fbpx
 
Categories Biltest

Test Skoda Superb Combi Style 2.0 TDI

Posted on
Test Skoda Superb Combi Style 2.0 TDI

Hvis du savner et rummeligt alternativ til VW Passat eller Opel Insignia, er Skoda Superb bestemt værd at kigge nærmere på. Carlife365 har testet stationcarversionen i den veludstyrede Style-version med 190 dieselheste og 7-trins automatgear.  

Klassens mester i disciplinen plads 

Siden den første Suberb kom på markedet, har et særligt kendetegn altid været bilens rummelighed. Den er et oplagt valg som familie- og langtursbil og sluger hele 660 liter bagage. Bagsædepassagerer forkæles med overdådig benplads og bilens bredde giver mulighed for høj siddekomfort for fem personer. Pladsen er helt klart bilens helt store fordel og et trækplaster for pladskrævende familier.

Superb er 4862 mm lang. Det er lidt kortere end Audi A6 Avant (4939 mm) og længere end VW Passat Variant (4773 mm).
Bagagerum med plads til hele 660 liter.

Superb har flere luksuriøs indslag at byde på. Kvalitet og indretning i kabinen snobber klart opad og det er ikke første gang, jeg oplever, at plast på instrumentbrættet er mere lækkert i Skoda end i Volkswagen. Vi er ikke på Audi-niveau men der skal jo altså også være forskel – en A6 koster væsentligt mere. Men LED baglygter med dynamiske blinklys er altså ikke længere forbeholdt Audi og VW. Nu finder du også denne lækre detalje på Skoda Superb – dog som ekstraudstyr.  

Kvalitet og funktionalitet er i højsædet bag rattet i Superb.

Style-versionen er fornuftigt udstyret med bl.a. Canton-lydanlæg med 12 højttalere og el-justerbare sæder med memory. Der er nøglefri betjening og 3-zonet klimaanlæg. I en bil af denne støbning savner jeg dog bakkamera (6.705 kr.) og varme i bagsædet (4.200 kr.) – det er ekstraudstyr.  

Andet ekstraudstyr er side assist og vejbaneassistent, dynamisk fartpilot, navigation, vejskiltegenkendelse, el-bagklap, digitalt cockpit og læder/kunstlæder indtræk. Disse elementer bidrager til at fuldende Skoda Superb – både hvad angår køreoplevelse og komfort – og bør vælges med for at give dig den helt rigtige pakke til både dagligdags- og langturskørsel.   

Komfort frem for alt 

Bilens køreegenskaber er yderst komfortable. På flere måder minder denne Superb med 190 dieselheste mig om en Audi A6 Avant, som jeg havde for nogle år siden. Her henviser jeg til modellen før den aktuelle Audi A6, som har fået en lidt mere sportslig opsætning.

Noget som jeg bemærker i Skoda Superb er støjniveauet, som er behageligt lavt. Dette er et stort plus på længere ture på motorvej, da det bidrager til en afslappet og komfortabel køreoplevelse. 

De 190 dieselheste passer godt til den store stationcar og sammenholdt med et fornuftigt styretøj og en velkendt 7-trins DSG automatgearkasse, er du godt kørende. 

En flot slæde 

Stationcarudgaven af Superb – som kaldes Combi – har et flot og harmonisk design. Testbilen har fået en opgraderet 19” fælg, hvilket passer rigtig godt til bilen. Bilens linjer har i øvrigt den fordel, at du har et rigtig godt udsyn i Superb Combi.  

I 2020-versionen har Superb fået S K O D A skrevet på bagsmækken som erstatning for Skoda-logoet. Samme tendens som vi også ser på VW Passat stationcar.  

Den nærmeste konkurrent er i min optik VW Passat Variant. Superb og Passat har begge fået en større opgradering og fremstår som velskabte tilbud til den pladskrævende familie med vovse. Men hvor der kører mange Passat’er, så er Skoda Superb ikke så udbredt.

Husk X ved ekstraudstyr 

Så vælger du en Superb på grund af prisen? Ikke rigtigt. Som nævnt skal du have noget ekstraudstyr med, før den står helt komplet. Så tillokkende vejledende udsalgspriser kan måske lokke dig ned til forhandleren, men du skal huske at sætte nogle krydser på listen med ekstraudstyr. Den gode nyhed er, at ekstraudstyr er fornuftigt prissat hos Skoda.   

Superb koster i den testede version fra 465.000 kr. uden ekstraudstyr. Med ekstraudstyr ligger vi lige omkring en halv million. Så Superb vinder umiddelbart ikke på prisen. Den vinder på pladsen og på de yderst komfortable køreegenskaber. 

En tilsvarende VW Passat Variant med samme motor og udstyr koster omkring det samme.

Oceaner af plads er det største plus ved Superb.

Privatleasing er en mulighed – se priser på Skodas hjemmeside. 

Du kan konfigurere din Superb her. 

Superb vinder på…

  • Masser af plads
  • Komfortable køreegenskaber
  • Lækkert instrumentbræt – god funktionalitet

Det savner vi…

  • Bakkamera som standard
  • Dynamisk fartpilot som standard

Konkurrenter

  • Opel Insignia
  • VW Passat
  • Mazda 6
1477 mm høj – 4862 mm lang – 1864 mm bred.

Foto: Thomas Saks

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: