fbpx
 
Categories Newsflash

Newsflash: Uge 14 2023

Posted on
Newsflash: Uge 14 2023

Her er et udpluk af ugens højdepunkter, hvor Hyundai hiver en prestigefyldt pris hjem til IONIQ 6, Renault tilbyder privatleasing af den elektriske Megane med 0 kroner i udbetaling, Toyota prissætter den nye Prius, Mercedes-Benz lancerer eget ladenetværk, Ford bygger ny elektrisk Explorer baseret på ID.4, Renault laver en lang Austral og kalder den Espace, KIA løfter sløret for de længe ventede EV9-detaljer, BMW tæller ned til ny i5, MINI går all in på elektrisk Countryman og Ford lokker med kampagne på Mach-E med op til 85.000 kr. rabat. God læselyst.

Hyundai Ioniq 6 er Årets Bil i Verden

Det ligner ren copy/paste fra sidste år bortset fra at tallet nu hedder 6 og ikke 5. Den strømlinede elektriske sedan – IONIQ 6 – vinder titlen som Årets Bil i Verden. Samme hæder tilfaldt IONIQ 5 sidste år.

Hovedtitlen i World Car of the Year 2023 er en fjer i hatten hos Hyundai. Det er en prestigefyldt titel til IONIQ 6, som også tager priserne ‘World Electric Vehicle’ og ‘World Car Design of the Year’ hjem. Det samme var tilfældet for IONIQ 5 i 2022.

Læs anmeldelsen af IONIQ 6

Læs anmeldelsen af IONIQ 5

Foto: Thomas Saks

Elektrisk Renault Megane med 0 kroner i privatleasingudbetaling

Det er ikke længe siden, vi kunne skrive, at Renault igen kan levere den elektriske Renault Megane – og endda til skarpe privatleasingpriser. Nu fjerner Renault udbetalingen, så du kan få fingrene i den franske elektrificerede mellemklassebil med 0 kroner i udbetaling.

Den billigste variant er Equilibre til 3.895 kr. om måneden.

Den har som standard udstyret med klimaanlæg, 18” alufælge, og kan som alle Renault Megane Electric, lade med 22 kW AC og 130 kW DC.

Den mest populære model er Techno, der har 20” alufælge, 2×12 tommer skærme til cockpit og infotainment med Google Automotive. Den koster 4.195 kroner om måneden.

Topversionen Iconic har læderindtræk og premiumlyd og koster 4.495 kroner om måneden.

Ønsker man i stedet at få en lavere månedlig ydelse, kan man vælge at lægge en udbetaling up front. For hver 5.000 kroner man lægger, går den månedlige ydelse ned med 200 kr. 

For dem, der ønsker at købe, er der et særligt tilbud i april måned, hvor Renault tilbyder finansiering til en fast rente på 3,99 %.

Læs anmeldelsen af Renault Megane Electric

Renault Megane E-TECH Electric
Foto: Thomas Saks

Toyota Prius fra 429.990 kr.

Til sommer introducerer Toyota den nye Prius, som koster fra 429.990 kr. Den fås udelukkende som plug-in hybrid med nyeste PHEV-teknologi fra Toyota. En effektiv 2.0-liters benzinmotor med 152 hk og en kraftigere elmotor på 163 hk giver en samlet systemeffekt på 223 hk. Den elektriske rækkevidde er op til 86 km, hvilket et nyt 13,6 kWh litium-ion batteri med højere energitæthed sikrer.

Startprisen på 429.990 kr. er for udstyrsvarianten Style. Den har 12,3″ touchskærm med avanceret navigation, LED-lygter for og bag, sportssæder, parkeringssensorer for og bag med automatisk bremsefunktion, bakkamera, varme i forruden, adaptiv fartpilot, sikkerhedspakken Toyota Safety Sense 3.0 med de nyeste, avancerede sikkerhedssystemer samt to-zone klimaanlæg.

Næste trin i udstyrsvarianterne er Elegant med sortlakerede kontrastflader udvendigt, varme i rattet, digitalt bakspejl, elbagklap, autojusterbare forlygter og intelligent fjernlysassistent, der automatisk blænder op og ned for mod- og medkørende. Merprisen er 10.000 kr.

For yderligere 5.000 kr. fås 19” alufælge. Panoramaglastag kan også tilvælges til 5.000 kr.

Topversionen Executive byder endvidere på solcelletag, 360 graders kamera, kunstlæderindtræk, bagsæder med varme, ventilerede forsæder, førersæde med hukommelsesfunktion samt intelligent parkeringsassistent med fjernstyring. Den koster fra 529.990 kr.

Foto: Toyota

Mercedes-Benz lancerer eget ladenetværk

Mærker som Tesla og NIO driver eget ladenetværk, og nu vil Mercedes-Benz også være med. I forbindelse med lanceringen af Mercedes EQE SUV løfter Mercedes-Benz sløret for planerne. Der skal etableres 10.000 lynladere på tværs af USA, Europa og Kina og det skal være åbnet for alle, som kører elbil.

Som kunde hos Mercedes-Benz vil man få den fordel, at man kan reservere en ladestander, så den er klar, når man ankommer.

Læs mere om tiltaget i artiklen om Mercedes EQE SUV

Foto: Thomas Saks

Ford lancerer ny elbil baseret på ID.4

Ford er ikke bange for at genbruge navne fra mærkets historie og videreføre dem i den elektrificerede verden. Først med Mustang Mach-E og nu med den nye Ford Explorer, som er en 100 % elektrisk SUV i mellemklassen. Den er baseret på VW ID. 4 og kommer angiveligt til at koste omkring 340.000 kr.

Læs mere her

Foto: Ford

Ny Renault Espace ligner en lang Austral

Sjette generation af den rummelige MPV Renault Espace er klar, og den ligner til forveksling en lang udgave af Renault Austral.

Espace har været en del af Renault modelprogram siden 1983, og får nu en central rolle som afløser for hele tre modeller: Den eksisterende Renault Espace, men store Koleos, som vi aldrig fik til Danmark, og Renault Grand Scenic. Sidstnævnte genopstår som fempersoners elbil senere i år.

Læs mere her

Læs anmeldelsen af Renault Austral

Foto: Renault

No more teasing – nu er KIA EV9 detaljerne ude

Efter en laaaaang indflyvning kan KIA nu langt om længe afsløre flere detaljer på den nye EV9, som er den hidtil største og mest avancerede elbil fra mærket.

Få de vigtigste highlights her.

Foto: Kia

Nedtællingen til BMW i5 er i gang

Den 8. generation af BMW 5-serie Sedan får premiere til efteråret og får følgeskab er en fuldelektrisk model i form af BMW i5. BMW viser bilen iført camo som en teaser.

Den nye BMW 5-serie Sedan vil blive produceret på BMW Group Plant Dingolfing i Bayern. Det er det største produktionsanlæg i Europa og har været aktiv siden 1973. I dag producerer fabrikken 5-serien, 7-serien, 8-serien og BMW iX.

Foto: BMW

MINI Countryman bliver elektrisk – og større

Den 3. generation MINI Countryman er på vej. Den bliver 13 cm længere og 6 cm højere sammenlignet med forgængeren.

Den kommer i to fuldelektriske versioner. Den forhjulstrukne MINI Countryman E med 140 kW/191 hk samt den firehjulstrukne MINI Countryman SE ALL4 med 230 kW/313 hk. Begge modeller får en batterikapacitet på 64,7 kWh. Rækkevidden er i øjeblikket estimeret til omkring 450 km.

MINI går en fuldelektrisk fremtid i møde og regner med at være i mål i 2030 med et fuldt elektrisk modelprogram. Det kommer en ny 3-dørs model (MINI Cooper), en helt ny crossover-model i minibilssegmentet (MINI Aceman) samt den nye generation af MINI Countryman.

Produktionen af den nye MINI Countryman starter på BMW Group Plant Leipzig i november. Det er den første MINI, som produceres i Tyskland.

Foto: BMW/ MINI

Mach-E kampagne med markant prisnedsættelse

Mens Tesla på ryggen af de store prisnedsættelser høvler ordrer i hus i hidtil uset omfang, har andre mærker set tiden lidt an. Nu reagerer Ford med en kampagne på den 100 % elektriske Ford Mustang Mach-E, hvor du lige nu sparer op til 85.000 kr.

De nye priser på Mustang Mach-E starter fra 399.990 kr. og kampagnepriserne er gældende for hele programmet, så der er mulighed for at finde netop den model, der passer.

Priserne gælder modelår 2023 så længe lager haves og ved registrering i 2023. Salgskontrakt skal være indgået senest den 30. juni 2023.

Læs anmeldelsen af Mustang Mach-E her

Foto: Ford

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet