fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Volkswagen Taigo

Posted on
Nyhed: Volkswagen Taigo

Volkswagen lancerer en ny SUV-coupé i minibilssegmentet, som er længere end både T-cross og T-Roc. Den kompakte tysker forventes introduceret i Danmark til november og tilbydes i fire udstyrslinjer og tre motorvarianter.

Taigo er baseret på den modulære MQB-platform, som også anvendes til Polo og T-Cross.

Der godt gang i SUV- og crossover-salget hos Volkswagen, og det har givet tyskerne blod på tanden. VW Taigo skal ses som en mere sportslig version af T-Cross med 9 cm mindre i højden og godt 16 cm mere i længden. Akselafstanden er stort set identisk. Taigo er 3 cm længere end en T-Roc.

Standardudstyret omfatter LED-forlygter, komplet digital førerplads og den nyeste generation af online infotainmentsystemer. Afhængigt af udstyrsvariant kommer Taigo også med de nye avancerede “IQ.LIGHT LED matrix-forlygter” og en tværgående stribe LED-lys i kølergrillen.

Alle udstyrsvarianter af Taigo kommer standardudstyret med assistentsystemer som “Front Assist” inklusive City Emergency Brake med fodgænger- og cyklistovervågning og “Lane Assist”, der holder bilen i midten af vognbanen og advarer mod utilsigtet vognbaneskifte. Taigo fås også med “IQ.DRIVE Travel Assist” (Standard på Life, Style og R-Line), der kombinerer den adaptive fartpilot og Lane Assist, hvilket muliggør delvist automatiseret kørsel ved hastigheder op til 210 km/t.

Taigo kommer i fire udstyrslinjer, hvor der udover en basisversion vil være Life, Style og R-Line. Motorprogrammet omfatter tre benzinmotorer; to 1,0 TSI-motorer med 95 og 110 hk og en 1,5 TSI med 150 hk. Afhængigt af motorvariant vil Taigo være udstyret med 5- eller 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins DSG-gear.

Volkswagen forventer at introducere Taigo i Danmark til november.

Foto: Volkswagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: