fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 9 2022

Posted on
Newsflash: Uge 9 2022

Her er et udpluk af ugens højdepunkter – bl.a. vinder Kia EV6 titlen som Årets bil i Europa 2022, den nye elektriske Renault Megane scorer topkarakter i crashtest, MG lancerer en ny elbil i stationcarsegmentet og Volvo leger med trådløs opladning.

5 stjerner til elektrisk Megane i Euro NCAP

Foto: Renault

Den nye Renault Megane E-TECH Electric, som vi netop har kørt for første gang i Marbella, har opnået topresultat i den skrappe EuroNCAP kollisionstest. Det oplyser Renault i en pressemeddelelse.

Renault Megane E-Tech Electric scorede 85 % i voksen beskyttelse, 88 % i beskyttelse af børn. Det skyldes bilens sikre konstruktion, og de syv airbags, der er standard. Beskyttelsen af fodgængere er på 65 %, mens safety assist er på 79 %

Udover de elementer, der vurderes af EuroNcap og er baggrund for tildelingen af stjerner, er den nye Megane også udstyret med det banebrydende “Brandmands adgang”, der er udviklet i samarbejde med franske brandmænd.

Systemet betyder at batteriet har en særlig adgang, hvor brandmænd i tilfælde af brand kan “drukne” batteriet og stoppe branden.

Desuden er der en QR kode på forruden af alle Renault Megane E-Tech Electric. Ved at scanne denne kode kan redningsmandskab i tilfælde af uheld få informationer om bilen, så som hvor batteriet er placeret, og hvor man enkelt og risikofrit kan skære i karisseriet. Det betyder, at redningsmandskab kan spare op til 15 minutter kostbare, når de skal befri en eventuel fastklemt person i bilen efter et uheld.

Læs om vores første tur i den sikre franske elbil her.

Ny MG5 stationcar

Har du længe ønsket dig en elbil som stationcar, så er den nye MG5 det første bud i segmentet. Den er en mellemstor bil med en længde på 4.600 mm, en bredde 1.818 mm og en højde på 1.543 mm. Bagagerummet sluger 479 liter som kan udvides til 1.367 liter, når bagsæderne (60/40) lægges ned.

Den har en maksimal anhængervægt på 500 kg, et maksimalt kuglehovedtryk på 50 kg og en taglast på 75 kg.

Fra lanceringen fås MG5 Electric med et 61,1 kWh-batteri (Long Range) og en rækkevidde op til 400 km (WLTP). Forhjulene trækkes af en elmotor med en ydelse på 156 hk (115 kW) og et drejningsmoment på 280 Nm. Bilen har en tophastighed på 185 km/h.

MG5 har 3-faset AC-opladning med op til 11 kW og den kan DC-lynoplade med op til 87 kW, så batteriet kan oplades fra  5 % til 80 % på 40 min.

KIA EV6 årets bil 2022 i Europa

Foto: Thomas Saks

Den nye Kia EV6 løber med titlen som Årets Bil i Europa 2022. Det er en jury bestående 61 motorjournalister fra 23 europæiske lande, der står bag kåringen.

Som nomineret var EV6 oppe mod hård konkurrence fra Hyundai IONIQ 5, Ford Mustang Mach-E, Škoda Enyaq iV, Cupra Born, Renault Mégane E-Tech og Peugeot 308 for at blive kåret som Årets Bil i Europa i 2022. Kia EV6 modtog i alt 279 point efterfulgt af Renault Mégane E-Tech (265 point), Hyundai IONIQ 5 (261 point), Peugeot 308 (191 point), Škoda Enyaq iV (185 point), Ford Mustang Mach-E (150 point) og Cupra Born (144 point). Det fremgår i en pressemeddelelse fra Kia Danmark.

Læs om vores første test af Kia EV6 her.

EQB 250 fra 436.000 kr.

Mercedes EQB 250
Foto: Daimler AG

En tredje variant i EQB-programmet lanceres nu med forhjulstræk og en rækkevidde op til 469 km. Prisen starter fra 436.000 kroner. Vi har tidligere testet de to firehjulstrukne EQB-modeller, som imponerer med en rummelig og fleksibel kabine og en meget støjsvag køreoplevelse. Her er mulighed for op til syv sæder, som er unikt for en elbil på det nuværende marked.

Læs mere om EQB 250 her

Volvo Cars tester ny trådløs opladningsteknologi

Foto: Volvo

Hvis du kan oplade din mobil trådløs – hvorfor så ikke oplade din bil trådløst? Teknologien findes og Volvo Cars tester den allerede nu i et rigtigt bymiljø. Det fortæller Volvo om i en pressemeddelelse.

Over en treårig periode vil en lille flåde af fuldelektriske Volvo XC40 Recharge blive brugt af Cabonline, Nordens største taxaselskab, og opladet trådløst i Gøteborg. Den trådløse opladningstest er et af mange projekter, der er skitseret i det strategiske initiativ ‘Gothenborg Green City Zone’, hvor udvalgte områder i byen bruges som realistiske testcentre til udvikling af bæredygtige teknologier.

3 kommentarer

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet