fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 14 2022

Posted on
Newsflash: Uge 14 2022

Her er et udpluk af ugens højdepunkter – bl.a. overrasker Lotus med elektrisk SUV og Kia viser konceptbilen EV9 med tre sæderækker og banebrydende ny teknologi. Læs også om Volvo, som ruller Google og OTA bredere ud, nyt om Danmarks største lynladestation og en potent Mercedes-Benz.

Over-the-air opdatering i alle Volvoer

Alle nye Volvo modeller får over-the-air (OTA) softwareopdatering, som både omfatter det integrerede Google-styresystem samt bilens generelle styresystem. Funktionaliteten er dermed ikke kun forbeholdt de nye elektriske modeller men også de nyeste XC90-, S60- og V60-modeller. Som noget nyt vil disse modeller nu også få det fuldt integrerede Google-system.

Den seneste OTA-opdatering er virksomhedens ottende, som når ud til over 190.000 Volvoer verden rundt. Her får Volvo-ejerne en opgradering af deres infotainmentsystem til Android 11 og adgang til nye apps i Google Play. Herudover er der funktionsforbedringer i energistyring til bl.a. klimaanlæg. Videostreaming vil blive tilføjet senere.

Foto: Volvo

Elektrisk Lotus er første SUV fra mærket

Lotus har tidligere præsenteret den elektriske supersportsvogn Evija med intet mindre end fire elmotorer og en produktionsplan på meget få eksemplarer. Mærkets tilknytning til den kinesiske Geely-koncern giver adgang til knowhow, komponenter og ikke mindst en økonomisk muskel, som nu resulterer i endnu en elektrisk model – nemlig Lotus Eletre – som skal masseproduceres på fabrikken i Kina.

Læs mere her

Foto: Lotus

Kia EV9 konceptbil præsenteret

Elektrificeringen hos Kia er kommet flyvende fra start med den første dedikerede elbil Kia EV6, som er kåret til Årets Bil i Europa. Nu er næste elektriske model klar. Konceptbilen Kia EV9 er en stor SUV på 4,9 meter med firehjulstræk og en rækkevidde på 540 km. Designet er anderledes, end vi er vant til fra Kia, og på den måde overraskes vi igen ligesom da EV6 så dagens lys. Vi har været en tur i Frankfurt for at se den store nyhed på Kias europæiske kontor.

Læs mere her

Foto: Thomas Saks

Snart åbner Danmarks største lynladestation

I starten af maj klippes snoren over til en gigantisk ladestation på Fyn, hvor mindst 28 biler kan lade på samme tid. Det er Clever, som står bag stationen, og de har valgt at placere den lige ved motorvejen ved Odense. Lynladestationen bliver opført i Clevers prisvindende stationsdesign udviklet sammen med arkitekterne fra Cobe og forventes at blive et vigtigt knudepunkt for både lokale og besøgende elbilister.

Læs mere her

Clever lynladestation
Clever lynladestation tegnet af Cobe.

Det koster den nye Mercedes-AMG SL

Smuk udenpå – rå indeni. Det er essensen af den nye Mercedes-AMG SL med V8 motor, og Mercedes-Benz er nu klar med priserne. Fra 3.195.000 kroner kan du blive kørende i Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+.

Der er skruet op for dynamikken og kræfterne i syvende generation, som også er gjort mere luksuriøs end nogensinde.

Performance-specialisterne hos Mercedes-AMG har fundet det tunge skyts frem med en fireliters biturbo-V8’er, som yder 476 hestekræfter i SL 55 4MATIC+ og 585 hestekræfter i topmodellen SL 63 4MATIC+.

Dertil kommer fuldt variabelt 4MATIC+ firehjulstræk, AMG SPEEDSHIFT MCT 9G-automatgear og aktiv bagakselstyring, som tilsammen sikrer optimal kraftoverførsel og maksimal stabilitet og komfort ved høje hastigheder.

Foto: Daimler AG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet