fbpx
 
Categories Biltest

Test: Kia Niro 1.6 GDI PHEV
Advance

Posted on
Test: Kia Niro 1.6 GDI PHEV Advance

Danmarks bedst sælgende plug-in hybrid hedder Kia Niro PHEV. Den har netop fået en overhaling i form af et facelift, så den kan forsvare sin plads på tronen. Carlife365 har testet den populære crossover, som klarer imponerende 71,4 km/l ved blandet kørsel og 49 km på ren el.

Plug-in hybrid er en god overgang

Det er første gang, jeg prøvekører Kia Niro PHEV. Og jeg må også indrømme, at det også er første gang, jeg prøver en plug-in hybrid. Konceptet har på en eller anden måde aldrig rigtigt tiltalt mig. Kia Niro PHEV har derfor været en ganske særlig oplevelse – den har fået mine øjne op for plug-in hybridens fortræffeligheder.

Plug-in hybriden er i virkeligheden en ret interessant overgang fra en traditionel benzin- eller dieselbil til en elbil. Hvis du som jeg ikke er helt klar til at gå all-in på el, har du med plug-in hybriden mulighed for at vænne dig til at lade en bil op og køre på el. Benzinmotoren er på en måde din “backup”.

Plug-in hybriden er i virkeligheden en ret interessant overgang fra en traditionel benzin- eller dieselbil til en elbil.

Avanceret teknologi

Kia Niro PHEV er udstyret med en 1.6 liters benzinmotor, som yder 105 hk. Denne suppleres med en elmotor, så du samlet får 141 hk og et moment på 265 Nm. Den er ikke nogen raket (0-100 på 10,8 sek.) og topfarten når beskedne 172 km/t (120 km/t på el). Men til hverdagsbrug, har du lige præcis nok. Og skiftene mellem benzin- og elmotor foregår ubemærket. Det er mest på lydbilledet, du fornemmer, at bilen skifter mellem el- og benzin.

Det blå kabel er egnet til opladning ved regulære ladestandere – det orange kan bruges i en 230 volt stikkontakt.

I Kia Niro PHEV har du mulighed for selv at vælge, om du vil køre på ren el eller hybrid. Dette styres fra en knap placeret centralt i bilens midterkonsol. I det digitale cockpit og på bilens 8” trykfølsomme skærm kan du vælge en visning, hvor du kan se bilens teknik folde sig ud. Du kan bl.a. se når brændstofmotoren tænder, når bilens nedbremsning oplader batteriet og når bilen drives fremad udelukkende af el fra batteriet, som er placeret bagerst i bilen.

På en opladning hjemme med 230 volt i en traditionel stikkontakt tog det ca. et par timer at lade Kia Niro PHEV op til 80 %.  I bilens digitale cockpit kan du bl.a. se, hvornår bilen kører på ren el.

Det sjove er, at disse små detaljer nærmest fungerer som en slags nudging, hvor du får lyst til at køre så brændstofoptimeret som muligt. Men du kan også sætte bilens automatgear i ”Sport” – så bliver du mere rap i trafikken. Fedt at have disse valgmuligheder. I like it.

71,4 km/l ved blandet kørsel og 49 km på ren el (opgivet). Der er noget klimavenligt over Kia Niro PHEV.

Familievenlig kabine

Kia Niro PHEV er udformet som en crossover, og det betyder, at du sidder højt i bilen. Pladsen er ganske fornuftig og du finder dig godt til rette både foran og ved bagsædet. Men batteriet stjæler plads i bagagerummet, som kun sluger 324 liter. Og så skal du også have kablerne liggende, da der ikke er andre opbevaringsmuligheder. Et fleksibelt bagsæde a la det du finder i VW T-Cross ville være ideelt i Kia Niro PHEV, så fleksibiliteten i kabinen øges.

Batteriet stjæler plads i bagagerummet, som kun sluger 324 liter. Og så skal du også have kablerne liggende, da der ikke er andre opbevaringsmuligheder.

På udstyrsfronten er Kia Niro tilgængelig i tre varianter: Vision, Comfort og Advance. Jeg har prøvekørt modellen med Advance udstyr, hvor det er svært at sætte en finger på noget, som mangler. Alt i komfort- og sikkerhedsudstyr er på plads og da prisforskellen mellem Vision over Comfort og op til Advance er beskedne 25.000 kr. er det oplagt at vælge Advance.

Varme i forsæder, varme i bagsæder, varme i rattet. Jo, der er godt med udstyr i Kia Niro PHEV.
Pladsen ved bagsædet er godkendt!

Selv i højeste udstyrsversion Advance står bilen til under 300.000 kr. Navigation er ekstraudstyr og du kan kun vælge det i Comfort- og Advance-modellerne.

Du kan vælge at få en aftagelig trækkrog på bilen som ekstraudstyr. Det koster 8.995 kr.

Kvalitetsindtrykket i Kia Niro PHEV er i den gode ende af skalaen og bilen virker solidt bygget. Der er mange knapper rundt omkring ved bilens førerplads, og på den måde kræver Kia Niro PHEV lidt tilvænning. Det digitale cockpit ser godt ud, men jeg kunne godt ønske mig en mere central placering af bilens speedometer.

Kvalitetsindtrykket i Kia Niro PHEV er i den gode ende af skalaen og bilen virker solidt bygget.

Sæderne er til min højde på 187 cm i den korte ende – lidt mere lårstøtte havde været optimalt. Men ellers er jeg rigtig godt tilfreds med den samlede oplevelse i bilens kabine.

Tillidsvækkende køreegenskaber

Bilens køreegenskaber virker tillidsvækkende og komforten er rigtig fin. Du fornemmer dog bilens høje tyngdepunkt i sving. Affjedringen er til den komfortable side og bilen lægger på den måde op til fornuftig kørsel. Styretøj og 6-trins automatgearkasse fungerer upåklageligt og støjniveauet under kørsel er fuldt ud tilfredsstillende. Bilens sikkerhedsudstyr fungerer fint i ”det skjulte” og opfører sig præcist, som du forventer. Du får den komplette sikkerhedspakke allerede i basisversionen.

Anonymt design

Kia Niro PHEV er som nævnt en crossover, og bilens ydre udstråler da også dette. Bilens front er vellykket og med det nye facelift er der kommet mere karakter i bl.a. lygtedesignet. Men fra siden og bagfra ser sydkoreaneren dog mere anonym ud. Og 16” fælge til en høj crossover er i min optik lige i underkanten. Når bilen nu er udstyret med plastikskærmkanter, for at understrege crossover-stilen, så ville det ikke skade med lidt mere attitude til at udfylde skærmkasserne.

Kia Niro PHEV har en vellykket front og med det nye facelift er der kommet endnu mere karakter i bl.a. lygtedesignet.

En perfekt dansker-bil

Jeg forstår godt, at danskerne har taget Kia Niro PHEV til sig. Du får en bil med avanceret teknologi, masser af udstyr, crossover-stil og alt sammen til priser, som virker skarpe. Læg dertil 7 års garanti og en bil som kører rigtig langt på literen og dermed er billig i drift. Serviceintervallet er 24 måneder / 30.000 km.

Kia Niro PHEV er i min optik en rigtig god overgang mellem en benzin- eller dieselbil og over mod en elbil. Hvis du ikke lige får ladet bilen op, kan du stadig køre qua bilens benzinmotor. Og jeg er imponeret over det høje tekniske niveau, som Kia demonstrerer.

Du kan se mere om Kia Niro PHEV lige her, hvor du også kan læse om den rene elbil-version af Kia Niro og Kia Niro hybrid.

Standardudstyr i Advance

Specifikationer – Kia Niro PHEV

Fremgang i salg af el- og opladningshybridbiler

I 1. halvår af 2019 udgjorde elbiler og opladningshybridbiler 3,2 procent af det samlede bilsalg og er dermed lidt højere end elbilsalget i sidste halvdel af 2015, hvor elbiler og opladningshybridbiler udgjorde 3,1 procent af bilsalget. Mest solgte elbiler i 1. halvår af 2019 er Tesla Model 3, Kia Niro og Hyundai Kona. Mens salget af opladningshybridbiler er gået en smule tilbage i 1. halvår 2019 set i forhold til 2. halvår 2018, så er salget af rene elbiler steget markant. Det skyldes helt overvejende et stort salg af Tesla Model 3. Dette oplyser Dansk Elbil Alliance.

Kilde: Dansk Elbil Alliance
7 kommentarer

7 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: