fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Ford Mustang Mach-E

Posted on
Nyhed: Ford Mustang Mach-E

For første gang i 55 år udvider Ford sin Mustang familie med den nye Mustant Mach-E. En fuldelektrisk SUV med rækkevidde op til 600 km. Mustang Mach-E forventes lanceret i Danmark i december 2020

Ford Mustang Mach-E introduceres i Europa fra sommer 2020 og får dansk lancering fra december 2020. Mustang Mach-E vil kunne fås i både baghjuls- og firehjulstrukne udgaver med enten standard eller udvidet batterirækkevidde, der alle drives af en permanent magnetmotor. Den baghjulstrukne model med udvidet batteri har en rækkevidde på op til 600 km målt efter den nye og strengere WLTP-norm.

Firehjulstrukne modeller med udvidet batteri vil yde 337 hk (248 kW) og have et drejningsmoment på 565 Nm2.

Ford vil også tilbyde elbilen i en særlig performance-udgave ved navn Mustang Mach-E GT, der vil kunne klare 0-100 km på under 5 sekunder samt anslåede 465 hk (342 kW) og et drejningsmoment på 830 Nm.

Anvender machine learning

Mustang Mach-E introducerer samtidig næste generation af Fords SYNC-infotainment, som anvender machine learning til at huske førerens foretrukne kørestil.

Den helt nye SYNC kommer med en stor 15,5” skærm og en simpel brugerflade, som kan betjenes med både touch- og strygebevægelser samt stemmestyring. Derudover vil det være nemmere at bruge systemets navigation og tilslutte sin smartphone med introduktionen af trådløs tilkobling, som er kompatibel med Apple CarPlay og forberedt til Android Auto.

Panoramaglastaget (ekstraudstyr) gemmer på en vigtig detalje: En særlig glasbelægning, beskytter mod solens infrarøde stråler og holder kabinen køligere om sommeren og isolerer varmen om vinteren. Dertil beskytter et indre lag i glasset også mod UV-stråler.

100 liter under kølerhjelmen

Under kølerhjelmen findes et opbevaringsrum med en volumen på 100 liter, som kan rumme eksempelvis en kabinekuffert eller kabler til opladning. Afløbet i bunden gør også rummet til et ideelt sted at opbevare vådt og beskidt sportsudstyr, vandrestøvler og lignende.

Ud over det frontplacerede opbevaringsrum kommer elbilen med et bagagerum bagtil med en volumen på 402 liter. Slår man bagsæderne ned, har Mustang Mach-E 1420 liters opbevaringsplads.

Mulighed for B&O-lydsystem

Et premium B&O-lydsystem (ekstraudstyr) fås med højtalere, der er indbygget i frontpanelet som en flydende lydbjælke lige over luftdyserne. Dertil er armlænet også integreret med mulighed for at opbevare mindre ting såsom punge og mindre tasker.

Nyt nøglesystem

Mustang Mach-E vil som noget helt nyt også introducere en telefonnøgleteknologi (’Phone as a Key’), der via Bluetooth kan registrere ejerens smartphone inden for en vis afstand og automatisk låse bilen op og starte motoren, uden at mobilen skal findes frem. En backup-kode kan indstilles på et tastatur i bilens B-søjle for at låse den op, mens en separat kode ligeledes kan indstilles i kabinens touchskærm for opstart i tilfælde af, at smartphonen løber tør for strøm.

Ford gør livet nemt for elbilejere

Ford giver elbilejere flere forskellige opladningsløsninger til hjemmet og adgang til det offentlige ladenetværk FordPass Charging Network.

FordPass-appen kan i kombination med et indbygget FordPass Connect-modem i bilengive adgang til Europas største ladenetværk i samarbejde med opladningsvirksomheden NewMotion.

Det offentlige ladenetværk består af mere end 125.000 ladestationer fordelt på 21 lande, hvor kunderne ubesværet kan oplade deres Mustang Mach-E, når man eksempelvis er på ferie. Betaling for opladning foregår via én enkel konto, så det både er nemt og hurtigt hver gang4.

Ford er både medstifter og partner i IONITY-konsortiet, der forventer at anlægge 400 lynladestationer fordelt over Europa inden udgangen af 2020.

Disse særlige ladestationer tilbyder kraftigt reducerede opladningstider og er ideelle til langdistancerejser. Med lynopladning på 150 kW kan en Mustang Mach-E med udvidet batterirækkevidde og baghjulstræk oplade 93 km rækkevidde på blot 10 minutter5. Mustang Mach-E med standard rækkevidde anslås at kunne lade op fra 10 til 80 procents batteri på ca. 38 minutter ved en lynladestation6.

Lanceres i Danmark i midten af 2021

Mustang Mach-E forventes lanceret i Danmark i december 2020, men kan bestilles fra sommeren 2020 med forventet levering i starten af 2021.

Prisen for Ford Mustang Mach-E begynder fra 451.897 kroner med 75 kWh og baghjulstræk (prisen er beregnet ud fra 2021-afgift, altså 65 procent af registreringsafgiften).

Hvis Mustang Mach-E blev indregistreres i Danmark efter dags dato gældende 2019 afgifter, ville prisen være omkring kr. 371.000.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: