fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Mercedes VISION EQXX

Posted on
Nyhed: Mercedes VISION EQXX

Den futuristiske konceptbil er et friskt bud på, hvordan Mercedes-Benz forestiller sig fremtidens elbil. Rækkevidden er over 1.000 km på en opladning.

Der er lidt retro DB5 over linjerne med den faldende taghældning. Godt ser det ud.

Det spændende design er optimeret med høj rækkevidde for øje. Det har en Cd-værdi på 0,17. Til sammenligning har Mercedes-Benz EQS – som er verdens mest aerodynamiske produktionsbil – en Cd-værdi på 0,20.

Batteripakken er på lige under 100 kWh, men optager 50 procent mindre plads og vejer 30 procent mindre end den batteripakke, som blandt andet ligger i den ny EQS.

“Mercedes-Benz VISION EQXX viser, hvordan vi forestiller os fremtidens elbil, og med et forbrug på under 10 kWh per 100 kilometer, kan den tilbagelægge over 1.000 kilometer på en opladning med strøm fra et batteri, der kan ligge i en kompakt bil,” siger CEO hos Mercedes-Benz, Ola Källenius.

I kabinen har fører og passager et softwarebaseret brugerinterface, som tager udgangspunkt i et display, der strækker sig hele 120 centimeter på tværs af kabinen.

VISION EQXX er skabt med omfattende brug af genanvendelige materialer. Tæpperne i kabinen er eksempelvis fremstillet af bambusfibre, dørhåndtagene er udført i biostålfibre, mens eksempelvis sæder og overflader er betrukket i et vegansk alternativ til læder.

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet