fbpx
 
Categories Biltest

Test: Volvo V60 D4 Momentum

Posted on
Test: Volvo V60 D4 Momentum

Sexet, veltrænet og velskabt. Den nye Volvo V60 er en bil, som får forbipasserende til at dreje nakken ad led. Det er længe siden, jeg har kørt i en bil, som tiltrækker så beundrende blikke fra både kvinder og mænd. Jeg har i en uge haft fornøjelsen af at prøvekøre Volvo V60 D4 Momentum, og bilen ser ikke bare godt ud udvendig. Den ser bragende godt ud indvendig – og så kører den helt fantastisk.

Volvo V60
Klassens flotteste og mest velskabte bagende. Det er altså stationcar-design, når det er bedst. Bravo, Volvo!

V for veltrænet og velskabt

Designerne hos Volvo har fremtryllet en lillebror til Volvo V90, som med en strammere og mere sporty profil falder i min smag. I forhold til den tidligere Volvo V60, har Volvo gennemført en total omstøbning af bilen. Den nye V60 er baseret på samme platform som V90 og det resulterer bl.a. i fornemme pladsforhold. I forhold til konkurrenterne ligger V60 størrelsesmæssigt mellem en Audi A4 og en A6. Bagagerummet sluger 529 liter og det er hele 100 liter mere end forgængeren.

Volvo V60

Den nye V60 er i det hele taget sådan lidt bling-bling-agtig. Flashy. Lidt prangende. Men på den fede måde. Vælger du Inscription modellen får du tilmed ekstra krom på grillen og andre steder rundt omkring på bilen. Det ser drøngodt ud og oser af premium stil.

Volvo V60
Den prøvekørte model var en Momentum model med skarpe 19” fælge (ikke standardudstyr), som virkelig giver bilen det helt rette sportslige look.

Skandinavisk design når det er bedst

Indvendig har Volvo givet kabinen et snit, som minder meget om det, vi ser i Volvo XC60. Og det er absolut godt. Her får du masser af designdetaljer og en følelse af skandinavisk kvalitetsdesign. Instrumentbrættet er rent faktisk udviklet i København og Göteborg og der er tænkt over detaljerne i en grad, som gør, at konkurrenterne fra BMW, Mercedes, Audi og Alfa Romeo bliver slået. Det hele er også vanvittigt lækkert at røre ved. Der er virkelig tænkt over detaljerne. Da jeg hentede testbilen, var mit førstehåndsindtryk af kabinen, at den var lidt retro med det specielle stof og farvekombinationen på rattet med det mørke og det lyse. Det ser bestemt godt ud. Jo mere du kører i bilen, jo mere værdsætter du designet og de utroligt lækre stole, som du sidder i.

Volvo V60

Volvo V60
Masser af plads i kabinen. Stof og farvekombinationen giver en lidt retro-agtig stemning i bilen. Cool!

Infotainmentsystem i særklasse

Da jeg prøvekørte Volvo XC60 tidligere på året, var jeg ikke begejstret for den store skærm. Den var for shiny i forhold til refleksion af solens stråler og fedtede fingre fik skærmen til at se meget beskidt ud. Jeg har talt med en, som arbejder i Volvos afdeling i København, og de er faktisk opmærksomme på netop dette.

Volvo V60
I Volvo V60 virkede solens stråler mindre generende på den store, shiny skærm. Du får som standard en fin sort Volvo-pudseklud med, som du finder i handskerummet. Klik på en knap i 2 sekunder og skærmen slukker. Så kan du polere løs, så skærmen igen ser fin og ren ud.

Jeg glæder mig over et infotainmentsystem, som fungerer vildt godt og med fine funktioner. Alt tekst er på dansk. Du kan med lethed skifte ”profil” i din telefonopkobling, så du kan skifte til andre passagerers mobiltelefoner, når der fx skal høres musik. Det er smart! Og så har Volvo smidt et “harman/kardon” lydanlæg i bilen, som giver helt fantastisk lyd. Sikke en basssss. Smid Jay Z på anlægget og mærk så lige pustet fra højttalerne. Wauuuu der lyder godt! 🙂

Carlife365 video på Youtube: Så elegang kan det gøres. Volvo tager prisen for det lækreste digitale display!

Atletisk i trafikken

Når du kører Volvo V60 finder du hurtigt ud af, at bilen gør præcis det, som du beder den om. Gearing (8-trins aut.), bremser, styretøj, ophæng, speederrespons – det hele er så velafstemt, at du opnår det, som jeg kalder den ultimative køreglæde. Med D4 motoren har du 190 diesel hypper med masser af overskud. Lydbilledet er meget lavt indendørs. Udvendig er du ikke i tvivl om, at her kommer en dieselbil. Well…

Carlife365 video på Youtube: Den ultimative køreglæde – intet mindre!

Lidt generende er dog start/stop teknologien. Især ved bykørsel i tæt trafik. Jeg foretrækker, at start/stop først træder i kraft, når bilen holder helt stille. Ikke mens du stadig triller. Det er vildt generende. Audi har samme problem. Jeg synes BMW og Mercedes klarer den disciplin bedre. Køreegenskaberne er til den sportslige side, og det er et stort plus i min bog. Du har stadig masser af komfort. Køreegenskaber og design passer sammen som fod i hose. Det er altså en vellykket bil, denne Volvo V60!

Volvo = høj sikkerhed

Volvo laver verdens mest sikre biler. Punktum! Og det er et kæmpe plus, når du står med en familiebil på hånden. Når du starter V60 kommer der i det digitale display info omkring samtlige af bilen sikkerhedsfeatures, som lige får et tjek. Og det er altså en virkelig lang liste.

Volvo V60
Brugerne på Carlife365’s Instagram profil @carlife365.dk er ikke i tvivl: Volvo V60 er hot stuff. Jeg kan ikke være mere enig!

Det fedeste ved Volvo V60

  • Design, design og design. Både udvendig og indvendig. Flot!
  • Køreegenskaber i top.
  • Størrelsen er lige i øjet. Bedre plads end i en A4 – lidt mindre end den voluminøse A6.

Det kunne være bedre

  • Bagagerumsdækken kører ikke automatisk op, når du åbner bagklappen.
  • Knapper på fjernbetjeningen til at låse/åbne bilen er små og sidder placeret på siden af nøglen.
  • Start/stop er for anmassende. Jeg foretrækker, at motoren stopper, når bilen holder stille. Ikke mens du stadig triller.

Volvo V60
Pssssttttt: I stedet for en større og mere dyr SUV, så prøv lige en Volvo V60 – stationcar er cool igen!

Priser fra 511.980 kr. for en D4 Momentum med manuelt gear. Det er sgu ret OK. Privatleasing er en mulighed, som er værd at overveje. En hybrid variant findes også.

En stor tak til Volvo Danmark for en god uge i selskab med Volvo V60. Og stort tillykke med den! Volvo V60 ikke bare ligner et sikkert hit. Den er et sikkert hit!

Volvos reklamefilm for den nye Volvo V60. Målrettet mænd og kvinder – så alle kan være med. Enjoy 🙂

Læs mere om Volvo V60 på Volvos hjemmeside

8 kommentarer

8 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet