fbpx
 
Categories Bilnyheder

Nyt mærke i Danmark BYDer op til dans

Posted on
Nyt mærke i Danmark BYDer op til dans

Det kinesiske mærke Build Your Dreams – eller BYD i daglig tale – lancerer tre elektriske bilmodeller i Danmark. Det sker på ryggen af Nic. Christiansen Gruppen, som med deres forhandlernetværk søger for showrooms, service og markedsføring.

290.000 medarbejdere

BYD er en gigantisk kinesisk organisation med store muskler og teknologisk knowhow. Virksomheden er bl.a. førende inden for batteriproduktion og indtager Europa og Danmark med tre elektriske modeller og en forfriskende oprigtighed om mærkets ophav. Designet på bilerne er inspireret af en drages ansigt og modellernes navne henviser til historiske dynastier i Kina. BYD er stolt over at være kinesisk, og jeg synes det er ret fedt, at de bare siger det, som det er.

I forbindelse med eCar Expo er vi inviteret til en præsentation af BYD i Danmark og prøvekørsel af to ud af tre nye modeller. Den nyansatte produktmand, som præsenterer HAN, TANG og ATTO 3, lægger ikke skjul på, at han kommer fra Mercedes-Benz, og mens han fortæller om de tre BYD modeller, bliver ordet premium nævnt igen og igen.

Fra venstre BYD TANG, HAN og ATTO 3.

BYD vil gerne være premium. Det skal der ikke herske tvivl om. Lange udstyrslister, materialer i god kvalitet og smarte features skal lokke kunderne til, og priserne må ikke skræmme dem væk. Nyeste bud på stammen – ATTO 3 – har netop scoret fem stjerner i Euro NCAP test, så sikkerheden er også i orden.

Roterende skærm

Den store infotainment touchskærm kan skifte position ved tryk på en knap, så du kan vælge høj- eller bredformat præcis som hvis du sad med en iPad i hånden.

Grafikken på skærmen er skarp og det er nemt at navigere rundt. Stemmestyringen på engelsk er imponerende præcis og klarer nemt kommandoer som åbning af vinduer og soltag samt styring af media og radio.  

Vi prøvekører TANG og ATTO 3, som begge er SUV’er. HAN har vi til gode at prøve. Den er en familie-sedan/coupé i stil med Tesla Model S eller Nio ET7. BYD fortæller, at den har nappalædersæder med ventilation, elektrisk justerbart ryglæn på bagsædet og en 7″ tablet i midterarmlæet, hvor bagsædepassagerer kan betjene forskellige funktioner ligesom man kan i andre premium- og luksusbiler. Rækkevidden er op til 521 km og prisen for HAN er 599.995 kr. med hele udstyrspakken.

TANG er en stor syvpersoners familie-SUV, som har nogle år på bagen fra andre markeder. Rækkevidden er 400 km. Kvaliteten i kabinen føles lækker med flotte materialer sæder iklædt cognacfarvet nappalæder. Den koster det samme som HAN – nemlig 599.995 kr.

ATTO 3 kan blive populær i Danmark

ATTO 3 er en helt ny model, som er lidt mindre end TANG. Den har qua sin størrelse og pris det største potentiale i Danmark. ATTO 3 koster fra 329.995 kr. med Comfort udstyr og 20.000 kr. mere i topmodellen Design.

Det udvendige design er relativt anonymt med detaljer som også ses på konkurrerende europæiske mærker. C-stoplen minder lidt om VW ID.4 og det tværgående baglygtebånd har samme svung som på en Mercedes EQB.

I kabinen er designet helt unikt, og der er lidt SMART vibe med fokus på funktionalitet. Strukturerne på instrumentbordet skal ligne muskelfibre og i dørsiderne er der strenge ligesom på en guitar, som man rent faktisk kan spille på.   

Pladsen er fornuftig og på prøveturen, som foregår ved bykørsel, virker ATTO 3 meget letkørt. Lyden fra elmotoren er dog lidt påtrængende. Rækkevidden er op til 420 km.

Godt første indtryk

Med de veludstyrede biler til attraktive priser, skal BYD nok finde sin plads i markedet. Kvaliteten virker overbevisende og designet gør ikke nogen fortræd. De første kilometer vi har kørt i ATTO 3 og TANG viser gode køreegenskaber, så førstehåndsindtrykket er godt. En længere og dybere test vil vise, om BYD for alvor bliver et mærke, som konkurrenterne skal holde øje med.

Modeludvalg

BYD ATTO 3

 • Elmotor med forhjulstræk
 • Batteri kapacitet: 60,48 kWh
 • Maksimal effekt 150 kW eller 204 hk
 • Opladning: 11 kW AC og 80 kW DC
 • Rækkevidde: 420 km
 • Garanti: 8 år / 200.000 km

BYD TANG

 • Elmotor med firehjulstræk
 • Batteri kapacitet: 86,4 kWh
 • Maksimal effekt 380 kW eller 517 hk
 • Opladning: 3,6-7 kW AC og 110 kW DC
 • Rækkevidde: 400 km
 • Garanti: 8 år / 160.000 km

BYD HAN

 • Elmotor med firehjulstræk
 • Batteri kapacitet: 85,44 kWh
 • Maksimal effekt 380 kW eller 517 hk
 • Opladning: 3,6-7 kW AC og 120 kW DC
 • Rækkevidde: 521 km
 • Garanti : 8 år / 160.000

Foto: BYD

3 kommentarer

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet