fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Volvo EX30

Posted on
Nyhed: Volvo EX30

Den mindste elbil fra Volvo til dato er netop præsenteret. Den har alt det, en Volvo skal have, og starter fra 274.000 kr.

Volvo kalder den lille bil for stor i overført forstand. Den rummer den nyeste teknologi fra Volvo, har det mindset CO2-aftryk nogensinde og har det højeste niveau af sikkerhed.

Lanceringen er vigtig for Volvo, da bilens størrelse og pris gør den attraktiv for flere. Volvo vil fremover kun lave biler med kabel, så der er brug for noget i programmet, som kan lokke.

Volvo EX30 har lang akselafstand, store hjul og ensartet udhæng for og bag. De velkendte Thors Hammer-forlygter sørger for at linke bilen sammen med Volvos identitet.

Volvo EX30 er udviklet til at være lige så sikker som alle andre Volvoer. Den har blandt andet døråbningsalarm og en forbedret parkeringsassistent.

To batterityper

Volvo EX30 har to forskellige typer af batterier: LFP er optimeret til bykørsel og korte distancer mens NMC performer bedre på de lange stræk, hvor rækkevidde er helt afgørende. Her kan man køre op til 480 km. Begge med en enkelt elmotor.

LFP batteriet er mere omkostningseffektivt og kræver færre ressourcer at producere.

Det er muligt at vælge en firehjulstrukken performancevariant med dobbeltmotor koblet på NMC batteriet. Her har du 315 kWh / 428 hk. Det gør Volvo EX30 til den hurtigst accelererende Volvo nogensinde med en acceleration fra 0-100 km/t på 3,6 sekunder.

Performance-varianten har en opladningskapacitet på op til 153 kW, mens en Volvo EX30-variant med standardrækkevidde har en kapacitet på 134 kW.

Nyt interiør

Volvo EX30 har et enkelt 12” display integreret i instrumentbrættet og højttalerne er en soundbar. Infotainmentsystemet kommer med indbygget Google og Volvo arbejder også sammen med bl.a. Apple for at sikre en god brugeroplevelse på tværs af mobile platforme. EX30 har en digital nøglefunktion.

Volvo EX30 kommer i fire forskellige farver og har ambientebelysning med temaer som er inspireret af forskellige skandinaviske landskaber – bl.a. det berømte nordlys.

Volvo EX30 bliver også lanceret i en Cross Country-variant, der forventes at kunne bestilles fra 2024. Cross-Country-varianten af Volvo EX30 kommer med en række skræddersyede funktioner såsom øget frihøjde og specifikke fælge og dæk.

Volvo EX30 Cross Country kan kendes på glideskinnerne på fronten, siderne og bagsiden, de specielle sorte paneler på kofangeren og bagklappen – og Cross Country-brandingen med det lille, svenske flag monteret på kølerhjelmen.

Volvo EX30 kan bestilles nu og koster fra 274.000 kr.

Volvos CEO Jim Rowan præsenterer den nye EX30

Foto: Volvo

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet