fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 5 2023

Posted on
Newsflash: Uge 5 2023

Her er et udpluk af ugens højdepunkter, hvor Nissan sænker prisen på udvalgte Qashqai-modeller, Jeep vil sælge Avenger til stærke priser, NIO er klar med den første Swap Station i Slagelse, XPENG lancerer ny G9 SUV og opgraderet P7 sedan, Dacia Spring kåres som den grønneste af alle, Kia vil belønne med gratis opladning og BMW’s motorcykler sælger bedre end nogensinde. God læselyst.

Rabat på Nissan Qashqai

På et nytårspressemødet for motorjournalister hos Nissan i midten af januar blev sløret løftet for prisjusteringer på Qashqai i sydgående retning gældende fra 1. februar. De priser kan vi nu dele.

Nissan har valgt at sænke priserne på de modeller, som har det bedste flow i forhold til en leveringstid inden for ca. tre måneder.

Her er de modeller, som nu sælges med rabat:

  • Nissan Qashqai Visia 140 hk 6-trins manuelt gear: Før: 301.018 kr. – NU: 279.900 kr.
  • Nissan Qashqai Acenta 158 hk Xtronic: Før: 357.498 kr. – NU: 334.900 kr.
  • Nissan Qashqai Tekna 158 hk Xtronic: Før: 407.328 kr. – NU: 384.900 kr.

Fraprisen på 279.900 kr. er stærk og den populære mellemklasse SUV, som tidligere har ligget helt i top i salgsstatistikken, er prismæssigt konkurrencedygtig i segmentet. Om det er nok til at bringe Nissan Qashqai tilbage i toppen, må tiden vise.

I forbindelse med de nye priser på udvalgte Nissan Qashqai varianter, er der nu også kampagnetilbud på 36-måneders privatleasing på fire varianter med nu kun kr. 4.995 i udbetaling i stedet for de vanlige 19.995 kr. Her starter priserne fra kr. 4.295 per måned og kr. 4.995 i udbetaling for en Nissan Qashqai Acenta med 158 hk og Xtronic automatgear.

Privatleasing tilbuddene er gældende frem til 28. februar eller så længe lager haves.

Foto: Nissan

Jeep Avenger fra 279.990

Med titlen som Car Of The Year 2023 i Europa og en skarp frapris, står Jeep Avenger klar til at indtage Danmark med stærke kort på hånden. Den kompakte Jeep Avenger lanceres udelukkende som elbil i Danmark og fås i tre udstyrsvarianter.

Den har 156 hestekræfter og et batteri på 54 kWh. Den forventede rækkevidde er omkring 400 km og hurtigladning sker med op til 100 kW. I en almindelig lader klarer den 11 kW (tre-faset lader). Bilen har varmepumpe, som bidrager til optimering af rækkevidden.

Den billigste model til 279.990 kr. hedder Explore og har som standard trådløs Apple CarPlay/Android Auto, nøglefri start, fartpilot, tre køreprogrammer + tre terræn-indstilligner til mudder, sand og sne. Alt instrumentering er digitalt og der er klimaanlæg, regnsensor, elektrisk parkeringsbremse, p-sensor bag, 6 højttalere, indfarvede dørhåndtag, LED forlygter og 16” alufælge.

For 309.990 kr. fås Adventure med mere udstyr. Her får du 17” alufælge, læderrat, adaptiv fartpilot, større infotainmentskærm (10,25”), nøglefri start, el-bagklap, bakkamera, trådløs opladning, navigation, USB-C ved bagsæder, opvarmet forrude, sædevarme og el-justerbare sidespejle med varme. Det er en yderst veludstyret bil.

Topmodellen Summit koster 339.990 kr. og har 18” alufælge, lædersæder, automatisk fjernlys, vognbane- og køassistent, blindvinkel assistent, el-justerbare og foldbare sidespejle med varme. Derudover en fedee lyspakke ude og inde med LED baglygter, LED projector forlygter og tågelys, og ambient interiør belysning.

Jeep Avenger kommer til foråret og kan bestilles nu hos Jeep-forhandlerne.

Foto: Jeep

Åbning af Power Swap og lancering af EL7

NIO er klar til at åbne den første Power Swap Station i Danmark. Den ligger på Idagårdsvej i Slagelse tæt på Vestmotorvejen E20.

Ifølge NIO er planen at åbne flere stationer i Danmark allerede i år.

I forbindelse med åbningen af Power Swap Stationen lanceres også den helt nye SUV EL7, som i bund og grund er den høje pendant til ET7, som vi testede sidste år.

Læs mere om NIO’s planer i Danmark i ”ugens profil” med Anja Bruun Meineche  

Foto: NIO

Nyhed: XPENG for alvor klar i Danmark med ny G9 og opdateret P7

Efter et relativt langt tilløb er XPENG endelig klar til at levere biler i Danmark. P5-modellen er droppet og i stedet satses der på at vinde markedsandele med den store nye SUV G9 og en kraftigt opdateret P7 sedan. G9 koster fra 479.000 kr. og P7 starter ved 399.900 kr.

Selv om begge modeller er nye, er G9 den med størst nyhedsværdi. P7 har vi set og kørt i udgaven før den Europa-venlige opgradering.

Læs mere her

Foto: XPENG

Dacia Spring en grønnest

Den lille elbil Dacia Spring kan noget, som andre biler ikke kan. Den kan være grøn. Rigtig grøn. Faktisk er Spring den bil af alle biler, der belaster miljøet mindst, og det har nu sikret bilen prisen “Green NCAP Best Car of 2022”.

Dacia Spring vinder foran større biler som Tesla Model 3 og Cupra Born.

Spring har den højeste rating nogensinde i en energieffektivitetsmåling. Dacia havde som mål at designe en minibil, der tager hensyn til det globale miljø, så man må sige, at det er nået.

Dacia Spring er den billigste elbil i Europa og har solgt over 100.000 eksemplarer og er den 3. mest solgte elbil i Europa i 2022.

Dacias grundfilosofi ”design to cost” tager udgangspunktet i at designe og producere biler med det udstyr, som de fleste kunder efterspørger – og kun det. Her er ingen overflødigt luksus, der skubber vægt og pris i vejret.

Resultatet er en elbil, som vejer under et ton og derfor kræver en mindre motor og et mindre batteri. Det reducerer CO2-aftrykket i produktion og under brug.

Green NCAP er en uafhængig organisation som gennem tests og undersøgelser skubber på udviklingen af biler som er rene, energieffektive og udleder så få skadelige stoffer til miljøet som muligt.

Læs om vores første tur i Dacia Spring her

Foto: Dacia

KIA vil belønne dig med gratis opladning

Ladetjenesten Kia Charge, som dækker hele Europa, forbedres så det bliver nemmere og billigere at køre elbil. Det sker i partnerskab med ”&Charge”, hvor man kan samle opladningskredit (“&Charge Kilometer”), som kan bruges til at betale for offentlige ladesessioner.

Kreditten optjenes i første omgang ved at give feedback om kvaliteten af ladeoplevelsen. På sigt vil det også være muligt at optjene point i forbindelse med køb via en række onlinebutikker.

Ved at give input om individuelle ladestationers ydeevne i realtid, kan ladeoperatørerne hurtigere reagere på problemer og finde løsninger. Det skal forbedre pålideligheden og brugeroplevelsen på de offentlige ladestationer.

Kia &Charge-tjenesten vil i første omgang være tilgængelig i Østrig, Danmark, Tyskland, Spanien og Storbritannien fra januar 2023, og i løbet af første kvartal af 2023 i Tjekkiet og Polen.

Foto: Kia

BMW Motorrad opnår rekordsalg i 2022

BMW Motorrad opnåede det højeste salg nogensinde med 202.895 motorcykler og scootere. Det er en stigning på 4,4 % i forhold til året før.

Tyskland er fortsat det største enkeltmarked med 24.129 solgte motorcykler og scootere.

De bedst sælgende motorcykler er bl.a. R 1250 GS og GS Adventure med næsten 60.000 maskiner. 4-cylindrede sportsmodeller går også som varmt brød. Især S 1000 RR sælger godt med mere end 10.000 maskiner solgt i 2022. Sammen med S 1000 R og S 1000 XR samt den vilde M 1000 RR blev der solgt 23.500 af de mest sportslige BMW-maskiner i 2022.

Mindre maskiner under 500 cc står for 24.000 solgte enheder, og der er solgt næsten 5.000 eksemplarer af den innovative e-scooter CE 04.

I 2023 fejrer BMW Motorrad sit 100 års jubilæum og det markeres bl.a. med begivenheder som BMW Motorrad Days og en helt ny M 1000 R.

Foto: BMW Motorrad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet