fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 1 2022

Posted on
Newsflash: Uge 1 2022

Her er et udpluk af ugens højdepunkter – bl.a. en ny konceptbil fra Mercedes, top 5 mest sikre biler ifølge Euro NCAP og en BMW, som kan skifte farve.

Her er de mest sikre biler

Euro NCAP har smadret mange biler i 2021, og her er de fem biler, som klarer sig bedst i hænderne hos de hårdhændede eksperter.

Mercedes EQS er den mest sikre elbil og mest sikre luksusbil

Skoda Enyaq er mest sikre SUV i den store klasse

Nissan Qashqai er mest sikre SUV i den lille klasse

Toyota Yaris Cross er mest sikre MPV i den lille klasse

Skoda Fabia er mest sikre familiebil i den lille klasse

Læs vores test af Mercedes EQS.

Mercedes Vision EQXX har over 1000 km rækkevidde

Konceptbilen Mercedes Vision EQXX er en opvisning i design og teknologi i kommende elektriske EQ-modeller fra Mercedes-Benz. Den kan køre over 1.000 km på en opladning og har en gigantisk widescreen i kabinen. Flere har kaldt designet en kopi af Kia EV6.

Døm selv her.

Potent udgave af BMW iX

BMW iX M60 er en potent fætter med 619 hestekræfter, 455 kW og et drejningsmoment på hele 1.100 Nm. 0-100 km/t nås på 3,8 sekunder og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Batterikapaciteten er på 111,5 kWh, ladekapaciteten på op til 200 kW, og den elektriske rækkevidde er op til 566 km.

I fremtiden kan du måske få din BMW iX med en ny innovativ løsning kaldet E Ink-teknologi, som giver et hidtil uset potentiale for personalisering af det udvendige design. Bilen kan simpelthen skifte farve.

Farveændringerne sker via en specialudviklet beklædning med mange millioner mikrokapsler, som indeholder hvide og sorte pigmenter. Når disse stimuleres af elektriske signaler, bringes de forskellige farvepigmenter til overfladen, hvilket giver bilens eksteriør den ønskede farve. Tiltaget skal bl.a. ses som led i øget rækkevidde, da bilens farve kan indvirke hvor meget klimaanlægget skal arbejde afhængig af vejret.

Se BMW iX skifte farve her.

Ny Renault Austral

Renault viser en kamoufleret Austral, som skal afløse Kadjar. Udover det nye navn, baseres den også på en ny platform.

Læse mere her.

Mere YouTube i din Volvo

YouTube-videostreaming er på vej til alle Volvo-modeller med indbygget Google infotainment. YouTube bliver dermed Volvos første videoplatform til download fra Google Play og flere vil følge efter. Det oplyser Volvo i en pressemeddelelse.

I en elbil kan der på længere ture være behov for ladestop – og med videostreaming som en mulighed kan ladepausen benyttes til at nyde livestreaming, nyheder, shows eller din nyeste favoritvideo.

Helt grundlæggende går Volvo Cars ikke på kompromis med sikkerheden og vil kun gøre afspilning af videoer mulig, mens bilen holder stille.

K.W. Bruun overtager importen af Fiat, Alfa Romeo og Jeep

I en pressemeddelelse fortæller K.W. Bruun Import, at koncernen bliver Stellantis’ primære partner på det danske marked. K.W. Bruun overtager importen af Fiat, Alfa Romeo, Jeep og Fiat Professional i Danmark. Der afventes Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelse af opkøbet, og først herefter vil den endelige overdragelse finde sted.

Aftalen kommer i forlængelse af fusionen mellem bilproducenterne PSA Groupe og FCA Group, der trådte i kraft i starten af 2021 og dannede Stellantis, som dermed blev verdens fjerdestørste bilproducent. Ud over at have ansvaret for importen af Peugeot, Citroën, DS og Opel mærkerne, vil K.W. Bruun Import efter overtagelsen stå for importen af i alt otte Stellantis-brands i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet