fbpx
 
Categories Bilnyheder

Ny Audi Q8 – facts om den luksuriøse SUV

Posted on
Ny Audi Q8 – facts om den luksuriøse SUV

Audi Q8 er kommet til Danmark og kan opleves hos landets Audi forhandlere. Jeg har talt med Audi Gladsaxe, som fortæller, at det første eksemplar af den nye, luksuriøse SUV allerede er solgt. Audi Q8 koster fra 1.3 mio. kr. og der er fire sider med ekstraudstyr, så du kan godt finde den store pung frem.

Her er alt hvad du skal vide om den nye Audi Q8

Audi Q8 er baseret på Q7 men er mere sporty med bl.a. rammeløse døre og op til 22” fælge.

Audi Q8 er – trods et højere nummer i Q-rækken – mere kompakt end Q7 og har bl.a. et mindre bagagerum. Den er knap 5 meter i længden. Q8 er bredere end Q7 og lidt lavere. Bagsædet kan snildt rumme 3 personer.

Audi Q8 har en frihøjde på op til 254 mm og har offroad potentiale. Luftaffjedring er ekstraudstyr og kan variere karrosseriets højde med op til 90 mm afhængigt af kørselssituationen og førerens ønske. Firehjulsstyring kan tilkøbes som ekstraudstyr. Dette system kan dreje baghjulene op til 5 grader i modsat retning ved lav hastighed, så kræfterne bedre kan udnyttes.

Ny Audi Q8

Masser af touch skærme – husk pudsekluden

Audi Q8 har to touch resonse-skærme. Den øverste MMI touch response-skærm er med dens black panel-look i slukket tilstand stort set integreret usynligt i en stor, sort flade. I forbindelse med MMI touch response-betjeningskonceptet i Audi Q8 kan næsten alle funktioner udføres på to store skærme. Den øverste på 10,1” fungerer til styring af infotainment og navigation. På den 8,6” skærm derunder kan føreren betjene klimaanlægget, komfortfunktionerne og tekstindtastningen. Når fingeren aktiverer en funktion, kommer der et mærkbart og hørbart klik som bekræftelse. Dette fungerer i praksis fantastisk godt. Instrumenthuset måler 12,3” og kan omskiftes til to forskellige visninger via multifunktionsrattet. Som supplement projicerer head-up-displayet vigtige informationer op på forruden, herunder også et detaljeret kort til vejkryds i navigationen.

Ny Audi Q8

Audi Q8 kan udstyres med massagefunktion og ventilation i sæderne, et 4-zoners klimaanlæg og Air Quality-pakken med aromatisering og luftrenser.

Audi Q8 har adaptiv kørselsassistent, effektivitetsassistenten, vejkrydsassistenten, vognbaneskiftadvarslen, kantstensadvarslen og omgivelseskameraerne. Du kan i 2019 få Remote-garagepiloten. Den styrer automatisk Q8 ind i en garage og ud igen, mens føreren blot skal overvåge processen. Afhængigt af udstyrsniveauet har Q8 op til 5 radarsensorer, 6 kameraer, 12 ultralydssensorer og laserscanneren.

Fire sider med ekstraudstyr – du kan bare fyre den af

Audi Q8 koster fra 1.304.012 kr. Her får du en 50 TDI quattro med 286 hk og 8-trins triptronic automatgear. Gennemsnitsforbruget er 15,2 km/l. Det er den eneste model på det danske marked. Ekstraudstyrslisten er på hele fire sider, så du kan potentielt fylde på, så du runder de to millioner kroner. Vælger du fx B&O lydanlæg med 3D lyd koster dette alene lige over 140.000 kr. Det dyreste jeg fandt på ekstraudstyrslisten er keramiske bremser. Her skal du smide godt 370.000 kr.

Ny Audi Q8

Oplev mere Audi Q8 her.

Se også video af ny Audi Q8 på Carlife365 Facebook side.

Foto: Audi 

3 kommentarer

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: