fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Markant facelift til Polestar 2

Posted on
Nyhed: Markant facelift til Polestar 2

Med fire år på bagen er Polestar 2 moden til et facelift, og det kan både ses og mærkes. Fremover har single motor-modeller baghjulstræk og rækkevidden øges helt op til 635 km. En ny SmartZone front og sportslige 20” fælge knytter et visuelt tættere bånd til Polestar 3.

Ligesom på Polestar 3 rummer SmartZone aktive sikkerhedsfunktioner som frontkameraet og mid-range radarsensor. Standard er Blind Spot Information System (BLIS), Cross Traffic Alert der hjælper med at bremse, Rear Collision Warning and Mitigation samt 360-graders kamera.

Nye elmotorer med baghjulstræk

Alle Polestar 2 er udstyret med nyeste generation elmotorer og for varianter med single motor er der nu baghjulstræk med en ydelse på op til 220 kW (øget fra 170 kW) og 490 Nm (øget fra 330 Nm). Det giver en acceleration fra 0-100 km/t på 6,2 sekunder (1,2 sekunder hurtigere).

Dual motor-varianter er nu også baghjulstrukne understøttet af en ny asynkron motor på forakslen. Det giver en ydelse på 310 kW (øget fra 300 kW) og 740 Nm (øget fra 660 Nm). Her opnås 0-100 km/t på kun 4,5 sekunder. Frontmotoren kan slukkes helt, når den ikke er nødvendig, og det giver en forbedret rækkevidde.

Tilvælges Performance-pakken er ydeevenen op til 350 kW og en acceleration fra 0-100 km/t på kun 4,2 sekunder. Øget effektivitet, ydeevne og forbedrede køreegenskaber kan også vælges at købes som en softwareopgradering, der kan downloades over-the-air til alle Long range Dual-motor-varianter.

Længere rækkevidde og hurtigere opladning

Alle nye Polestar 2 kommer med opgraderede lithium-ion-batterier. Long Range-varianter er nu udstyret med 82 kWh-batterier og Standard Range-varianter har fortsat en kapacitet på 69 kWh. Long Range kan lynlades med op til 205 kW mens Standard Range kan svinges op på 135 kW.

Long Range Dual Motor har en WLTP rækkevidde på 592 km hvis frontmotoren slukkes. Det er 105 km længere end den gamle model. Long Range Single Motor øges med 84 km og kommer samlet set helt op på 635 km WLTP.

Standard Range Single motor øges med 40 km og det giver en rækkevidde på 518 WLTP.

Det er muligt at bestille den nye Polestar 2 allerede nu på Polestar.com. De første leveringer forventes i tredje kvartal af 2023 til priser, der starter fra 390.000 kr.

Specifikationer og priser

På trods af de større batterier, kraftigere motorer, længere rækkevidde og øget performance er kulstofemissioner faldet med 1,1 ton til 5,9 ton pr. bil (tidligere 7 ton pr. bil) for Polestar 2-varianter med det nye 82 kWh-batteri.

Foto: Polestar

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet