Peugeot 3008 (i nogens optik endda bedre end 3008), solgte i marts kun 170 eksemplarer – altså stort set det halve af Peugeot 3008. Opel branded er åbenbart ikke så hot, som det har været.


Foto: Opel

Her er top 15 mest solgte biler i marts måned 2018, hvor Nissan Qashqai i øvrigt er den eneste SUV på listen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: