fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Volkswagen og Xpeng indgår strategisk samarbejde og bygger to nye elbiler i Polo størrelse

Posted on
Volkswagen og Xpeng indgår strategisk samarbejde og bygger to nye elbiler i Polo størrelse

Som led i et strategisk samarbejde går Volkswagen og Xpeng sammen og planlægger at bygge nye modeller i den lille klasse til det kinesiske marked. Men det stopper ikke her, for der er flere lag i samarbejdet.

Volkswagen investerer 700 millioner dollars i Xpeng

Konkret er der tale om at producere to nye modeller i B-segmentet, som skal bære VW-logoet og have Xpeng komponenter og software under huden. Det er biler på størrelse med en VW Polo.

De nye modeller skal være klar fra 2026 og lukke et hul i Volkswagens produktsortiment i Kina, hvor markedet for mindre elbiler er vokset hurtigere end forventet.

Et langsigtet samarbejde

Volkswagen investerer omkring 700 millioner dollars i Xpeng og køber en andel på 4,99% i virksomheden.

Det har ifølge Volkswagen længe været planen at samarbejde med lokale aktører, og i det lys er samarbejdet med Xpeng en naturlig del af virksomhedens udvikling.

For Xpeng som start-up er samarbejdet med til at sætte skub i udviklingen, og mon ikke der også er en effekt for virksomhedens omdømme. Det ligner i hvert fald en blåstempling af platform og teknologi.

Samarbejdet har et langt sigte med høje ambitioner. Volkswagen og Xpeng påtænker nemlig også sammen at skabe nye platforme til biler, udnytte fordele i deres supply chain og udforske nye teknologier inden for elektrificering.

“Volkswagen Group og XPENG bidrager hver især med meget komplementære styrker til dette langsigtede strategiske partnerskab. Vi vil dele Smart EV-teknologier og design og ingeniørkapacitet i verdensklasse med hinanden og lære af hinanden,” sagde Xiaopeng He, formand og administrerende direktør for XPENG. “Siden grundlæggelsen af XPENG har vi udviklet full-stack-teknologier fra EV-platform til Connectivity og ADAS-software internt. Vi er begejstrede for muligheden for at bidrage med vores ekspertise til det strategiske partnerskab og skabe værdi for XPENG og vores aktionærer.”

Ralf Brandstätter, bestyrelsesmedlem i Volkswagen AG i Kina, udtaler: “Lokale partnerskaber er en vigtig byggesten i Volkswagen-koncernens strategi “in China for China”. Sammen med XPENG danner vi nu et stærkt samarbejde og fremskynder udvidelsen af vores lokale elektriske portefølje og forbereder os samtidig på det næste skridt inden for innovation. I et intenst konkurrencepræget og dynamisk markedsmiljø udnytter vi partnernes kernekompetencer og skaber dermed synergier for at bringe yderligere produkter hurtigere på markedet – tilpasset de kinesiske kunders særlige ønsker. Samtidig kan vi optimere udviklings- og indkøbsomkostningerne markant.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet