fbpx
 
Categories Bilnyheder

Her er den nye Hyundai Tucson

Posted on
Her er den nye Hyundai Tucson

Den helt nye Hyundai Tucson er fjerde generation af den populære SUV, som på verdensplan er solgt i mere end 7 millioner eksemplarer siden introduktionen i 2004. I Europa er der solgt 1.4 millioner og samlet set er Tucson en af de bedst sælgende i verden.

Den nye Tucson ser noget mere “pumpet ud” i forhold forgængeren.

Den nye Tucson viser en endnu stærkere identitet med mere kant. Den får et helt nyt look med interessante detaljer og lygtesystemer, som er en bærende del af designet. Forlygterne fremstår ved første øjekast nærmest usynlige og efterlader fronten med et mørkt udseende. Når bilen startes og lyset tænder, træder det nye design for alvor frem.

De skarpe former går igen både på Tucsons bagende og i meget høj grad også på bilens side, hvor markante knæk på dørene giver SUV’en et stærkt futuristisk præg.

Av, den ser skarp ud 🙂 Fornemmer man lidt Lamborghini Urus her set fra siden?

Interiør inspireret af flyindustrien

Interiøret i den nye Tucson er inspireret af flyindustrien. Dette understreges bl.a. meget tydeligt af det gennemgående instrumentbord, hvor to kromlister smyger sig fra dørene henover instrumentpanelet og fortsætter ned langs den brede midterkonsol.

Stilrent og elegant. Interiøret i den nye Tucson får et kæmpe løft.

På en elegant måde er både den digitale instrumentering og den brede toucshskærm integreret i panelet. Derudover er shift-by-wire-teknologi introduceret på biler med automatgear, således at designet på midterkonsollen fremstår renere og mere enkelt.

Større bil – mere plads

Sammenlignet med den nuværende er den nye Tucson både længere, bredere og højere. Den helt nye Tucson er nemlig vokset med 2 cm i længden, 1,5 cm i bredden og 0,5 cm i højden. Det vil sige, at den nu er 4,50 meter lang, 1,865 meter bred samt 1,650 meter høj. Og med en akselafstand på 2,68 meter er der god plads til alle i kabinen. Samtidig er benpladsen på bagsædet øget med 2,6 cm.

Bagagerummet er ligeledes vokset betydeligt – med op til 78 liter – og når dermed op på 521-580 liter afhængig af motorvariant.

I den nye generation kommer Tucson både som hybrid, hvor man kan vælge mellem 2- eller 4-hjulstræk, og plug-in hybrid med 4-hjulstræk og hele 265 hk, hvilket er helt nyt for modellen. Derudover tilbydes den i mild hybrid og et bredt udvalg af benzin- og dieselmotorer.

Mild hybrid samt benzin- og dieselvarianter af den nye Tucson forventes lanceret i Danmark sidst på året, mens hybrid og plug-in hybrid følgere senere i 2021.

Kilde og fotos: Hyundai

3 kommentarer

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: