fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Vokseværk i Audis ladenetværk: Nu mere end 300.000 ladepunkter i Europa

Posted on
Vokseværk i Audis ladenetværk: Nu mere end 300.000 ladepunkter i Europa

De fleste mærker med elbiler i programmet har en service, hvor et enkelt ladekort giver adgang til et hav af ladepunkter på tværs af lande. Hos Audi hedder det Audi e-tron Charging Service, og det netværk passerer nu 300.000 ladepunkter.

De mange ladepunkter går på tværs af mere end 500 udbydere i 26 europæiske lande, og Audi er ikke færdig med udvidelsen. Det skal nemlig være så nemt som muligt at lade, når du kører i en elbil med fire ringe på fronten. Løsningen giver giver ensartede, landespecifikke priser og mulighed for nem og kørsel i Europa uden at skulle bruge tid på at sammenligne priser eller overveje, hvordan man skal betale for opladning.

Ved køb af en ny e-tron elbil fra Audi får man de første 12 måneder af e-tron charging service-abonnementet gratis.

Lynladenetværket IONITY, som er delvist ejet af Audi, dækker hele Europa og udgør et bærende element i e-tron Charging Service. Ved alle IONITY-ladestationer oplades der 100 % med strøm fra vedvarende energi. Opladningen koster 2,40 kr. pr. kWh med transit-taksten.

Læs vores test af Audi Q4 e-tron og Audi e-tron GT

e-tron ruteplanlæggeren til de lange ture

Audi e-tron ruteplanlæggeren på bilens skærm hjælper med at planlægge især mellemlange og lange ture som fx en bilferie ned gennem Europa. Planlæggeren beregner den hurtigste rute, tager trafik- og rutedata i betragtning, tager højde for førerens kørestil, foreslår de mest optimale ladepunkter ift. ruten, beregner, hvor lang tid det vil tage at oplade bilen, og inkluderer det i den samlede køretid

Systemet viser om ladestandere er ledige eller optaget. Audi e-tron ruteplanlæggeren prioriterer lynladestationer og aktiverer klimatiseringen af batteriet under kørslen (på udvalgte modeller).

Foto: Audi

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet
%d bloggers like this: