fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 38 2022

Posted on
Newsflash: Uge 38 2022

Her er et udpluk af ugens højdepunkter – bl.a. konceptbiler fra Renault og Skoda, en strøm af produktupdates fra Volvo, en heftig familiebil fra Mercedes-AMG, nyt fra NIO, hæder til ID. Buzz Cargo samt Årets Brugtbil 2022 Tesla 3.

Renault hylder sporten: Her er Renault R5 Turbo E3                                                     

Renault har lavet en showcar, som er en hyldest til den originale Renault R5 Turbo 2, som for mange er det mest sportslige, man kan forestille sig fra Renault. Det sker i anledning af 50 års jubilæet for Renault 5.

Renault R5 Turbo E3 skiller sig ud fra originalen ved at være elektrisk. Tages den gigantiske hækspoiler med er denne showcar fire meter lang, to meter bred og 1,32 meter høj. Det er sportslige dimensioner af bedste skuffe.

Den vejer uden batterier 980 kg og 1.500 kg med batterier. Motoren yder 380 hk (280kW) og har et drejningsmoment på 700 Nm. Den er lynhurtig: 0-100 km/t klares på bare 3,5 sekunder og tophastighed er 200 km/t.

Bilen kan ses på Renault standen på det kommende Paris Motorshow, der går fra den 17.-23 oktober.

Foto: Renault

Volvo amok med produkt updates        

De fleste har vist efterhånden hørt det, men: Volvo Cars Danmark stopper al salg af biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel. Danmark er det andet marked, hvor Volvo alene fokuserer på Recharge-biler, som er el- og plug-in-hybridbiler.

Den danske udmelding er en milepæl for Volvo Cars’ globale strategi om at være en fuldelektrisk bilproducent i 2030.

I forlængelse meddeler Volvo at et nyt elektrisk SUV-flagskib, Volvo EX90, præsenteres 9. november, 2022. Volvo EX90 byder på ny og avanceret teknologi, som sætter nye standarder for sikkerhed – bl.a. avanceret LiDAR teknologi.

Med den nye teknologi forventer Volvo Cars at antallet af alvorlige ulykker falder med op til 20 %. Første model med den avancerede nye sikkerhedsforanstaltning bliver det kommende fuldelektriske flagskibs SUV, Volvo EX90, som lanceres i starten af november 2022.

Bilen får otte kameraer, fem radarer, 16 ultralydssensorer og en banebrydende LiDAR-sensor.

LiDAR, som står for ”Light Detection and Ranging”, er en teledetektionsmetode, der bruger lys i form af en pulserende laser til at måle afstande med stor præcision og pålidelighed.

LiDAR-teknologien er integreret i taglinjen på den kommende EX90, og kan registrere fodgængere på op til 250 meters afstand og noget så småt og mørkt som et dæk på en sort vej 120 meter foran bilen.

LiDAR er til forskel for et kamera ikke afhængig af lys, hvilket betyder at den beskytter dig både dag og nat.

Derudover lanceres et nyt Driver Understanding System i EX90. Dette interiørsensorsystem i realtid styres af et simpelt koncept: Hvis en Volvo kan forstå, når føreren ikke reagerer optimalt i forhold til kørslen, kan den gribe ind for at undgå ulykker.

Ved hjælp af to kameraer der observerer førerens blikmønstre, vil bilen være i stand til at opfange tidlige signaler, der indikerer, om føreren ikke er helt på toppen. Ved at måle hvor meget af tiden føreren kigger på vejen forude, forstår systemet hvornår førerens øjne, og måske derfor også sind, har fokus på noget andet end kørslen.

Foto: Volvo

ID. Buzz Cargo kåret til “International Van of the Year 2023”

ID Buzz Cargo er blevet tildelt den prestigefyldte branchepris “International Van Of The Year 2023” (IVOTY).

ID. Buzz Cargo er det fjerde medlem af Volkswagens elektriske ID.-familie, og det er den første model fra Volkswagen Erhvervsbiler, der fra bunden af er udviklet som elbil.

Den er bygget på Volkswagens elektriske MEB-platform, hvilket har gjort det muligt at skabe en varebil med meget korte karrosseriudhæng for og bag. ID. Buzz Cargo har et stort varerum på 3,9 m3, hvor der er plads til eksempelvis to europaller.

Den tilladte totalvægt for ID. Buzz Cargo er 3.000 kg, og den maksimale nyttelast er 650 kg, og de må trække op til 1.000 kg.

Adgangen til varerummet sker gennem en højtåbnende bagklap eller en skydedør i passagersiden, men den kan også bestilles med en ekstra skydedør i venstre side og dobbeltdøre i stedet for bagklap.

ID. Buzz byder på en rækkevidde op til 415 km, og den kan ved en DC-lynoplader lade med op til 170 kW og lade fra 5 til 80 % strøm på kun 30 minutter under optimale betingelser.

Volkswagen åbner for bestiller af ID. Buzz Cargo i løbet af de kommende måned og introduceres hos de danske forhandlere til januar med priser fra 329.995 kr. ekskl. moms.

Foto: Volkswagen

Kraftigste C-klasse nogensinde med Formel 1 teknologi

Performance hybrid-teknologien, som imponerede os i testen af Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, finder nu vej til en kraftfuld C-Klasse med hele 680 hk. Teknologien er inspireret af Formel 1 og kombineres her med en firecylindret motor.

Mercedes-AMG C 63 S E Performance sætter allerede rekord før den rammer vejen – eller banen for den sags skyld. Den har nemlig den kraftigste firecylindrede benzinmotor i historien og er den stærkeste og hurtigste C-Klasse nogensinde.

Læs mere her

Foto: Mercedes-AMG / Daimler AG

NIO bygger sin første swap-station i Danmark i år

Den innovative elbilsproducent NIO åbner allerede inden udgangen af 2022 sin første swap-station i Danmark. Her kan NIO-ejere få udskiftet bilens batteri i stedet for at lade det op, og dermed være hurtigt tilbage på vejene. NIOs første swap-station er ved at blive bygget i Slagelse.

Læs om vores første møde med NIO her.

Foto: Nio

Årests brugtbil er Tesla 3

Årets Brugtbil 2022 er Tesla Model 3 (årgangene 2019-2020), som slår BMW i3, Kia e-Niro, Skoda Superb og VW Touran. Med 145 point ud af 225 mulige, har juryen valgt Model 3 som en klar vinder foran nummer to, Kia e-Niro med 110 point.

Bag Årets Brugtbil står en jury sammensat af motorjournalister og brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Det er i år 17. gang, at det bedste brugtbilkøb kåres.

Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb og klæde danskerne på til at gøre en god forretning.

Foto: Bilbasen.

Konceptbilen ŠKODA VISION 7S viser linjerne til fremtidens ŠKODA-modeller

VISION 7S afslører, hvad man kan forvente fra ŠKODA de kommende år. Den syvpersoners konceptbil bliver til én af tre nye elbiler fra ŠKODA, og den udstikker ŠKODAs designlinje for alle nye modeller fremover – inkl. de nye SUPERB og KODIAQ.

Den syvpersoners konceptbil har et 89 kW-batteri og 200 kW-lynladning. Rækkevidden er over 600 kilometer. Den bliver én af tre nye elbiler, som ŠKODA introducerer frem mod 2026. De øvrige to elbiler er henholdsvis en lille elbil og en kompakt SUV.

Designlinjerne vil smitte af på den nye SUPERB og KODIAQ, som får verdenspremierer i andet halvår 2023, og faceliftet af OCTAVIA i 2024.

Foto: Skoda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet