fbpx
 
Categories Branchenyt - vi elsker biler

Her er finalisterne til Årets Bil i Danmark 2024

Posted on
Her er finalisterne til Årets Bil i Danmark 2024

Den indledende runde har bragt et felt med 21 kandidatbiler ned til 7. Det er sket over to dage ved FDM Jyllandsringen, hvor juryen har testet bilerne på bane og almindelige veje. Her er finalefeltet til 2024 kåringen.

Den indledende runde finder sted på og uden for FDM Jyllandsringen ved Silkeborg. Her står et friskt lineup af biler, hvor nogle af dem er så nye, at de stadig er iført kamuflage. Flere er på udenlandske plader, så der er lavet specialaftaler med motorstyrelsen, så vi kan få lov til at køre bilerne i Danmark.

De syv finalister er (i alfabetisk rækkefølge):

Fem af de syv finalister er blandt mine egne favoritter, som jeg har stemt på. Jeg havde også Jeep Avenger og NIO EL6 på stemmesedlen.

Det er et stærkt felt med blandede ”nationaliteter”. Alle har det tilfælles, at de kører på el. BMW i5 og Hyundai Kona fås også med almindelige forbrændingsmotorer og Toyota Prius er i 5. generation blevet en plug-in hybrid.

At skære 21 værdige kandidater ned til 7 er ikke let, og jeg har haft fat i nogle af bilerne flere gang, hvor det kan være de helt små nuancer, der afgør, hvem der skal med videre.

Nu kommer den endnu sværere opgave at fordele point, så vi den 28. november kan afsløre vinderen af Årets Bil i Danmark 2024.

Årets Bil i Danmark arrangeres af Danske Motorjournalister. I år består juryen af 20 bileksperter fra et bredt udsnit af medier.

Det er anden gang, jeg er med i juryen, og ligesom sidst er det en begivenhed, jeg har set meget frem til.

Med så mange forskellige biler side om side, er der en unik mulighed for at spotte og mærke forskelle, man ellers ikke ville fange.

Jeg prøver at gruppere bilerne i typer, når jeg tester dem, så jeg kan sammenligne på tværs af mærker og modeller. Det kan fx være sedaner som Xpeng P7 og NIO ET5 eller mindre SUV’er i stil med Jeep Avenger og Honda E.ny1.

Og så er der altid nogle nyheder, som jeg ser og kører for første gang til Årets Bil. I år bl.a. KIA EV9, BMW i5 og Fisker Ocean.

Stort tillykke til alle finalisterne.

Foto: Lars Krogsgaard

2 kommentarer

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anbefalet