fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyhed: Renault Espace

Posted on
Nyhed: Renault Espace

Sjette generation af den rummelige MPV Renault Espace er klar, og den ligner til forveksling en lang udgave af Renault Austral. Bliv klogere på hvad der foregår i det franske bilhus.  

Espace har været en del af Renault modelprogram siden 1983, og får nu en central rolle som afløser for hele tre modeller: Den eksisterende Renault Espace, men store Koleos, som vi aldrig fik til Danmark, og Renault Grand Scenic. Sidstnævnte genopstår som fempersoners elbil senere i år.

Plads til fem eller syv

Den nye Espace er 4,72 meter lang og fås med enten fem eller syv sæder. Den er 14 centimeter kortere end forgængeren og vejer over 200 kg. mindre.

Men det er ikke kun målene, der er blevet mindre. Den bruger også mindre brændstof. Med en 200 hk E-TECH hybrid drivlinje er forbruget 4,6 liter/100 km (WLTP), hvilket er en reduktion på hele 35 % i forhold til forgængeren.

Det er en 1.2 liters tre cylindret benzinmotor med 130 hk, der koblet sammen med to elmotorer, der tilsammen har 70 hk. Tilsammen har de et moment på op til 410 Nm. Hybriddelen består af et 2 kWh/400 V litium-ion batteri.

Motoren er allerede introduceret i Renault Austral, der kommer til Danmark i løbet af 2023. Den er modificeret til at passe i den større Espace.

Deler platform med Austral – og Nissan

Bilen er bygget på den fælles CMF-CD-platform. Her er plads og komfort i fokus. På anden sæderække er der op til 321 mm knæplads, hvis man skyder stolerækken helt tilbage.

Har man ikke brug for 3. sæderække foldes de ned i gulvet.

Den nye Espace er udstyret med firehjulsstyring, hvilket giver bedre manøvredygtighed i byen og mere sportslig kørsel på snoede landeveje.

Bil er udstyret med 32 ADAS hjælpesystemer for øget sikkerhed. Blandt andet fås Espace med Active Driver Assist systemet, der er et Level 2 selvkørende system. Kort fortalt henter systemet data om vejforholdene og kombinerer adaptive cruisecontrol med Stop & Go funktionerne, lane centering assist og geolocation data.

Som noget nyt fås Espace med et helt nyt head up display på ikke mindre end 9,3” og der er 360 graders kamera i bilen.

Google nu også i Espace

Der er to 12,3” skærme, der rummer Renaults multimediesysten og fås med premium lydsystem fra Harman Kardon, der udover 12 højtalere også har en kraftfuld subwoofer.

Mulitmediesystemet indeholder også Google Android Automotive, der gør det muligt at bruge Google maps, Google indbyggede stemmestyringsenhed, og Google Play applikationerne.

Renault Espace lanceres internationalt i slutningen af 2023.

Foto: Renault

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet