fbpx
 
Categories Bilnyheder

Ny Peugeot 508 SW satser på frækt design

Posted on
Ny Peugeot 508 SW satser på frækt design

Peugeot afslører en helt ny 508 SW, som lander i segmentet for store stationcars. Det er et segment, hvor flere og flere går over til crossovers eller SUV’er. For at tiltrække kunder, har Peugeot derfor valgt at gå ”all in” på designet, og det er de sluppet utroligt godt fra.

Rammeløse døre og en kæk bagdel

Den nye 508 SW udstråler eksklusivitet på den sportslige måde. Bagenden minder mig lidt om en krydsning mellem den gamle Opel Insignia og den nye Porsche Panamera Sport Turismo. Det fungerer godt. Linjerne langs siderne er glatte og uspolerede, hvilket det rammeløse døre bl.a. bidrager til. Højden på bilen er i den lave ende (1.42 m), og det er med til at understrege den sportslige profil. Den er hele 6 cm lavere end forgængeren. I længden er der også skåret 5 cm af sammenlignet med forgængeren. Bagenden har full LED baglygter.

Peugeot 508 SW

På pressebillederne kan man se, at hjulene er skræddersyede til hjulkasserne. Når vi ser volumenmodellerne i virkeligheden vil det vise sig, om det skræddersyede fit er lige så stramt.

Peugeot 508 SW

Funktionaliteten i en stationcar er bibeholdt

Der er adgang til bagagerummet via en praktisk bagagerumsklap, som kan betjenes elektrisk med en håndfri ”sweep kick” sensor. Læssekanten er lav og bred (6 cm lavere og 2.4 cm bredere end sedan-versionen), og med bagagerumsdækkenet trukket for har bilen en bagagerumsvolumen på 530 liter.
Funktionalitet er et nøgleord for en stationcar, og den nye 508 SW er således udstyret med et 60/40 splitbagsæde med en magic flat funktion. Med et snuptag kan sæderne foldes sammen, så de danner et helt plant gulv, hvilket giver en total lastevolumen på 1780 liter.

De forskellige opbevaringsmuligheder er udformet og placeret med omhu. Det er eksempelvis muligt at opbevare to 1.5 liters flasker i handskerummet, en 1 liters flaske i hver dørside og to 0.5 liters flasker i opbevaringsrummet under armlænet.

Et moderne interiør med PEUGEOT i-Cockpit

Føreren befinder sig i et hightech univers, hvor detaljerne vidner om sans for kvalitet og et gennemtænkt valg af materialer. Ligesom den nye 508 sedan er den nye 508 SW udstyret med den nyeste generation af PEUGEOT i-Cockpit. Det består af et kompakt rat, en stor 10” HD kapacitiv touchskærm og et 12.3” high-res digitalt head-up display, der har mulighed for seks forskellige indstillinger. Den centrale touchskærm er integreret i instrumentbordet i samme højde som head-up displayet. På indstigningsniveauet er den kapacitive touchskærm 8”, mens den er 10” og i HD fra Allure-niveau. Touchskærmen er akkompagneret af 7 toggle switches, der giver direkte adgang til essentielle funktioner som radio, aircondition, navigation, indstillinger, telefon og apps.

Peugeot 508 SW

Premium hi-fi systemet er designet af FOCAL. Med 10 forskellige højttalere giver systemet en ren lyd, der er perfekt distribueret i hele kabinen.

Masser af udstyr

Den nye PEUGEOT 508 SW tilbyder en bred vifte af nyeste generation af køreassistentsystemer, som lever op til EuroNCAPs kriterier, der er stadig mere krævende.

  • Night Vision system, det første i segmentet
  • Nyeste generation af automatisk nødbremse (opdager fodgængere og cykler både nat og dag ved op til 140 km/t)
  • Vejbaneassistent (med mulighed for at angive placering i vejbanen)
  • Træthedsgenkendelse
  • Automatisk fjernlys
  • Udvidet skiltegenkendelse (Stop, forbudt adgang etc.)
  • Adaptiv Cruise Control med Stop&Go funktion (med EAT8)
  • Active Blind Spot Assist
  • Permanent ARS (adaptive rear light system)

Det originale Night Vision system bruger infrarød kamera og opdager levende væsner foran bilen om natten eller ved dårligt sigte. Det virker inden for en afstand af 200-250 m uden for forlygternes lys og viser omridset af det infrarøde billede i det digitale display i førerens synsfelt.

Peugeot 508 SW

Ny 8—trins automatisk gearkasse

Motorprogrammet i den nye PEUGEOT 508 SW består af den nyeste generation af Euro 6.c PureTech og BlueHDi motorer (med udvidet SCR teknologi).

Der er to nye benzinmotorer, som er baseret på 1.6 L PureTech motoren: PureTech 180 hk S&S EAT8 og PureTech 225 hk S&s EAT8 (GT version).
Dieselprogrammet består af fire BlueHDi-motorer baseret på henholdsvis 1.5 L og 2.0 L: BlueHDi 130 hk S&S med 6-trins manuel gearkasse (den eneste motor med manuel gearkasse), BlueHDi 130 hk S&S EAT8, BlueHDi 160 hk S&S EAT8 og BlueHDi 180 S&S 180 hk EAT8.

I efteråret 2019 introduceres en benzin plug-in hybrid drivlinje.

Den nye PEUGEOT 508 SW bliver produceret på fabrikken i Mulhouse og vil være certificeret med ”Origine France Garantie” stemplet.

Læs mere om Peugeot 508 her – den lander i Danmark i efteråret i sedan version.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: