fbpx
 
Categories Mød bilentusiasterne

Mød ugens profil Casper Tjørnfelt

Posted on
Mød ugens profil Casper Tjørnfelt

33 år og afdelingsansvarlig hos Enterprise Rent A Car

Casper står for den daglige drift hos Enterprise Rent A Car i Aarhus. En del af jobbet er at hjælpe virksomheder med at minimere risikoen og optimere fleksibiliteten i forhold til at have biler i virksomheden.

I en alder af 19 år var Casper – som så mange andre i den alder – endnu ikke helt sikker på, hvad han egentlig gerne ville arbejde med. En dag så han tilfældigt et jobopslag som udlejningsassistent. Casper søgte jobbet og startede 14 dage efter.

Caspers rejse i biludlejningsbranchen har stået på i mange år, hvor han har fået erfaring med mange forskellige områder. Lige fra klargøring til det at drive en afdeling som den ansvarlige. Han har også boet i Amsterdam og arbejdet for Enterprise i en af Europas travleste lufthavne. Her leverede Casper biler til fodboldstjerner som Edgar Davids, Robin Van Persie og Ronal Koeman.

“For mig er det en fantastisk branche at arbejde i. Jeg kan kombinere min passion for salg, kundeservice og biler. I Enterprise Rent A Car har vi et mantra, som vi lever efter – nemlig ”take care of your customers and employees and the profits will follow”. Det er for mig den helt rigtige måde at drive en forretning på”, fortæller Casper stolt.

Hvad har du i din egen garage?

For tiden kører jeg i en fabriksny VW Passat 1,5 TFSI. Jeg er i den heldige situation, at jeg kan skifte min firmabil ca. tre gange om året. Enterprise har globalt en ”garage” på over 2 millioner biler, så der er lidt af hvert at vælge imellem.

Hvilken bil var din første?

Min første (og faktisk også bedste) bil var en fantastisk Opel Calibra 2,0 16v 4×4 fra 1992. Det er en af de smukkeste biler, der nogensinde er lavet.

Er du til køb, leasing eller abonnement?

Jeg er helt klart fan af de fleksible løsninger. Der sker så meget hele tiden – se bare på elbilerne og uklarheden om afgifterne i finansloven. Så jeg er tilhænger af løsninger, hvor du ikke er bundet i årevis.

Og så sker der også hele tiden noget nyt med bilernes teknologi, komfort og sikkerhed, som gør, at en helt ny bil giver meget værdi. Der er jo også lige duften af ny bil. Jeg elsker fornemmelsen, når jeg tager plads i en helt fabriksny bil.

Når du skal have ny bil, vælger du så mest med hjertet eller hjernen?

Her burde jeg nok sige med hjernen. Men det ender altid med, at det er hjertet, der vinder. For mig, som tilbringer mange timer i min bil for at besøge virksomheder, er komforten og æstetikken ekstrem vigtigt.

Hvornår og hvordan startede din passion for biler?

Egentlig ret sent. Tilbage i folkeskolen havde jeg en kammerat, der altid talte om, at han ville have en Opel Calibra, når han blev voksen. Det var som sådan ikke noget, jeg tænkte så meget over, indtil jeg i en alder af 23 år kom gående forbi den lokale bilforhandler, og så en Opel Calibra. Der var jeg solgt.

Hvad er din vildeste oplevelse med biler?

Det må være en tur jeg fik i en Audi RS7. Jeg var blæst bagover af det lækre samspil mellem komfort, æstetik og rå power.

Hvis du var en bil, hvilket mærke og model ville det så være?

Jeg ville ønske, at jeg var en ung sprød Audi RS7. Men sandheden er nok mere, at jeg er en VW Caravelle. Stor og rummelig men ofte spækket med luksus inden i 😉.

Det handler ikke om at flyve over målstregen, men derimod have en fantastisk tur hele vejen.

Hvilken bil er din drømmebil?

Drømmebilen er en Audi RS7. I mine øjne er det en af de smukkeste biler, der nogensinde er lavet.

Har du nogensinde købt en bil, som var et fejlkøb?

Det har jeg faktisk aldrig. Men jeg har også kun købt bil en gang. Andre gange har jeg mini-leaset.

Hvordan tror du, at danskerne kører i bil i 2030?

Personligt tror jeg, at brintbiler kan blive et super godt alternativ. Her får du det bedste fra begge verdener. Den har samme rækkevidde som en almindelig bil og er god ved miljøet som en elbil.

Og du kan tanke ligeså hurtigt, som du er vant til med en benzin- eller dieselbil. Det eneste den udleder – ja, det er vand.

Hvilken bilproducent forventer du dig mest af i den kommende tid – og hvorfor?

Jeg syntes, at Skoda er på en spændende rejse. Os, der er gamle nok til at huske de gamle Skoda-vitser, har nok en tendens til at være lidt skeptiske. Men mærket har været inde i en helt vild udvikling og genopfundet sig selv. De har lanceret nogle helt fantastiske biler. Her er jeg især imponeret over den nye Skoda Superb. Det bliver spændende at følge udviklingen fremover – også med lanceringen af den nye Skoda Enyaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet