fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 3 2023

Posted on
Newsflash: Uge 3 2023

I denne uge dedikeres newsflash til en update fra Semler, som traditionen tro inviterer til nytårskur i januar, hvor motorjournalister får en status og update på det kommende år.  

Bilkæmpen står i Danmark bag bl.a. Audi, Cupra, Porsche, Seat, Skoda og Volkswagen og indledte nytårskuren med at fortælle, at koncernens mærker ikke justeres i pris som følge af de markante prisnedsættelser hos Tesla. Så fik vi det på plads.

Forventningerne til 2023 er at leveringssituationen forbedres, så kunder ikke skal vente så længe på en ny bil.

Nyhederne er i høj grad præget af elektriske modeller. Det kommer efter et stærkt 2022, hvor Semlers mærker repræsenterer 37,5 % af alle solgte elbiler i Danmark med Volkswagen i front. Forventningen er en endnu større andel i 2023.

Hos Audi ser vi frem til at se Audi Q6 e-tron, som præsenteres i andet halvår 2023. Den baseres på den nye PPE platform med 800 v ladeteknologi og formentlig over 700 km rækkevidde. Der gættes på et batteri på 100 kWh og mulighed for op til 270 kW hurtigladning.

Fra Porsche lyder det, at en ny elektrisk Macan deler platform med Q6 e-tron. Elbiler kommer til at fylde endnu mere hos Porsche med en ambition om at 80 % af salget i 2030 er elektriske modeller. Derudover satser Porsche endnu mere på motorsport med bl.a. juniorkører Bastian Buus og Porsche Spring Challenge Scandinavia. Af andre highlights i 2023 er to fødselsdage: Mærket bliver 75 år og Porsche 911 bliver 60 år.

I nyhedsstrømmen er der ikke meget, der står Seat på, så fremtiden ser ud til at hedde Cupra, der i øvrigt er Europas hurtigst voksende bilmærke. Hos Cupra kommer de mest spændende nyheder først i 2024, hvor nye modeller som Tavascan og Terramar præsenteres. Der er også andre nyheder på vej, så Cupra ser ud til at give den godt med gas.

Skoda viser en ny visuel identitet, hvor pilen med vinger forsvinder som logo. Fremover er loget blot bogstaverne SKODA. Mærker har fået godt fat i elbilmarkedet med Skoda Enyaq, og der er flere elektriske modeller på vej, som samtidig viser en ny designlinje. Der går dog lidt længere tid, før vi ser dem.

I 2023 lanceres Skoda Enyaq Coupé.

Hos Volkswagen er lige knap en tredjedel af salget fuldelektriske modeller. I 2023 kommer der flere medlemmer i ID.-familien – bl.a. ID. 7, som lander i den store firmabilklasse og reelt er et elektrisk alternativ til Passat. Den kommer som 5 dørs model med tophængslet bagklap og ligner en sedan. I 2024 følger en stationcar.

Humørsprederen ID. Buzz lanceres som lang version med 25 cm længere akselafstand og plads til syv. Den får et større batteri.

Den korte version vil kunne fås med plads til seks personer. Derudover med dual engine, firehjulstræk og op til 335 hk i en sportslig GTX variant.

I løbet af 2023 viser Volkswagen en elektrisk konceptbil i Polo størrelse med en rækkevidde over 400 km. Den bliver første forhjulstrukne ID.-model og lanceres i 2025.

Langt størstedelen af salget hos Volkswagen er almindelig benzin- og dieselbiler og her præsenteres en ny Passat og Tiguan samt den store Amarok. Den lille crossover T-Cross får et facelift.    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet