fbpx
 
Categories Biltest

First Drive: MG5

Posted on
First Drive: MG5

Den fjerde model i MG-familien er lidt af en sensation. For første gang nogensinde lanceres en elbil i et praktisk stationcarformat. Med priser under 300.000 kr. og en rækkevidde omkring 400 km er potentialet til at få øje på. Vi har kørt en tur i den elektrificerede mellemklassebil, og her er vores første indtryk.

Der er fart på hos kinesiske MG. På få år har mærket etableret sig med modeller som ZS, EHS og Marvel R – alle i SUV/crossover segmentet. MG5 er en almindelig stationcar med plads til fem og et fornuftigt bagagerum på 479 liter. Lægges bagsædet ned er der plads til 1.367 liter. Med en længde på 4.600 mm, en bredde 1.818 mm og en højde på 1.543 mm er den på størrelse med en Kia Ceed SW i de udvendige mål.

En praktisk og funktionel bil

Det udvendige designet er konservativt og ligner noget, som kunne være lanceret for nogle år siden. Den minder på mange måder om en Fiat Tipo SW, som efterhånden har nogle år på bagen. LED-lys både for og bag trækker op men ellers er der klart mere fokus på det funktionelle.

MG5 ligner ingen af de andre MG-modeller på ansigtet. Bagenden har genkendelighed med EHS.

Lågen til ladestikket sidder i fronten med nem adgang og en stor bagklap gør adgangen til bagagerummet god. Det er værdsat i den daglige anvendelse.

I kabinen er designet mere nutidigt med en digital infotainmentskærm og et digitalt cockpit. Som supplement kan mange af bilens funktioner styres remote via en app. Kvalitetsindtrykket er lidt blandet men overordnet fint, og betjeningen er til at finde ud af. Bilens konstruktion gør, at bunden er høj. For de langbenede giver sæderne derfor ikke den bedste støtte til lårene, og det er lidt ærgerligt, for der er brugt kræfter på at lave nogle ret fine sæder med et specielt lag ”zero gravity” skum.

Fin kabineindretning med digitale skærme.

To udstyrsversioner

MG5 fås i to udstyrsversioner – Comfort og Luxury – og byder på masser af udstyr. Fra start har alle modeller bl.a. adaptiv fartpilot, navigation, p-sensor, elektronisk p-bremse og varme i sæderne. I Luxury er der skruet yderligere op med 360 grader kamera, kunstlædersæder, klimaanlæg, regnsensor, elfoldbare spejle og 17” alufælge. Merprisen er beskedne 10.000 kr. så Luxury ligner det rette valg.

Interiør er som standard sort og kan for 7.000 kr. ændres til grå.

Desværre fås MG5 ikke med elektrisk bagklap, varmepumpe og over-the-air opdatering. Den har dog en V2L funktion, hvor du via et stik kan trække strøm fra bilen til andre elektriske apparater.

Optimeret rækkevidde

Begge versioner har samme elmotor på 115 kW (156 hk) og 280 Nm. Batteriet er på 61.1 kWh brutto. 3-faset AC opladning sker med op til 11 kW og DC hurtigladning er 87 kW. Det giver mulighed for at lade til 80 % på ca. 40 min.

Bremsesystemet i bilen er optimeret med en iBooster-funktion i stedet for traditionel vakuum, som bruger mindre energi og sørger for optimal regenerering. Ifølge MG giver det en forbedring i rækkevidde på op til 20 %. Derudover er motor og transmission bygget som en samlet enhed for at forbedre køreegenskaber og reducere vægt, som er godt for rækkevidden. Teknologisk virker bilen moderne og op to date, og du kan bl.a. også forberede opladning af batteriet med varme eller køl, så DC opladning kan ske så hurtigt som muligt. Det lover godt.

MG5 fås i fire farver: Hvid (standardfarve), sort, rød og grå. De tre sidste koster 4.800 kr. ekstra for metallak.

Rækkevidden er 380 km i Comfort og 400 km i Luxury. Forskellen skyldes primært at Comfort køre på 16” fælge mod 17” i Luxury-udgaven.   

På vores korte testtur med blandet kørsel virker rækkevidden ikke urealistisk. Opladningstider er ikke testet i denne First Drive, så det må vi have til gode at undersøge.

De første køreindtryk er gode. Bilen ligger godt på vejen og har en fin komfort. Der er ikke meget støj fra hverken dæk eller vind, og det bidrager til en komfortabel købeoplevelse. Gearvælgeren er en rund knap i midterkonsollen. Der er tre køreprogrammer – Eco, Comfort og Sport – og da bilen har en relativ lav vægt føles kræfterne fra elmotoren tilstrækkelige i almindelig dagligdagskørsel. Den har kræfter nok til at trække op til 500 kg på krogen, som er max påhængsvægt.

Startprisen i Danmark er 289.999 kr. for Comfort mens Luxury står til 299.999 kr. Den kan bestilles online og tilbydes også i et privatleasingprogram. Der er 7 års garanti på bilen. Priserne virker attraktive og MG5 skal nok finde sit publikum på det danske marked. Den står relativ komplet med få mangler.

Foto: Thomas Saks

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: