fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Audi A6 Avant e-tron concept

Posted on
Nyhed: Audi A6 Avant e-tron concept

Den nye A6 Avant e-tron står klar i kulissen, og Audi viser nu et design, som efter sigende er meget tæt på den produktionsklare model. Rækkevidden på 700 km ledsages af 270 kW hurtigladeeffekt.

Den hurtige ladeeffekt sker med et 800 V-system, så bilen på kun 10 min. ved en lynoplader har strøm til ca. 300 km. Det er den nye PPE-platform, som giver denne mulighed.

På størrelse med Audi A6 og A7

På platformen har Audi designet en stationcar, som har en længde på 4,96 m, en bredde på 1,96 m og en højde på 1,44 m. Det er mål som svarer til de aktuelle modeller i Audi A6-/A7-modelrækken.

Fronten har den lukkede singleframe og den gennemgående lysstribe på bilens bagende understreger slægtskabet med de øvrige eldrevne Audi modeller i e-tron-modelprogrammet. Store 22” fælge og korte overhæng giver et sportsligt præg og de markante quattro-hjulkasser får bilen til at se lav og bred ud. Fra Audi e-tron har A6 Avant de futuristiske kamerabaserede virtuelle sidespejle.

Lysshow har også sikkerhedsfunktion

Tre små højtopløselige LED-projektorer er indbygget i hver side og oplyser jorden under dørene med dynamiske lyseffekter, som hilser passagererne velkommen. De små projektorer viser advarselssymboler på jorden fx for at advare cyklister om, at bildøren er ved at åbne.

Bagpå er der digitale OLED-elementer, der som en kontinuerlig lysstrimmel fungerer som en skærm. De kan også bruges til at skabe næsten ubegrænsede variationer af digitale lyssignaturer.

Batteri med kapacitet på 100 kWh

Platformen er dedikeret til elbiler og har et batterimodul mellem akslerne med en kapacitet på omkring 100 kWh.

Batteristørrelsen og akselafstanden på PPE-modeller er skalerbare, men alle modeller vil dog have forholdet mellem en relativt lang akselafstand og meget korte overhæng til fælles. Den lange akselafstand giver et længere interiør og mere benplads.

De kommende PPE-modeller omfatter versioner med en elmotor på både for- og bagakslen, der via elektronisk koordinering aktiverer quattro-firehjulstrækket efter behov og med en perfekt balance mellem køredynamik og økonomisk kørsel. Modelprogrammet vil også omfatte basisversioner, der er optimeret til minimalt forbrug og maksimal rækkevidde. På de modeller sørger en elmotor på bagakslen for fremdriften.

Acceleration fra 0 til 100 km/t på kun 4 sekunder

Audi A6 Avant e-tron concepts to elektriske motorer er i stand til at levere en samlet ydelse på 350 kW og et drejningsmoment på 800 Nm. Det sikrer hurtig acceleration fra 0 til 100 km/t mellem 4-7 sekunder afhængig af model.

Audi A6 e-tron Sportback og Avant konceptbilerne er de første biler, som baseres på PPE, men både større og mindre modeller skal efter planen benytte samme fleksible platform. Det gælder også SUV’er og CUV’er med stor frihøjde.

Vi ser mere til de nye modeller på PPE i 2023.

Foto: Audi

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: