fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Renault Austral afløser Kadjar

Posted on
Nyhed: Renault Austral afløser Kadjar

Afløseren til Renault Kadjar har ikke alene fået nyt navn, det er en helt ny bil på en helt ny platform. Den deler bl.a. interiør med den nye elektriske Megane og fås med avanceret firehjulsstyring.

Austral er en SUV I mellemklassen med rummelig kabine til fem og masser af plads til bagagen. Den 4,5-meter lange familiebil fås i to versioner. Den ene har træk på forhjulene og den anden har multi-link bagaksel med firehjulsstyring, som giver en kort venderadius på kun 10,1 meter.

Genbrug fra den elektriske Megane

Renault har valgt at ”genbruge” det nye interiør fra Renault Megane E-Tech Electric, og det er et kæmpe plus, for det er noget af det bedste man p.t. kan få i en mellemklassebil. Her kombineres et 12,3″ digitalt cockpit med en 12″ lodret multimedieskærm i en samlet flade. Et 9,3″ Head Up Display kan tilvælges. Systemet opdateres over-the-air og byder på alt det bedste fra Google med apps, Google Maps til navigation, Google Assistent til håndfri hjælp og Google Play. Vi har testet det i den nye elektriske Megane, og det fungerer super godt.

Men det stopper ikke her. Som i den nye Renault Megane E-Tech Electric er der mulighed for læder, træ og andre eksklusive materialer i kabinen, som tilfører et strejf af premium. Et Harman Kardon lydanlæg bidrager også til et samlet højt kvalitetsindtryk i kabinen.

Pladsen i Austral er god og alene på bagsædet er der 27.4 cm knæplads. De fleste versioner har et 2/3-1/3 split-foldende bagsæde, der også kan justeres individuelt via 16 cm lange skinner i bunden af bilen. Der er plads til 500 liters bagage, og lægger man sæderne ned, udvides dette til 1.525 liter.

Den nye Megane Electric har scoret 5 stjerner i Euro NCAP, og mange af de samme assistent- og sikkerhedssystemer har også fundet vej til Austral. Blandt sikkerhedssystemerne i Austral er Active Driver Assist, niveau 2 autonomi, der kombinerer Adaptive Cruise Control med ‘Stop &Go’, Lane Centering, GPS-data og kortlægning, så bilen kan tilpasse ruten efter behov. Der er 360° 3D-kamera; Automatiseret Park Assist; Blind Spot Warning og Lane Departure Warning, advarsel om tværgående trafik bagved og Matrix LED Vision smart belysning, samt passager safe exit.

Nyt på motorfronten

Motorerne i Austral består af den nyeste generation E-Tech Hybrid-motorer med 400V hybrid og op til 200 hk. Desuden er der to benzinmotorer med mild-hybrid teknologi. I den nye Austral introduceres en helt ny E-Tech ‘fuld hybrid,” Den består af en 1,2 liters 3-cylindret turboladet benzinmotor parret med en elektrisk motor og et 1,7 kWh batteri. Det giver en kombineret effekt på op til 146 kW, eller 200 hk.

For første gang nogensinde på en Renault vil det være muligt at få den i en eksklusiv og sportslig Esprit Alpine version inspireret af Alpine. Den har bl.a. matte karosserifarver, specielle 20 tommer fælge og sort tagræling. Indenfor er der blå syninger, Alcantara, kulfiber, alupedaler og dørkarme med Alpine logo.

Renault Austral lanceres i slutningen af 2022 og forventes på det danske marked i begyndelsen af 2023. Oplysninger om priser og udstyrsvarianter til det danske marked er endnu ikke officielle.

Foto: Renault

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet